Wat is Leffingeleuren?

Zoals zovelen met ons kijken wij al hard uit naar het einde van die veel te lange, bloedhete en terminaal saaie zomer. Een heugelijk, jaarlijks terugkerend moment dat al bijna een halve eeuw hand in hand gaat met het leukste feest aan de Belgische kust. Het kleinste onder de grote festivals.

Dat walhalla van goeie smaak, waar ondergrondse muziek bovengronds komt en waar culthelden van morgen voor het voetlicht treden. Een driedaagse bijeenkomst van muziekfreaks en partypeoples, mensen die houden van het goede leven en dat ene pintje teveel. Jong en oud, mooi en lelijk, maar allen lekkerbekken die niet kunnen kiezen tussen een kroket of een cocktail. Fijnproevers die niet kunnen zwijgen over de beste wafels, de hoogste torens, de mooiste gitaren, de vetste beats en de nieuwste postpunk-sensaties. Dansend tot het ochtend wordt. Lang uitslapend op langzaam leeglopende luchtmatrassen. Maar steeds met die ene alles overheersende liefde voor muziek die iedereen met iedereen verbindt.

Als ontdekkingsfestival houden wij eraan om bands te programmeren die niet overal te zien zijn.

Drie dagen lang nieuwe bands ontdekken!
Quotes

"Over de cruciale rol van Leffingeleuren in het festivallandschap." (Indiestyle - 2016)

"Une mer de découverte." (L'Echo  - 2023)

Kleinere festivals, groter succes. "Zo schoon kan schaalverkleining dus zijn" (De Morgen - 2015)

"Een geweldig eclectische en boeiende line-up." (Dansende Beren - 2022)

"The last big weekend of summer." (Damusic - 2023)

"Ook dit jaar wist de organisatie een puike line-up neer te zetten die verrassend, uitdagend en kwalitatief is." (Dansende Beren - 2018)

"Van vrijdag tot zondag kun je in het hinterland van Middelkerke weer een erg puike selectie binnenlandse en buitenlandse bands meepikken." (Damusic - 2019)

"Met plezier laten we ons onderdompelen in zeer uiteenlopende genres en stijlen." (Brothers in Raw - 2023)

Nieuwsbrief

Via de Leffingeleuren nieuwsbrief ontvang je al ons festivalnieuws in avant-première. De eerste namen, ticket-info en zoveel meer.