Vrijdag 15/09/2023 Diverse locaties verspreid over het dorp- Leffinge
Frankie Traandruppel
Frankie Traandruppel Vrijdag 15/09/2023, 19:30

Rock 'n' Roll, Indierock

Chouk Bwa & The Ångströmers
Chouk Bwa & The Ångströmers Vrijdag 15/09/2023, 20:15

Global Sounds, Vodou, Electronica, ...

Rendez-Vous (fr)
Rendez-Vous (fr) Vrijdag 15/09/2023, 20:40

New Wave, Postpunk, Indierock

Eén van de toonaangevende bands die momenteel uit Parijs komen. Met een mix van industrial, coldwave, synthpop en new wave verwierven ze al een serieuze live-reputatie en brachten ze eind 2018 debuutalbum ‘Superior State’ uit. Nieuw werk is klaar en komt eraan al is het nog even wachten op de juiste release datum.

"Energiek, luid, furieus en met een hoge hooliganfactor is ook de postpunk van het Parijse viertal Rendez Vous. (…) Die kreeg nu een vervolg met het debuutalbum ‘Superior State’, dat niet alleen in thuisland jubelende recensies kreeg.  Rendez Vous is een kolfje naar de hand voor wie nog steeds opveert bij het meest stuwende van Joy Division, The Sound, Bauhaus of recenter Soviet Soviet, Protomartyr of Vietcong/Preoccupations." - Gonzo circus

Mojo & The Kitchen Brothers
Mojo & The Kitchen Brothers Vrijdag 15/09/2023, 21:10

Progrock, Psychedelic

Vijf muziekfreaks met een voorliefde voor de 60ies en 70ies die zich werd gevormd na een aantal jamsessies en sindsdien als een orkaan door ons land jaagt. Stevige, psychedelische progrock in een tijdloos sausje met dubbele gitaarsolo’s erbovenop.

The Nealions
The Nealions Vrijdag 15/09/2023, 21:45

post, stoner, psych

Oostendse psych-heads die met uitgepuurde melodieën een geslaagd muzikaal geheel creëren, ergens tussen Pink Floyd en Dans Dans.

Het spannende samenspel tussen gitaar en synthesizer, gedragen door een stevige bass en krachtig drumspel, zorgt voor een sterk mengsel van post, stoner, psych.

The Hickey Underworld
The Hickey Underworld Vrijdag 15/09/2023, 22:00

Noiserock

Nusantara Beat (nl)
Nusantara Beat (nl) Vrijdag 15/09/2023, 22:30

Psychedelic, Global Sounds

Een handvol optredens en één single waren al genoeg voor de Nederlandse band Nusantara Beat om zichzelf op de kaart te zetten, op de wereldkaart. Het Nederlandse zestal bestaat immers uit leden die eerder al in bands speelden als Altin Gün, Jungle By Night en EUT, en elk Indonesische roots hebben die centraal staan in de muziek.

De band wist al indruk te maken op Eurosonic Noorderslag in Groningen en vooral ook op Motel Mozaпque in Rotterdam.

Met “Djanger” bracht de groep een eerste single uit, de song is gebaseerd op een Balinese traditional maar kreeg een moderne twist en groovet keihard. Na de Turkse Psychedelica van Altin Gün is het nu duidelijk de Indonesische psych die aan de beurt is.

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs (uk)
Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs (uk) Vrijdag 15/09/2023, 23:25

Stoner, Sludge Metal, Doom

Britpop noch postpunk bij dit Britse vijftal uit Newcastle. Noem het psychedelische sludgemetal of noisy stonerrock, feit is dat ze niet voor één gat te vangen zijn en dat hun concerten behoorlijk spectaculair, vuil, weird, zwaar en weinig subtiel zijn.

Hun nieuwe plaat ‘Land Of Sleeper’ wijkt nauwelijks af van zijn voorgangers, maar het is wel hun beste en meest toegankelijke.

Gameboyz II Men
Gameboyz II Men Vrijdag 15/09/2023, 23:25

Techno, Electronica, Beats

Het hobbyproject van rasmuzikanten Dijf Sanders en Micha Volders (El Guapo Stuntteam)  die het favoriete speelgoed uit hun jeugd mishandelen. Voor Leffingeleuren halen ze hun geliefde gameboys uit het puin en brengen ze als duo een schurende, dreunende live-set doordrenkt van vierkante marginaliteit.

