Zaterdag 29/04/2023 Aanvangsuur: 18:30, Start 19:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

Op de tweede editie van The New Wave of Belgian Heavy Metal mogen opnieuw vier jonge Belgische metalbands het beste van zichzelf geven.

Crouch
Crouch Zaterdag 29/04/2023, 19:00

Metal

Crouch werd in 2021 opgericht door Levy Seynaeve en Wim Coppers, beiden actief bij WIEGEDOOD. Ze vonden dat de wereld dringend een nieuwe trage, zware band nodig had. Intussen werd band aangevuld met Jasper Hollevoet (Siem Reap, Ventilateur) en werd er een EP opgenomen met Gilles Demolder (Oathbreaker, Wiegedood, Siem Reap). Voor fans van Old Man Gloom, Crowbar, Sumac en ISIS.

Predatory Void
Predatory Void Zaterdag 29/04/2023, 20:15

Post Metal, Post Doom Metal

Dit concert van Predatory Void gaat net vooraf aan de release van hun debuutalbum. De band werd opgericht door gitarist Lennart Bossu na het uiteenvallen van Oathbreaker. Hij concentreerde zich eerst op Amenra maar zocht toch al snel weer een uitweg voor zijn ideeën, waarop hij Thijs De Cloedt (Cobra The Impaler, Aborted), Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader) en Lina R. en Vincent Verstrepen (Carnation) bijeen riep. Sounds like Thou en Liturgy.

Pothamus
Pothamus Zaterdag 29/04/2023, 21:30

Sludge, Post Metal

Pothamus, een powertrio uit Mechelen, mengt postrock en post metal met tribal elementen. Hun uitgepuurde sound, bezwerende vocals en repetitieve riffs bepalen de sfeer van hun energieke live-concerten. Pothamus bracht al één album ‘Raya’ uit. Ideale band voor fans van Neurosis, Om, Earth en Monolord.

Hippotraktor
Hippotraktor Zaterdag 29/04/2023, 23:00

Progressive Metal, Post Metal, Sludge

Met hun mix van prog-, post- en sludge metal wisten de heren van Hippotraktor uit Mechelen de aandacht te trekken van het toonaangevende Berlijnse label Pelagic Records. Die brachten in oktober 2021 debuut 'Meridian' uit. Met ervaring bij bands als Psychonaut, Before He Shot Her en L’itch zetten de leden een sfeervolle, technisch uitdagende en gevarieerde set neer. Geschikt voor fans van Meshuggah, Baroness, The Ocean en Gojira.

  • VVK
    €18
  • ADD
    €21
  • Zwerverpaz
    €15
Updates
Debuutsingle Predatory Void
30 jan 2023Debuutsingle Predatory Void

De loodzware supergroep van 2023 lijkt daarbij nu al gevormd te zijn. Het is echter wachten tot mei vooraleer Predatory Voids debuut uit de schaduw zal treden. De eerste single “*(struggling..)” illustreert alvast dat ze niet zal gaan over elfjes en drake

Lees meer