Vrijdag 15/09/2023 Diverse locaties verspreid over het dorp- Leffinge
Tramhaus (nl)
Tramhaus (nl) Vrijdag 15/09/2023,

Postpunk, Noiserock

Begin dit jaar organiseerden we in De Zwerver een Rock Zerkegem Tribute (‘Zat In Leffinge’) waar deze Rotterdamse band het kot serieus op stelten wist te zetten. In anderhalf jaar tijd speelden ze zichzelf een reputatie bijeen die we al lang niet meer met onze Noorderburen associeerden en intussen rijgen ze de sterke songs aan elkaar. Debuutsingle ‘I Don’t Sweat’, het spannende ‘Make It Happen’, het bedwelmende ‘Amour Amour’, het aanstekelijke B-kantje ‘Beep Beep’,… 

Fans van Viagra Boys en Protomartyr zullen ongetwijfeld smullen van deze energieke noiserock meets postpunk.

Bolis Pupul
Bolis Pupul Zaterdag 16/09/2023,

Slow Techno, Cosmic

In 2019 schitterde Bolis Pupul aan de zijde van Charlotte Adigéry op Leffingeleuren en tijdens de tweede Corona zomer (Op en Tent) opende hij in zijn eentje voor Goose. Intussen is hij een album release en een ruim internationaal verhaal met Charlotte Adigéry verder, maar ook solo blijft Bolis actief.

Opzwepende electronische dansmuziek met de typische kenmerken van het Deewee-huis.

King Hannah (uk)
King Hannah (uk) Zaterdag 16/09/2023,

Folk Noir, Indierock, Gothic Country

Vlak voor het uitbreken van de pandemie wist King Hannah haar neus aan het venster te steken. Een klein aantal liveshows bezorgde haar al snel zo’n stevige reputatie dat ze er een platencontract bij het gewaardeerde label City Slang aan over hield.

Het duo uit Liverpool, Hannah Merrick en Craigh Whittle, bracht met 'I’m Not Sorry, I Was Just Being Me' een schitterend debuut uit dat al snel in vele eindejaarslijstes belandde en hen mooie speelplekken bezorgde, zoals en fel gesmaakt concert op Pukkelpop.

Hun tijdloze, donkere indierock leunt aan bij grote namen als Mazzy Star, PJ Harvey en Portishead. Live groeit het duo uit tot een full band.

Deadletter (uk)
Deadletter (uk) Zaterdag 16/09/2023,

Post-punk

Een vriendenclubje uit Zuid-Londen dat met zijn hoekige ritmes, lekkere grooves en een scheurende sax het beste van The Fall, Fontaines DC en LCD Soundsystem combineert. Na gesmaakte optredens op Badlands in Gent en Brdcst in Brussel verzamelt de getalenteerde frontman Zac Lawrence zijn troepen ook deze zomer om hun live-reputatie helemaal waar te maken.

Ligt in de lijn van andere Britse postpunk bands als Opus Kink of Ditz die de voorbije jaren LL onveilig gemaakt hebben.

Bar Italia (uk)
Bar Italia (uk) Zaterdag 16/09/2023,

Lofi, Shoegaze

Het Londense trio bracht op 19 mei hun (volwaardige) debuut ‘Tracey Denim’ uit op het gereputeerde Matador (vinyl op 8 september!), nadat ze eerder al twee releases hadden op het World Music label van Dean Blunt.

Hun muzikale opvoeding genoten ze blijkbaar in de jaren tachtig en negentig, hun sound situeert zich ergens tussen Sebadoh en The Cure in met tal van referenties naar lofi, grunge en shoegaze.

Alvast één van de gitaar-releases die dit jaar zal blijven hangen.

Runnner (us)
Runnner (us) Zaterdag 16/09/2023,

Singer-song, Indie

Runnner is het alter ego van Noah Weinman die sinds 2017 onder deze naam opereert, als muzikant en als producer. Zo werkt hij vaak samen met Skullcrusher. Zijn nieuwste plaat 'Like Dying Stars, We're Reaching Out’ baadt in Duystere sferen en doet denken aan Death Cab For Cutie, The Shins, Sufjan Stevens of Band Of Horses.