Scalping (uk)
Scalping (uk) Vrijdag 15/09/2023, 00:05

Techno meets Noise & Postpunk

“Rave-ready bangers from Bristol techno-metal heavyweights”. Soms klinkt het gewoon beter in het Engels.Weinig steden hebben zo'n bijzondere muzikale geschiedenis als Bristol. Wie daar opgroeit, kan moeilijk anders dan de invloed van Massive Attack, Tricky en Portishead levenslangs met zich mee dragen.

Een generatie jonge artiesten gaat nu aan de slag met de erfenis van de hoogdagen en schudt de melancholie van zich af met een mix van punk, electro en lawaai. Eén van hen is Scalping, een vijftal dat grossiert in industriële noise-rock die dichter aanleunt bij techno dan bij indie.

De groep maakte al furore op Pitchfork London en Sonic City, en ze gingen op tour met Squarepusher. In september brengen ze een nieuwe EP uit.

Brorlab
Brorlab Vrijdag 15/09/2023, 00:25

No Wave, Gabberpunk

Psychedelic gabber punk uit Antwerpen. met stem, gitaar, bass en een smartphone zorgen Sam, Raf en Casper voor snoeiharde, korte blitzkrieg concerten waarop het heerlijk hoofdschudden is.

Hun nieuwe plaat "Workin' out in Heaven” komt op 15 september uit op het Londense label La Vida Es Un Mus.

Tramhaus (nl)
Tramhaus (nl) Vrijdag 15/09/2023, 01:00

Postpunk, Noiserock

Begin dit jaar organiseerden we in De Zwerver een Rock Zerkegem Tribute (‘Zat In Leffinge’) waar deze Rotterdamse band het kot serieus op stelten wist te zetten. In anderhalf jaar tijd speelden ze zichzelf een reputatie bijeen die we al lang niet meer met onze Noorderburen associeerden en intussen rijgen ze de sterke songs aan elkaar. Debuutsingle ‘I Don’t Sweat’, het spannende ‘Make It Happen’, het bedwelmende ‘Amour Amour’, het aanstekelijke B-kantje ‘Beep Beep’,… 

Fans van Viagra Boys en Protomartyr zullen ongetwijfeld smullen van deze energieke noiserock meets postpunk.

Teddy Picker
Teddy Picker Vrijdag 15/09/2023, 02:00

Funk, Hip Hop, Soul, Rock, Disco

AB-resident Teddy Picker is gekend om zijn genre overschrijdende sets en brede muzieksmaak met een eclectisch en soms wat eigenzinnige mix van tijdloze klassiekers en obscure gems.

Van funk en soul naar rock, hip hop, 80’s, reggae, afrobeat, latin en 'a touch of jazz'. Alles kan zolang het maar funky en dansbaar is!

  • VVK
    Gratis
  • ADD
    Gratis
  • Zwerverpaz
    Gratis
Rsvp
Updates
Early Bird Tickets Leffingeleuren te koop
17 mei 2023Early Bird Tickets Leffingeleuren te koop

Voor de trouwe Leffingeleuren-bezoekers lanceren we ook dit jaar weer de 
Early Bird Tickets. Deze kosten €60 en zijn te koop tot 26 mei. Op vrijdag 26 mei maken we de eerste namen bekend en start de reguliere ticketverkoop.

Lees meer
Eerste namen Leffingeleuren 2023
26 mei 2023Eerste namen Leffingeleuren 2023

Als ontdekkingsfestival kiezen we ervoor om bands te programmeren die niet overal te zien zijn. De eerste reeks van 15 namen beantwoordt alvast volledig aan de verwachtingen.

Lees meer
The Hickey Underworld gooit hoge open Pukkelpop!
18 aug 2023The Hickey Underworld gooit hoge open Pukkelpop!

Een comeback maak je niet in stilte, zo luidt het devies van The Hickey Underworld. Zodra de Antwerpse band, na een hiaat van zeven jaar, weer het podium beklom, kreeg de volumeknop logischerwijze dus een flinke ruk naar rechts.

Lees meer
Nieuwe single Aure
31 aug 2023Nieuwe single Aure

Aures debuutsingle ‘The Line’ veroverde vele harten in haar thuisland Frankrijk en in de Lage Landen. ‘Dans La Plaine’ is haar nieuwe single, en de eerste in haar moedertaal.

Lees meer
Nieuwe naam en single voor Scalping
05 sept 2023Nieuwe naam en single voor Scalping

Noem de Britse band Scalping voortaan liever Scaler. Om hun internationale groei meer cachet te geven en om niemand voor de borst te stoten heeft het viertal beslist hun naam te veranderen.

Lees meer