Zaterdag 14/10/2023 Aanvangsuur: 20:30, Start 21:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

“Op't gevoel, zonder doel, een rechtsen op je smoel!”

Dreun XL
Dreun XL Zaterdag 14/10/2023, 21:00

Psychedelic, Punk, Rock 'n' Roll

DREUN werd opgericht in 2017 in de ateliers van het Torhoutse Tordale, zorginstelling voor mensen met het vermoeden van een verstandelijke beperking. Gitarist/drummer Keanu Dewilde bracht een zevental muzikanten uit Tordale samen voor rechttoe rechtaan gitaarmuziek. DREUN bleek al snel meer dan een muziekgroep en werd een luid bondgenootschap. Echter door een tragisch ongeval kwam Keanu te overlijden en de groep bleef verweesd achter tot gitarist Jonas Messelier de muzikanten onder zijn hoede nam.

De Oostendse sociaalartistieke organisatie kleinVerhaal, steeds op zoek naar muziek die zich in de marge afspeelt, bracht DREUN samen met KRANKLAND (Thomas Werbrouck), muzikant hors catégorie die gretig de grenzen van het muzieklandschap aftast. DREUN ontpopte zich Hulk-gewijs tot DREUN XL, een incarnatie van 12 muzikanten die aan nieuwe composities sleutelden met als resultaat “Dewilde Superheld”. Een ongepolijst album met psychedelische, bezwerende songs die bij momenten kosmische proporties aannemen.

Spacy, trippy keys en een schreeuwerige zwerm uitwaaierende gitaren worden bij mekaar gehouden door een batterij repetitieve percussie en een fundament van donderende bassen. De vocals zijn rauw en niemand minder dan Batman zelf neemt de lead in het monumentale Demonica. Zowel de rauwe, onstuimige energie van The Stooges, de loden zwaarte van Black Sabbath als het universum van GOAT weergalmen in de sound van DREUN XL. DREUN XL is muziek van en voor ongefilterde superhelden! Superhero Brut Rock!

Comartinuts
Comartinuts Zaterdag 14/10/2023, 22:30

Global Sounds

Het Oostendse duo Comartinuts bestaat uit DJ Coconuts (Hans Vandemaele) and Yamen Martini, de in Aleppo, Syrië geboren trompettist en componist die in Oostende woont en werkt. Dat laatste doet hij onder andere bij kleinVerhaal maar verder is hij ook actief als componist voor theater of muzikant bij YaGoon en Jaune Toujours. 

Ze presenteren hun beide reiservaringen doorheen hun muziek. Sinds 2022 combineren ze invloeden uit alle windstreken in een experimenteel en dansbaar project. 

Dj Sanne
Dj Sanne Zaterdag 14/10/2023, 23:15

Pop, Groove, Rock

Sanne leerden we als DJ kennen in O.666 en Sous-Sol. Ze veroverde ook menig hart tijdens haar dj-set op Leffingeleuren in ons café.

  • VVK
    €15
  • ADD
    €18
  • Zwerverpaz
    €12
Rsvp
Updates
DREUN XL in het lang en het breed in Humo
10 okt 2023DREUN XL in het lang en het breed in Humo

DREUN XL laat zaterdag hun eerste langspeler op de wereld los. Humo wijdt maar liefst 4 pagina's aan deze blijde gebeurtenis die nog eens extra in de verf gezet wordt met een releaseshow in De Zwerver.

Lees meer