Zondag 12/11/2023 Aanvangsuur: 18:30, Start 19:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

De post-hardcore  sensatie van 2023 komt nieuwe plaat 'Life under the gun' voorstellen.

Feverchild
Feverchild Zondag 12/11/2023, 19:00

Post-Hardcore, Emocore

Het Gentse Feverchild, dropt op 1 september hun nieuwe EP ‘Altering A Memory’. Die wordt vastgelegd door Gilles Demolder (Wiegedood, Oathbreaker). Dit vijftal vindt overduidelijk zijn inspiraties in de late jaren ’90 posthardcore of emocore met bands als Sunny Day Real Estate, Rival Schools en Texas Is The Reason, wat hen meteen aansluiting doet vinden bij nieuwlichters als Turnstile en High Vis.

Gumm (us)
Gumm (us) Zondag 12/11/2023, 20:00

Hardcore, Hardcore-punk

Gumm uit Chattanooga, Tennessee brachten in mei hun debuutalbum ‘Slogan Machine’ uit, nadat ze in 2020 al één EP hadden gereleased, ‘Piece Ot Together’. De band laat zich beïnvloeden door generaties hardcore die hen voorafgingen, niet in het minst de jaren ’80 DC variant (Minor Threat, Scream), wat resulteert in een sound die ergens tussen Touche Amore en Rollins Band hangt, met de nodige complexe songstructuren en tempo-wissels. Afgelopen zomer waren ze in de US te zien op de DRAIN tour, samen met Drug Church en Magnitude.

Militarie Gun (us)
Militarie Gun (us) Zondag 12/11/2023, 21:00

Hardcore, Punk

Deze post-hardcore band werd in 2020 opgericht door zanger en songwriter Ian Shelton, als een middel om zijn moeilijk jeugd van zich af te schrijven. Met invloeden die gaan van Fugazi, The Jesus Lizard, Guided By Voices en Born Against komen ze op ‘All Roads Lead To The Gun’ (een collectie vroege EP’s) en het gloednieuwe volwaardige debuutalbum ‘Live Under The Gun’ (Loma Vista Recordings) tot een toegankelijke en catchy maar toch kenmerkende hardcore sound met stuwende bassen en overstuurde gitaren.

In het spoor van bands als Turnstile en High Vis tourt het vijftal met steeds meer succes door de US en Europa, wat hen recent zowel op Rock Werchter als op Ieper Fest deed belanden.

Life Under the Gun | Pitchfork (7.4)

"On their debut album, the Los Angeles hardcore band explodes out of the basement show without abandoning its energy and essence."

  • VVK
    €18
  • ADD
    €21
  • Zwerverpaz
    €15
Rsvp
Updates
Herbekijk Militarie Gun live op Outbreak Fest
29 okt 2023Herbekijk Militarie Gun live op Outbreak Fest

Militarie Gun is al een tijdje aan een Europese veroveringstocht bezig. Na een indrukwekkende passage op Outbreak in 2022 besliste het festival ze prompt te herboeken ze het jaar erop nog hoger op te zetten. In onderstaand filmpje zie je waarom.

Lees meer
Radio De Zwerver op Spotify
29 okt 2023Radio De Zwerver op Spotify

Zoals gewoonlijk vind je ook dit al het lekkers dat we (tot nu toe) in 2023 en 2024 te bieden hebben samengevat in één leuke playlist. Geniet van Radio De Zwerver met nummers van o.a. Blonde Redhead, Brutus, Militarie Gun, Bob Mould, Lucy Kruger & The Gro

Lees meer