Zaterdag 08/04/2023 Aanvangsuur: 17:30, Start 18:00 De Grote Post- Oostende

Op zaterdag 8 april organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en De Grote Post voor de tweede keer het muziekfestival PUSH THE BUTTON. In totaal zullen 16 artiesten en bands op 3 podia staan, waaronder een nieuwe club stage in De Grote Post.

Dorian Dumont plays Aphex Twin
Dorian Dumont plays Aphex Twin Zaterdag 08/04/2023, 18:00

Neo Klassiek

We starten met een akoestisch concert van de Brusselse pianist Dorian Dumont, die de rave klassiekers van Aphix Twin stript tot de kern. Op "APHEXions" (WERF Records) drukt hij zijn liefde uit voor een van zijn grootste muzikale helden. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, komt er geen elektronica aan te pas, maar transcribeert hij zorgvuldig een ruime selectie van Richard D. James' muziek naar vleugel, waardoor de nummers een geheel nieuwe dimensie krijgen. 

Als volleerd jazzpianist improviseert hij op de verschillende thema's en injecteert die hier en daar met een vleugje blues. Het resultaat is een hommage die zowel de simpele schoonheid als de weerbarstige complexiteit van Aphex Twin weet te vangen. Maar bovenal klinkt het als verfrissende nieuwe muziek die Dorian Dumont meteen op de kaart zet als solopianist!

N∆BOU
N∆BOU Zaterdag 08/04/2023, 18:55

Jazz

Met hun originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums dompelt N∆BOU de Belgische jazz onder in een verfrissend klankenbad. Op haar trombone zoekt bandleider en componiste Nabou Claerhout naar een geheel eigen geluid: door middel van allerlei effecten schept ze een dromerig muzikaal kader met een sterke atmosferische en melancholische weerklank, waarin het samenspel van haar kwartet perfect gedijt. 

Ze wisten hun unieke geluid vast te leggen op hun eerste full album ‘You Know’. Weelderige en intieme klanken worden afgewisseld met sterk ritmische composities. Groovy basriffs, doordachte drumpatronen en virtuoos gitaarspel dragen bij aan dat muzikale avontuur vol hoogtepunten – steeds gecreëerd in combinatie met Claerhouts trombonespel “dat zingt, huilt, pulseert, vertelt en weet door goed opgebouwde eigentijdse stukken vele harten week te maken”

Karen Willems 'Terre Sol Four'
Karen Willems 'Terre Sol Four' Zaterdag 08/04/2023, 19:45

Jazz

Drumster en percussioniste Karen Willems speelde jarenlang vooral in dienst van anderen. Zo exploreerde ze de meest uiteenlopende genres, van pop en rock tot experimentele muziek en vrije improvisatie. Met ‘Terre Sol Four’, een kwartet met saxofonisten Vincent Brijs, Marc De Maeseneer en John Snauwaert verkent ze het terrein tussen knoestige jazz en potige rock, met daverende herhalingen, extatische kreten en een onstuitbare stuwing. 

Hier laat Willems een breed en avontuurlijk geluid horen waarmee ze alweer nieuw terrein verkent: open, spannend, afwisselend subtiel en krachtig. Tegelijk past het perfect in die missie van zoeken, voelen en weer loslaten, het spontane spel met avontuur en verbinding als rode draad.  

Jazz Brak
Jazz Brak Zaterdag 08/04/2023, 20:20

Hip Hop, Rap

Die andere MC van Stikstof komt zijn solo-album voorstellen. Jazz Brak zagen we al vaker aan het werk naast Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega, maar na drie platen Stikstof is het hoogtijd voor zijn eigen ei. ‘Brak’ heet zijn plaat en op 23 maart ligt ze in de winkel.

Als Brusselaar toont Jasper De Ridder aka Jazz Brak een inkijk in zijn persoonlijke leven en zoekt hij de juiste woorden om de haat-liefdeverhouding met de hoofdstad te beschrijven. Verwacht van hem geen groteske woorden over blaffers en bijters maar een vergrootglas op zijn generatie, zijn omgeving en familie. 