Weinman die als kind een trompet kreeg van zijn ouders, ontwikkelde zich tot zanger en multi-instrumentalist.

Peuk
Peuk Zaterdag 16/09/2023,

Rock, Grunge, Indierock

Een peuk is iets wat je achteloos wegsmijt of kapot stampt, nadat je er genot van hebt gehad. Korte halen, lange trekken, tot diep in je longen en in je brein. En dan op de grond ermee, op naar de volgende rush. Laat net dat ook de muziek van Peuk omschrijven.

Dit Limburgse trio rond frontvrouw Nele Janssen met verder Bassist Jacky Willems (bass, HEISA) en Dave Schroyen (drums, Millionaire, Evil Superstars) legt een laag teer op je ziel en is bij beluistering even verslavend als nicotine. Denk Hole, denk Pixies, denk Nirvana, denk Sonic Youth, denk The Breeders. Denk Peuk.

Peuk’s tweede album “Escape Somehow” verscheen op 14 april op [PIAS].

The Muckers (us)
The Muckers (us) Zaterdag 16/09/2023,

Glam, Psych, Rock 'n' Roll

Rockband uit Brooklyn, New York met als centrale figuur de uit Iran uitgeweken Emir Mohsseni. Ze debuteerden voorjaar ’21 met ‘Endeavour’ op Greenway Records, thuisbasis van o.a. Frankie and the Witch Fingers en Levitation Room, twee bands die we ook al eerder in Leffinge aan het werk zagen.

The Muckers voegen een flinke scheut glamrock toe aan hun al licht ontvlambare psychedelica. In het verleden deelden ze het podium al met Pond en The Mystery Lights en ze zijn volledig klaar om met enig uitstel (corona) Europa overstag te doen gaan.
 
Volgens Rough Trade is hun geluid, net als de stad waar ze vandaan komen, een combinatie van vitaliteit en tijdloosheid, vastberadenheid en levendigheid.

Macie Stewart (us)
Macie Stewart (us) Zaterdag 16/09/2023,

Freakfolk, Singer-song

'Mouth Full of Glass’ is het solo-debuut (op Full Tim Hobby) van singer-songwriter, componiste en multi-instrumentaliste Macie Stewart. Op de rijk gearrangeerde plaat put ze uit haar jarenlange ervaring in klassiek, jazz en Ierse folk. Ze begon immers op 3-jarige leeftijd met muziek maken, als dochter van pianiste Sami Scot, waarbij het leren praten werd onderbroken door het oefenen op piano en viool. Het levert haar een tijdloze singer-songwriter plaat op vol prachtige songs waar vooral haar mooie stem naar voor komt.

Stewart werkte de voorbije jaren live of in de studio samen met o.a. The Weather Station, Japanese Breakfast, Iron & Wine en Whitney.

Tamikrest (ma)
Tamikrest (ma) Zondag 17/09/2023,

Touareg Desert Blues, Psychedelic

Tamikrest is een desertblues-band die in 2008 werd ontdekt door Chris Eckman (The Walkabouts) tijdens het Festival Au Désert, net buiten Timboektoe. Eckman was op dat moment te gast met zijn band Dirtmusic. Hij tekende Tamikrest meteen voor zijn Glitterbeat-label, waarop ze tot nu toe zes albums hebben uitgebracht, waarvan "Tamotaït" (2020) de meest recente is.

De oprichter van Tamikrest is zanger en gitarist Ousmane Ag Mossa. De band werd gevormd in navolging van de toenemende populariteit van de band Tinariwen, die in die tijd internationaal bekendheid genoot. Het geluid van Tamikrest combineert elementen van de traditionele Tuareg-muziek met moderne blues, rock en folk-invloeden.

Wat Tamikrest onderscheidt, zijn onder andere hypnotiserende gitaarriffs, meeslepende ritmes en gepassioneerde vocalen. Hun muziek behandelt vaak sociale en politieke thema's zoals ballingschap, politieke onrust en de strijd voor cultureel behoud. Met hun krachtige en suggestieve muziek hebben ze een prominente stem verworven binnen de hedendaagse Afrikaanse muziekscene.

