Woensdag 28/06/2023 Aanvangsuur: 19:30 De Grote Post- Oostende

Helaas is het concert van Os Mutantes op 28 juni geannuleerd wegens medische redenen. Tickethouders worden gecontacteerd per e-mail.

Os Mutantes (br)
Os Mutantes (br) Woensdag 28/06/2023,

Tropicalia

Os Mutantes is een legendarische en invloedrijke Braziliaanse band die halverwege de jaren zestig opgericht werd in São Paulo door de broers Sergio Dias Baptista (gitaar/zang) en Arnaldo Baptista (bas, keyboard) en zangeres Rita Lee. Ze vormden samen met Gilberto Gil en Caetano Veloso de voorhoede van de Tropicália-beweging in het dan nog gemilitariseerde Brazilië. Os Mutantes mixte psychedelische rock (Beatles, Hendrix, Sly Stone) met Braziliaanse stijlen als bossa nova, tropicalia en samba. Hun eerste albums zijn regelrechte klassiekers en uiteindelijk maakten ze zes platen voor de band in 1978 uiteen viel.

Os Mutantes die in het Westen aanvankelijk weinig bekendheid genoot, heeft tal van bekende fans, gaande van David Byrne (hij bracht in ’99 hun ‘Best Of’ uit op zijn Luaka Bop label), Flea en Beck tot Kurt Cobain die hen in 1993 een brief schreef met de vraag om weer bijeen te komen.

Het duurde nog tot  2006 voor die reünie er kwam, in een fel verjongde versie weliswaar. Er volgden ook weer een viertal platen, waaronder ‘Fool Metal Jack’ in 2013. In 2006 speelden ze in de Barbican in Londen voor het eerst weer live, een concert dat integraal op internet terug te vinden is. 

Kindamusic over hun show op Le Guess Who

"Een rammer dan ramvolle Pandora, met vooraan een contingent totaal uit de plaat gaande Brazilianen, ziet en hoort een band die de voorhoede van de avant-garderock van eind jaren zestig zonder enig probleem en met het grootste plezier naar nu brengt. Het is feest. Voor het podium en erop!

Os Mutantes heeft niet de zoveelste dag op kantoor. De bandleden jutten elkaar op, jennen en verrassen onderling en vergeten niet dat de aanwezigen ervoor zorgen dat zij er staan. Van ongelofelijk lelijke progpop naar een ware McCartneysong, van stomend hete Tropicalia tot bezeten bluessolo's: Os Mutantes gooit het in een hoge hoed, schudt even en uit de losse pols worden meerdere zonnen over LGW? uitgestort."

  • VVK
    €21
  • ADD
    €24
  • Zwerverpaz
    €18
Rsvp