"Brussel is de stad en we staan er, met liefde! Alles is hier echt! En da ziet ge!"

Youniss
Youniss Zaterdag 08/04/2023, 21:15

Electronica, Breaks, Hip Hop

Onder de artiestennaam Corrupted draaide Antwerpenaar Youniss Ahamad al een tijdje mee in het Belgische muziekcircuit toen hij besloot om onder zijn eigen naam Youniss verder te gaan. Hij brengt een introspectieve electrosound die de dansbare beats van drum-‘n-bass, r&b en techno omarmt. Zijn debuutalbum was een intiem verslag van een zoektocht naar identiteit, waarbij zijn Arabische roots nadrukkelijk komen bovendrijven. Zijn nieuwe plaat ‘White Space’ komt in maart uit.

Youniss won de titel voor beste Belgische producer tijdens Champion Sound Beat Battle en schopte het al tot op het podium van Pukkelpop, De Vooruit en AB. Ook werd hij uitgenodigd op Theater aan Zee in de selectie Jong Muziek 2021 en is hij Artist in Residence in De Grote Post.

Op het podium brengt hij zijn werk samen met drummer Tim Caramin.

Kleine Crack & Slagter
Kleine Crack & Slagter Zaterdag 08/04/2023, 21:15

Memphis Rap, Murder Rap

Kleine Crack & Slagter van het VHS collectief uit Antwerpen brengt Nederlandstalige, donkere, dreigende, bezeten raps in ware Memphis Style. Als enige Belgen zijn ze getekend op het Nederlandse label Burning Fik van Faberyayo & Abel.

Op hun songs kan je afhankelijk van je persoonlijke voorkeur ‘hard gaan’ of ‘chillen’. Of zoals zijn officieuze slogan luidt: ‘Veel liefde, veel haat’.

Tsar B
Tsar B Zaterdag 08/04/2023, 21:45

Pop, Electronica

Justine Bourgeus is een muzikant, producer en componist die onder het pseudoniem Tsar B vooruitstrevende popmuziek maakt. Haar werk overbrugt vaak meerdere disciplines, waaronder film, dans en mode. In de nasleep van haar debuut ‘The Games I Play ‘ vinkt Bourgeus spraakmakende samenwerkingen af met onder meer Alexander Chung, Oscar and The Wolf en Nova Twins.

Intussen ontpopt Bourgeus zich als een veelgevraagd filmcomponist en producer voor opkomende artiesten. Haar komende album 'to the stars' versmelt elementen van clubmuziek, moderne pop en klassieke muziek op onconventionele wijze samen

Denzel Himself (uk)
Denzel Himself (uk) Zaterdag 08/04/2023, 22:15

Hip Hop, Rap

Denzel Himself, aka The Goth Cowboy uit Londen is een interdisciplinair artiest die artistieke integriteit en DIY-ethos hoog in het vaandel voert. Hij is zowel rapper, producer, ex-filmschool student en visueel artiest. Hij creëerde zijn eigen stijl met elementen uit gothic, hiphop, grime en hardcore en timmert op die manier hard aan zijn eigen weg. Zijn debuut full length album ‘MTV’ dateert van 2021.

Voor fans van Tyler, The Creature, Odd Future of JPEGMAFFIA.

schroothoop
schroothoop Zaterdag 08/04/2023, 22:40

Jazz, Gloval Sounds

Met Schroothoop brengen multi-instrumentalisten Rik Staelens, Margo Maex en Timo Vantyghem een hypnotiserend, zinderende en dansbare trip door de Brusselse melting pot. De dat voor PTB komt hun tweede album ‘Macadam’ (7 april, Sdban/Rebel Up) uit. Ook nu bestaat het instrumentarium van de band uit alles wat ze op straat kunnen vinden: werfemmers, pvc-buizen, conservenblikken, wasdraad, potten, pannen en wat meer. De home made instrumenten van schroothoop zorgen voor een unieke, scheurende en toch zwoele sound die helemaal tot zijn recht kwam dankzij de productie van Dijf Sanders. Op het podium zorgt hun bezwerende, heerlijke mix van jazz, oosterse muziek en cubaans-afrikaanse ritmes altijd voor een feest.

Use Knife
Use Knife Zaterdag 08/04/2023, 23:15

Global Sounds, Electronic

Use Knife is een gloednieuwe band waarin Stef Heeren, Kwinten Mordijck (beiden bekend van Kiss The Anus Of A Black Cat) en Saif Al-Qaissy (Babylon Trio) hun liefde voor analoge en modulaire machinerie kunnen botvieren. Daarbij laten ze groovy Arabische percussie en bezwerende vocals over je uitrollen. Via Use Knife kan het Belgisch-Iraakse drietal naar eigen zeggen hun vrijzinnige visie op het hedendaagse leven verkennen en uitdrukken.

De heren versmelten westerse undergroundmuziek met traditionele Arabische klanken, met als uniek en welklinkend resultaat: stuwende elektronische beats, gesequenteerde melodieën en samples, en levendige Arabische drumritmes. Voor de productie van hun debuutalbum 'The Shedding of Skin' werkt het trio samen met Radwan Ghazi Moumneh (Jerusalem in My Heart, Hotel2Tango). Youniss Ahamad neemt de live visuals en scenografie voor zijn rekening.

De liveshow is een coproductie van Kunstencentrum VIERNULVIER, Wilde Westen, STUK, AB, Trix en De Grote Post.

Lander & Adriaan
Lander & Adriaan Zaterdag 08/04/2023, 23:30

Rave, Funk, Electronica

Soms heb je rock, soms heb je pop, soms heb je hiphop. 

Soms heb je Lander & Adriaan. Liftmuziek voor fijnproevers. Doombient. De vleesgeworden fusie van een nachtje raven en een pannenkoeken middag. Fusilli rave. Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernard, Mauro Pawlowski…)  ontmoeten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020 alwaar zij een alliantie vormen met stok en toets. Dom hop. Heftige beats en muren van synths. Een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting.

Dansmuziek voor gevorderden. Nacht bop.

Monsieur Doumani (cy)
Monsieur Doumani (cy) Zaterdag 08/04/2023, 00:10

Global Sounds, Folk, ...

De multi-award winnende groep uit Cyprus, Mounsieur Doumani, werd door de Guardian omschreven als ‘one of the most entertaining, confident and inventive groups in the scene’. Met de verschillende muzikale achtergronden, maar beïnvloed door de Cypriotische traditie op verschillende niveaus, componeert Monsieur Doumani muziek die zijn inspiratie haalt uit de hedendaagse Cypriotische samenleving en uit de wankele omstandigheden van onze tijd.

De oorspronkelijke identiteit van het project werd bepaald door de bewerking van Cypriotische traditionele stukken, met een speciale eigentijdse kleur in geluid en sfeer, die een geheel eigen stijl vormden. Met hun vierde plaat Pissourin (Glitterbeat, 2021) duwen ze hun kenmerkende mediterrane roots in een diepe psychedelische en avant-folk richting. De drie leden die allen zingen hanteren daarbij uiteenlopende instrumenten als trombone, fluit, gitaar, electronica, tzouras (bouzouki) en stompbox.

Blck Mamba
Blck Mamba Zaterdag 08/04/2023, 00:30

Bass, Global, Hip Hop

Blck Mamba, een Brusselse artieste met Nigeriaanse roots, streeft ernaar om een nieuwe vibe in het nachtleven te brengen met een mix van de nieuwste hip hop en club music zoals UK funky, amapiano, baltimore, grime, afrobeats, hard drum, perreo, dancehall, baile,... catchy raps en up-tempo drum heavy productions.

Behalve DJ is ze ook producer en radiohost bij Studio Brussel waar ze elke week de nieuwste tracks en genres voor de leeuwen gooit. Als DJ wil ze inspireren, zonder het plezier uit het oog te verliezen. Zelf kijkt ze op naar artiesten als Nina Las Vegas, Jamz Supernova, Kampire, Bambii, Jubilee, Mina,...

