About us

Muziekclub De Zwerver is een concertorganisatie die haar thuisbasis in Leffinge heeft. Naast haar bekendste wapenfeit, Leffingeleuren organiseert de muziekclub 40 à 50 concertavonden per jaar. 

De meeste concerten vinden plaats in Zaal en Café De Zwerver in Leffinge. In de volledige werking staat talentontwikkeling centraal en worden er veel kansen gegeven aan jonge artiesten. Doorheen de jaren is de lijst van artiesten die kort na een doortocht in De Zwerver of op één van haar festival zijn doorgebroken eindeloos lang geworden.

Internationale groepen als John Butler, Phosphorescent, Kevin Morby, IDLES, Crystal Fighters, Squid, Chase and Status of Amyl & The Sniffers bouwen gestaag verder aan hun internationale carrières en verkopen nu in België zalen als AB en Botanique uit. 

Ook Belgische artiesten als Zwangere Guy, Bazart, Romeo Elvis, Goose, Netsky, Sons of Portland kregen een podium lang voor het grote publiek hen omarmde. 

Met meer dan 40 clubshows per jaar haalt De Zwerver een publieksbereik van ongeveer 7000 bezoekers. Als we daar de activiteiten in Oostende bijrekenen komen we al snel uit op zo'n 10000. Want behalve in hometown Leffinge is Muziekclub De Zwerver ook actief in Oostende. Denk maar aan het  indoorfestival Instant Karma (vroeger ook Karma Hotel) maar ook aan de samenwerkingen met Theater Aan Zee (Jong Muziek), Kaap (losse clubconcerten) en ook De Grote Post (What's Going on, etc.).  

De Zwerver baat tenslotte ook nog het Café De Zwerver in Leffinge uit, thuisbasis van de vele vrijwilligers van het festival en ontmoetingsplaats voor de lokale jongeren en muziek-liefhebbers van alle leeftijden. Het is ook één van de belangrijkste podia van de club.

Bereikbaarheid

LIGGING

De hoofdmoot van onze activiteiten speelt zich af in De Zwerver in Leffinge.

Adres: Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge

MOBILITEIT

 • WAGEN: De Zwerver is vlot bereikbaar met de wagen, er zijn tal van parkeermogelijkheden in de dorpskern van Leffinge. 

 • OPENBAAR VERVOER: Je kan makkelijk in Leffinge geraken met bus 53 vanuit de stations van Oostende  of Diksmuide. De laatste bussen van Lijn 53 vanuit Oostende naar Leffinge vertrekken om 19u13 en 20u13. Op weekdagen en zondag zijn er jammer genoeg geen bussen terug.

 • NACHTBUSSEN: Op vrijdag en zaterdag zijn er nachtbussen (Avondlijn 84 Middelkerke) van en naar Oostende.

  Oostende (station) -> Leffinge: van 21u33 tot 2u33 om het uur.
  Leffinge -> Oostende: van 22u05 tot 03u05 om het uur.

 • FIETS, BLUE-BIKE OF ELEKTRISCHE STEP: In het station is er blue-bike punt, met de fiets naar De Zwerver is het ongeveer 8km, in Oostende kan je ook op de step springen om naar Leffinge te gaan.

 • TAXI: Een taxirit van Leffinge naar Oostende (station) kost om en bij de 25 euro. 

  Taxi Moermans: 0477 77 88 99 (Oostende)
  Taxibond: 059/70 27 27 (Oostende)
  Taxi Pierre: 0475/65 18 07 (Middelkerke)
Toegankelijkheid

De Zwerver is toegankelijk met een rolwagen, in Zaal De Zwerver is er een toilet voorzien voor mensen met een beperking. Het merendeel van onze concerten voor een staand publiek, er worden wel vaak hoge barstoelen voorzien. Als het concert voor zittend publiek is (met tribune of meer in een buffetopstelling)  wordt dit steeds vermeld op onze website. 

Heb je een medische beperking? Stuur ons een mailtje en dan kijken we samen hoe we jou concertbezoek perfect kunnen laten verlopen.

Overnachten in de buurt

Een concert in De Zwerver kan je natuurlijk ook altijd combineren met een weekendje aan de zee.