MC Yallah (ke/ug)
MC Yallah (ke/ug) Zondag 17/09/2023,

Hip Hop, Trap, Dancehall, Punk

MC Yallah is een Keniaanse rapper die gevestigd is in Oeganda en verbonden is met Nyege Nyege Tapes, een gerenommeerd muziekcollectief en platenlabel. Ze wordt geprezen voor haar unieke stijl en energieke shows. In de afgelopen jaren heeft MC Yallah samengewerkt met producer Debmaster om de albums "Kubali"  en “Allah Beide” uit te brengen op het bekende Nyege Nyege sublabel, Hakuna Kulala.
 
MC Yallah's muzikale reis begon in 1999 en sindsdien is ze een veteraan in de industrie geworden. Haar muziek draagt een krachtige boodschap van integriteit en motivatie, vooral gericht op het inspireren van de lokale jeugd. Met haar teksten en optredens streeft MC Yallah ernaar haar luisteraars te verheffen en te empoweren.

Hotel Lux (uk)
Hotel Lux (uk) Zondag 17/09/2023,

Britpop, Post-punk

Eén van de nieuwste en zeker één van de interessante bands die recent uit de UK kwamen overgewaaid. 

Aanvankelijk zaten ze in de postpunk hoek waarin ook Yard Act en Shame graag toeven. Op hun debuut album  werd hun sound wat opengetrokken. ’Hands Across The Creek’ werd geproduceerd door Bill Ryder-Jones (in 2019 nog op LL) en staat vol heerlijke britpop parels zoals prijsbeesten ‘National Team’ en ‘Common Sense’, die muzikaal ergens tussen The Fall, Blur, Pulp en Babyshambles in liggen.

Sunfruits (au)
Sunfruits (au) Zondag 17/09/2023,

Psychpop, Glam

Sunfruits uit Melbourne, Australië combineert invloeden 60ies psychedelica en 70ies glamrock met de sound van recentere bands als MGMT, Pond, Weyes Blood en Ty Segall. “Psychedelic Pop Candy” wordt het weleens genoemd.

Op hun debuutalbum "One Degree”, opgenomen in een living tijdens de pandemie in 2021, staan memorabele gitaarhooks en harmonieuze zang centraal.

Aborted Tortoise (au)
Aborted Tortoise (au) Zondag 17/09/2023,

Garagepunk

Vaak gehoord over Aborted Tortoise: de muziek is beter dan de naam!

Deze Aussie garage punkrockband werd gevormd op de middelbare school, hun eerste optreden was een verjaardagsfeestje waar ze twee keer Kim Wilde's "Kids in America" speelden. Ze deelden het podium met bands als King Gizzard and the Lizard Wizard, The Growlers en Ausmuteants en in hun songs hebben ze een voorkeur voor absurde, onnozele onderwerpen.

Het leven is al serieus genoeg zeker?

Ghoulies (au)
Ghoulies (au) Zondag 17/09/2023,

Punk, Synthpunk

Ghoulies is een synth punk band uit Perth, Australië die een aantal leden deelt met Aborted Tortoise en Kitchen People. Ze hebben diverse EP’s en platen uit waarvan “Halloween Special, Vol 1” de recentste is.

  • VVK
    Gratis
  • ADD
    Gratis
  • Zwerverpaz
    Gratis
Updates
Early Bird Tickets Leffingeleuren te koop
17 mei 2023Early Bird Tickets Leffingeleuren te koop

Voor de trouwe Leffingeleuren-bezoekers lanceren we ook dit jaar weer de 
Early Bird Tickets. Deze kosten €60 en zijn te koop tot 26 mei. Op vrijdag 26 mei maken we de eerste namen bekend en start de reguliere ticketverkoop.

Lees meer
Eerste namen Leffingeleuren 2023
26 mei 2023Eerste namen Leffingeleuren 2023

Als ontdekkingsfestival kiezen we ervoor om bands te programmeren die niet overal te zien zijn. De eerste reeks van 15 namen beantwoordt alvast volledig aan de verwachtingen.

Lees meer