Donderdag 07/12/2023 Aanvangsuur: 19:30, Start 20:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

In hun dertigste jaar als band brengt Blonde Redhead hun tiende album uit, genaamd "Sit Down for Dinner" (29 september via het label Section1). 

Núria Graham (es)
Núria Graham (es) Donderdag 07/12/2023, 20:00

Bedroom-pop, Indie

Núria Graham’s muziek is eigenwijs, dromerig en bijna engelachtig. Het voelt licht als een veertje en de explosie van creativiteit roept een scala aan emoties op bij de ontvanger. De bedroom-pop met invloeden uit jazz en klassiek geeft een gevoel van vakantie en creëert een warme band tussen artiest en luisteraar. Núria heeft inmiddels vijf albums uitgebracht, met haar laatste langspeler Cyclamen als kers op de taart in januari dit jaar. 

Recensie de Krenten uit de pop!

Een album is dat zowel aangenaam vermaakt als hopeloos intrigeert.

Cyclamen schiet meerdere kanten op, maar de dertien songs op het album vormen ook een consistent geheel en zijn samen goed voor muziek die een kleine veertig minuten lang alle aandacht opeist. Met haar vorige albums heeft Núria Graham niet heel veel aandacht gekregen, maar op haar vierde album tilt ze haar muziek ruimschoots boven de middelmaat uit. Zeker eens proberen dit bijzondere album.

Blonde Redhead (us)
Blonde Redhead (us) Donderdag 07/12/2023, 21:00

Indierock, Art Pop

Blonde Redhead is een indierockband uit New York City die in 1993 werd opgericht. De band bestaat uit Kazu Makino (zang/toetsen/gitaar) en de tweeling Simone (drums/toetsen) en Amedeo Pace (gitaar/bas/toetsen/zang). Ze begonnen hun carrière in de underground indiescene en werden aanvankelijk getekend bij het label Smells Like, dat werd gerund door Steve Shelley, de drummer van Sonic Youth. Vervolgens brachten ze albums uit bij labels als Touch & Go en 4AD, waarbij hun muzikale stijl evolueerde van hoekige indierock naar kosmopolitische art pop.

Blonde Redhead heeft altijd gestreefd naar groei en evolutie, waardoor ze relevant zijn gebleven gedurende hun hele carrière. Enkele hoogtepunten uit hun discografie zijn onder andere de albums "Fake Can Be Just As Good" (1997), "Melody of Certain Damaged Lemons" (2000), "Misery Is a Butterfly" (2004) en "23" (2007). Hun vorige album, "Barragán", dateert uit 2014.

In hun dertigste jaar als band brengt Blonde Redhead hun tiende album uit, genaamd "Sit Down for Dinner" (29 september via het label Section1). 

Dit album verkent thema's als onzekerheid, familie en de vluchtige aard van het leven. De muziek op het album bestaat uit ingetogen maar krachtige melodieën, waarbij de teksten de uitdagingen van volwassenheid belichten, zoals communicatiestoornissen, zelfexpressie en het vasthouden aan dromen. Het album is geschreven en opgenomen over een periode van vijf jaar, waarbij de band verschillende locaties heeft gebruikt, waaronder New York City, upstate New York, Milaan en Toscane.

Voor "Sit Down for Dinner" wilde de band een optimistisch album maken waarbij de samenwerkingsdynamiek centraal stond. Ze lieten zich inspireren door Braziliaanse experimentele muziek en hebben verschillende muzikale benaderingen gebruikt, waaronder een bluesy vocale stijl en het gebruik van kinderstemmen.

  • VVK
    €25
  • ADD
    €28
  • Zwerverpaz
    €22
Rsvp
Updates
Nieuwe single Blonde Redhead
31 mei 2023Nieuwe single Blonde Redhead

De laatste jaren was het redelijk stil rond de band van Kazu Makino en de tweelingbroers Simone en Amadeo Pace, maar vandaag kondigde het drietal hun eerste album in negen jaar tijd aan.

Lees meer
Nieuwe single Blonde Redhead
28 juni 2023Nieuwe single Blonde Redhead

Op de eerste single 'Snowman' hoorden we de gekende kwaliteit en creativiteit van Blonde Redhead en dat maakte ons bijzonder warm voor de nieuwe plaat. “Melody Experiment”, het tweede voorproefje van het album, doet daar nog een schepje bovenop.

Lees meer
Happy Release Day Blonde Redhead
29 sept 2023Happy Release Day Blonde Redhead

Eindelijk! At Last! Na negen jaar wachten is het eindelijk zover Blonde Redhead dropt een nieuwe plaat en wat voor één. Net gereleased en nu al bijna onvindbaar want bedolven onder lovende recensies.

Lees meer
Núria Graham support bij Blonde Redhead
17 okt 2023Núria Graham support bij Blonde Redhead

Blonde Redhead koos voor hun Europese tour voor heel interessante support, ze nemen niemand minder dan Núria Graham mee. Deze Catalaanse zangeres schitterde al op Primavera en scoort ook goed op blogs als Pitchfork en consoorten.

Lees meer
Blonde Redhead te gast bij Radio 1
30 okt 2023Blonde Redhead te gast bij Radio 1

Na negen jaar radiostilte is Blonde Redhead terug met een nieuw album 'Sit Down For Dinner'. Een gelaagde titel die zowel wijst op de onvoorspelbaarheid van het leven als op het belang van samen tafelen.

Lees meer
Radio De Zwerver op Spotify
29 okt 2023Radio De Zwerver op Spotify

Zoals gewoonlijk vind je ook dit al het lekkers dat we (tot nu toe) in 2023 en 2024 te bieden hebben samengevat in één leuke playlist. Geniet van Radio De Zwerver met nummers van o.a. Blonde Redhead, Brutus, Militarie Gun, Bob Mould, Lucy Kruger & The Gro

Lees meer