Zondag 14/05/2023 Aanvangsuur: 16:30, Start 17:00 Kaap- Oostende

Exclusieve show van de nieuwe rising star van de jazz i.s.m. KAAP.

Angel Bat Dawid (us)
Angel Bat Dawid (us) Zondag 14/05/2023, 17:00

jazz, afro futurism

Met The Oracle (2019) verscheen Angel Bat Dawid als komeet aan de progressieve jazz hemel. Deze componiste, zangeres en klarinettiste wist een geheel eigen parcours vorm te geven, waarbij klassieke muziek aan de basis staat. Inmiddels geldt ze internationaal als belangrijke nieuwe stem binnen de jazz.

De in Atlanta geboren Dawid bracht haar jeugdjaren door in Kenia. Dawid studeerde klassieke muziek aan de Roosevelt University met als hoofdvak klarinet, maar moest noodgedwongen stoppen na een medische ingreep en nam ze dan maar een baan in de retail om de rekeningen te kunnen betalen. Maar de muziekmicrobe bleek sterker en na enkele jaren stapte ze op om zich toch full time te focussen op haar muziek. En gelukkig maar!

Naast haar septet Tha Brothahood geeft Angel Bat ook leiding aan haar eigen all-female ensemble Sistazz of the Nitty Gritty. Met haar soloplaat The Oracle, aanvankelijk als audioschetsboek opgenomen op haar smartphone, brak ze in 2019 internationaal door. Kaap nodigde haar toen ook uit op AMOK en nu.. nu is ze terug, dit keer in Oostende - solo - mét haar nieuwe plaat onder de arm: Requiem for Jazz

  • VVK
    €18
  • ADD
    €21
  • Zwerverpaz
    €18
Rsvp
Updates
Happy Release Day Angel Bat Dawid
28 maart 2023Happy Release Day Angel Bat Dawid

De Amerikaanse en 'Chicagoan of the Year for Jazz 2021' Angel Bat Dawid komt naar Oostende op zondag 14 mei en dit met een haar fel bejubelde nieuwe plaat 'Requiem for Jazz' onder de arm.

Lees meer