• Sun 24/06

  tickets

  DEAP VALLY (us)

  bluesrock, garage, rock 'n' roll

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 26/07

  tickets

  JONG MUZIEK #1 - AARDE AAN DAAN - DENALI WRENCH - VAAL - VITO

  Muziekconcours
  i.h.k.v. Theater Aan Zee

  OOSTENDE (centrum)

 • Tue 31/07

  tickets

  JONG MUZIEK #2 - FORTRESS - HEISA - ILA - SUSOBRINO

  Muziekconcours
  i.h.k.v. Theater Aan Zee

  OOSTENDE (centrum)

 • Fri 14/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Fri 14/09

  tickets

  LISBETH GRUWEZ DANCES BOB DYLAN

  PERFORMANCE / DANS
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ONZE-LIEVE-VROUWKERK - LEFFINGE

 • Sat 15/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Sun 16/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Tue 23/10

  tickets

  ALEJANDRO ESCOVEDO (us) + DON ANTONIO (it)

  Roots, Americana
  Denk Green On Red, Jayhawks, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 02/11

  tickets

  IDLES (uk) + JOHN (uk)

  cd-voorstelling 'Joy as an act of Resistance'
  punk & Rock n Roll

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 31/01

  tickets

  SPINVIS SOLO (nl)

  Theaterconcert (zitplaatsen)
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 24/04

  tickets

  HISTRYLOGIE: WOODSTOCK 1969

  Wouter Mattelin, Axl Peleman, Neeka, Esther Lybeert...
  ZITPLAATSEN
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sun 16/09/2018   15:00

LEFFINGELEUREN 2018

DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

LEFFINGE

tickets

Early Bird Weekend: €50
Early Bird + Camping: €60

rsvp

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader. 

Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen. 

EERSTE NAMEN - ZONDAG 16 SEPTEMBER

BOB WAYNE (us) - CHUCK PROPHET & JESSE MALIN (us) - BEN MILLER BAND (us)
THE DEVIL MAKES THREE (us) - MICHAEL NAU (us) - VAUDEVILLE ETIQUETTE (us) 

WEBSITE: WWW.LEFFINGELEURENFESTIVAL.BE 

BOB WAYNE

Op zondag komt onze favoriete outlaw-country zanger BOB WAYNE het festival onveilig maken. Met zijn welgemikte mix van sterke songs en grappige verhalen weet deze geboren frontman zijn publiek te begeesteren. “There ain’t no diesel trucks in heaven” en “ Spread My Ashes On The Highway” zijn typische titels voor zijn songs over trucks, vrouwen en barbecues.

Maar de hillbilly troubadour die al eens een gewaagde cover op zijn setlist zet is een niet te onderschatten songwriter die gemakkelijkheidshalve als een vuilbekkende cowboy kan worden weggezet, met zijn rake observaties over de onderkant van de maatschappij en de nodige humor zegt hij zaken die niet elke redneck voor lief zal nemen.

CHUCK PROHET & JESSE MALIN

Chuck Prophet die we kennen als gitarist bij het legendarische Green On Red ging na het uiteenvallen van die band solo en maakte intussen zo’n 15 platen.

De laatste ‘Bobby Fuller Died For Your Sins’ (2017) werd bijzonder goed onthaald. Zijn vrouw Jessica Finch is tevens zangeres, gitariste en toetseniste en zijn vaste kompaan op deze tour.

Ook aanwezig is Jesse Malin die niet zo lang geleden Café De Zwerver wist uit te verkopen en er een zinderende set neerzette. Malin is een een New Yorkse veteraan die aanvankelijk in de punkscene zat maar sinds 2002 aan een solo-carrière werkt en al een zevental platen vol knappe americana afleverde.

Ryan Adams is een fan: ”His songs are so good they hurt my feelings”. Een onvermijdelijke afsprak voor elke van van Amerikaanse roots- en countryrock.

BEN MILLER BAND

Ben Miller Band maakte ooit een onuitwisbare indruk als support act van Valerie June in De Grote Post. Toen waren ze een trio, intussen een viertal met een violiste die ook wel eens de elektrische cactus bespeelt en een bassist met één snaar.

Ben Miller Band die de voorbije jaren zowat het vaste voorprogramma was van ZZ Top brengt een mix, van delta blues, country, bluegrass en folk. Recentste worp is ‘Choke Cherry Tree’.

THE DEVIL MAKES THREE

Dit akoestisch trio uit Santa Cruz, California, zonder drummer, maar met twee gitaristen en een contrabassisten is niet je doorsnee alt-country band. Met wortels diep in de blues en country muziek, flirten ze een eind weg met bluegrass, ragtime en punkrock.

De band bracht tot nu zeven platen uit waarvan ‘I’m a Stranger Here’ (met Buddy Miller als producer) en het verrassende coveralbum ‘Redemption & Ruins’ de laatste.

MICHAEL NAU

Als je zoals Michael Nau opgroeit in een dorpje in de Appalachian Mountains, dan krijg je gospel en country met de paplepel ingegeven.

Op 3 augustus komt zijn derde plaat uit, “Michael Nau & The Mighty Thread”. Wij mochten de plaat al eens proeven en het moet gezegd, dit smaakt naar meer. Het is een soort country-crooner plaat die doet denken aan Lee Hazelwood of Harry Nilsson.

VAUDEVILLE ETIQUETTE

Deze band uit Seattle rond zangeres Tayler Lynn en zanger/gitarist Bradley Laina speelt een mix van folkrock en classic rock.

Toen ze hun eerste en tweede EP planden werden ze opgepikt door Screaming Trees en Mad Season-drummer Barrett Martin die er en passant zijn goede vriend Jack Endino bij betrok en het debuut werd meteen een volwaardige plaat ‘Debutantes & Dealers’.

Bradley Laina won intussen een grammy als producer en de band heeft met ‘Divisions’ een EP klaar als aanleiding voor deze Europese tournee. Eerste Belgische concert.


SHAREVideo

Aanraders: