Dinsdag 14/11/2023 Aanvangsuur: 19:30, Start 20:00 De Grote Post- Oostende

Exclusief concert van één van de grote namen uit de Amerikaanse gitaar-underground.

Solo Electric World Tour | "Distortions & Blue Hearts" 

Allan Muller
Allan Muller Dinsdag 14/11/2023, 20:00

Singer-songwriter, indie

Allan Muller, de frontman van legendarische Belpop bands als Metal Molly en Satellite City zal de avond openen, solo met stem en gitaar. Verwacht je aan een bijzonder authentieke performance.

Bob Mould (us)
Bob Mould (us) Dinsdag 14/11/2023, 21:00

Singer-songwriter, Rock

Met Hüsker Dü speelde hij vanaf 1982 een belangrijke rol in de ontwikkeling van hardcore en punk in de US. Samen met Grant Hart tekende hij voor een indrukwekkend oeuvre met als hoogtepunten ‘Zen Arcade’ en ‘New Day Raising’ (beide SST). Naar het eind van de jaren tachtig, nog voor bands als Pixies en Sonic Youth een bredere fanbase wisten op te bouwen, tekende Hüsker Dü bij Warner Bros. waar ze twee platen uitbrachten (‘Candy Apple Grey’ en ‘Warehouse: Songs and Stories’), maar het leverde hen niet de verhoopte doorbraak op. In ’87 viel de band uit elkaar en gingen de twee songwriters elk hun eigen weg.

Grant Hart scoorde een hit met ‘All Of My Senses’ en richtte een nieuwe band op, Nova Mob. Later zong hij ook een paar songs in voor de Belgische band Arsenal.

Bob Mould maakte eerst twee (akoestische) solo-albums wat hem in 1991 o.a. op Leffingeleuren deed belanden. Daarna kende hij in de jaren negentig toch nog die doorbraak met zijn band Sugar. Het gewijzigde muziekklimaat na de doorbraak van o.a. Nirvana (grote Hüsker Dü fans!) kan er een rol in hebben gespeeld, in elk geval, debuutplaat ‘Copper Blue’ sloeg in als een bom.

Vanaf 1995 richtte Bob Mould zich weer op zijn solo-carrière, hij bracht intussen zo’n 14 platen uit. De laatste, ’Blue Hearts’, dateert van 2020 en is de solo-plaat die misschien wel dichtst aansluit bij zijn Hüsker Dü periode qua woede en intensiteit en muzikaal erg verwant is met het hardere Sugar-werk.
De voorbije jaren is Mould ook bezig geweest met het heruitbrengen van zijn back-catalogue, met als summum de 24-delige collectie ‘Distortion 1989-2019', die alles bevat van na Hüsker Dü, alle solo en Sugar albums dus en tal van live-opnames en extra tracks (Besides).

De titel van de tournee is dan ook niet toevallig gekozen: “Distortions and Blue Hearts”. Als je op de playlists mag afgaan die her en der op internet te vinden zijn mag je alvast uitgaan van een echt carrière overzicht met songs uit alle periodes.

Uitverkocht
  • VVK
    €25
  • ADD
    €28
  • Zwerverpaz
    €22
Rsvp
Updates
Radio De Zwerver op Spotify
29 okt 2023Radio De Zwerver op Spotify

Zoals gewoonlijk vind je ook dit al het lekkers dat we (tot nu toe) in 2023 en 2024 te bieden hebben samengevat in één leuke playlist. Geniet van Radio De Zwerver met nummers van o.a. Blonde Redhead, Brutus, Militarie Gun, Bob Mould, Lucy Kruger & The Gro

Lees meer