Woensdag 16/03/2022 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:30 Foyer De Zwerver- Leffinge

Het New Yorkse trio vermengt echos van Swans en The Birthday Party met hedendaagse postpunk klanken waardoor ze het ideale voer worden voor fans van Protomartyr, Gilla Band, Iceage, Preoccupations en Idles. Die laatst genoemde band is ook grote fan want ze namen Bambara al meermaals mee op tour.

Na het met lof overladen 'Stray' (Dansende Beren - ****, Humo - ****, AllMusic - ****) is er ook het nieuwe mini-album 'Love on My Mind' (Louder Than War ****1/2, Pitchfork - 7,5/10, )

Lustrous
Lustrous Woensdag 16/03/2022, 20:30

Postpunk

LUSTROUS is een eigenzinnige post-punk band ontstaan uit de Gentse underground scene. Verwacht geen eendimensionale referenties aan Joy Division of Sisters of Mercy, wel een uit veel invloeden gesmeed boeiend eigen geluid. Met een moderne energieke interpretatie van de klassieke 80’s sound wisten ze reeds een stevige reputatie op te bouwen, zowel op en af het podium.

Bambara (us)
Bambara (us) Woensdag 16/03/2022, 21:30

BAMBARA is het New Yorkse postpunk-trio rond de broers Reid en Blaze Bateh (beiden deeluitmakend van de live-bezetting van het fantastische Liars), die eerder al in ons café een verpletterend concert verzorgden en nu terugkeren om hun vierde plaat ‘Stray’ voor te stellen. De plaat werd unaniem lovend onthaald en kreeg 4 sterren van zowel Uncut, Humo als Mojo.

Op 'Stray' is Reid de zanger/gitarist maar voor de live-shows laat hij zich vervangen door twee gitaristen en ontpopt hij zich tot een begenadigd frontman, in de lijn van Nick Cave, Iggy Pop en Joe Talbot. Laatstgenoemde is tevens grote fan en nam Bambara ook mee als support van de wereldetournee van IDLES.

Muzikaal halen ze de mosterd bij The Gun Club, Swans, The Drones en The Birthday Party, wat ook nu weer resulteert in pikdonkere maar sterk groovende, noisy postpunk

Laat deze tweede doortocht van Bambara niet aan je voorbij gaan want dit is echt een topband.

  • VVK
    €12
  • ADD
    €15
  • Zwerverpaz
    €10
Rsvp
Updates
Nieuwe Single Bambara
18 okt 2021Nieuwe Single Bambara

Op 25 februari komt BAMBARA met een mini-album op de proppen, om het wachten verzachten dropten ze onlangs de nieuwe single 'MYTHIC LOVE'.

Lees meer
Nieuwe Single Bambara 'Birds'
19 jan 2022Nieuwe Single Bambara 'Birds'

We lieten eerder al weten dat Bambara begin dit jaar een nieuwe EP op ons zal loslaten, na 'Mythic Love' dropten ze zopas met 'Birds' een tweede single uit dit kleinood.

Lees meer
Live-Recensies Bambara @ De Zwerver
21 maart 2022Live-Recensies Bambara @ De Zwerver

Woensdag was Bambara voor een tweede keer te gast in De Zwerver en het was er weer boenk op. Amaai wat een show, wat een band. Ook de aanwezige pers was volmondig met of eens getuige de lovende live-reviews.

Lees meer