Rival Consoles (uk)
Rival Consoles (uk) Zaterdag 08/04/2023, 00:45

IDM, ambient, modular techno

Ryan Lee West, electronica artiest uit Londen, beter bekend als Rival Consoles, staat erom bekend zijn synthesizers menselijk en atmosferisch te laten klinken. Alle releases van Rival Consoles kwamen uit via het befaamde Erased Tapes label (Ólafur Arnalds en Nils Frahm). Meer zelfs, het label werd opgericht om Wests eerste release, een CDR onder de naam Aparatec uit te brengen.

Rival Consoles maakte remixes voor Jon Hopkins, Max Cooper, Noisia en labelgenoten Ólafur Arnalds en Nils Frahm. Zijn recentste plaat is ‘Now Is’, de achtste op 13 jaar tijd. Ook hierop laat hij de akoestische en elektronische klanken spontaan in elkaar overvloeien terwijl hij avontuur noch experiment schuwt.

Tijdens Push The Button brengt hij een AV-show.

Mankiyan
Mankiyan Zaterdag 08/04/2023, 02:00

Electronic, Bass

De Brusselse DJ Mankiyan is een parel uit de underground die keer op keer bevestigt dat ze een fenomenale selector is. Ze vult een leemte in het nachtleven op en heeft een heel eigen stijl ontwikkeld met als resultaat een mix van strakke ritmes en diepe bassen, flink wat geëxperimenteer, vette dancehall en verwijzingen naar de internetcultuur waarmee ze is opgegroeid. Kortom, een verslavende sound die je op een vreemde manier bedwelmt.

Aroh
Aroh Zaterdag 08/04/2023, 03:30

Acid, Techno, Rave

Brussels DJ wiens speelveld heel breed gaat maar als het is om de dansvloer te beroeren zoekt hij het vooral in de richting van Wave, Techno en Rave. Hij maakt deel uit van de Kontakt Group en is vaak terug te vinden bij Crevette Records. Op zijn maandelijkse Kiosk Radio show hoor je ook heel veel niet-elektronische muziek. Aroh is dan ook een veelvraat die voortdurend op zoek is naar nieuwe en wonderbaarlijke muziek, of het nu op plaat of op MP3 is, het maakt hem niet uit, zolang hij mag graven in de underground.

  • VVK
    €25
  • ADD
    €28
  • Zwerverpaz
    €25
Rsvp
Updates
Nieuwe single Jazz Brak
17 feb 2023Nieuwe single Jazz Brak

Op zijn debuutalbum BRAK moeten we nog een dikke maand wachten, maar in aanloop daarnaar verwent de Brusselse rapper Jazz Brak ons nu al met wat singles.

Lees meer
Nieuwe single Schroothoop
03 maart 2023Nieuwe single Schroothoop

Junkjazztrio schroothoop blijft nieuwe muziek onthullen in de aanloop naar de release van hun aankomende album "Macadam", dat op 7 april uitkomt. Vandaag laat de band ons kennis maken met "Cascaraï", het derde en laatste voorloper van hun tweede album.

Lees meer
Nieuwe single Denzel Himself
08 maart 2023Nieuwe single Denzel Himself

Denzel Himself creëert ook op deze single zijn eigen stijl met elementen uit gothic, hiphop, grime en hardcore. Weet je niet goed wat je je hierbij moet voorstellen? Check dan als de bliksem 'Skate Goth', het loont de moeite.

Lees meer
Vijf sterren voor de nieuwe plaat van Tsar B
17 maart 2023Vijf sterren voor de nieuwe plaat van Tsar B

Op een paar jaar tijd heeft Justine Bourgeus zich dus nog maar eens heruitgevonden en dat maakt Tsar B een van de meest interessante Belgische muziekprojecten met op haar nieuwe album een mix van pop, clubmuziek en klassieke muziek.

Lees meer
Aftermovie Push The Button 2023
24 apr 2023Aftermovie Push The Button 2023

Nagenieten van de fantastische en hopeloos uitverkochte tweede editie van Push the Button kan nu ook dankzij van aftermovie van Jens Dhondt! Bedankt aan alle bands, dj's, het fijne publiek en natuurlijk aan onze vrienden van KAAP en De Grote Post

Lees meer