Donderdag 26/10/2023 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:30 Zaal De Zwerver- Leffinge

Selfmade beeldend kunstenaar en muzikant Lonnie Holley wist te ontsnappen aan de beroerde omstandigheden van zijn jeugd en wordt inmiddels muzikaal hooggeprezen om zijn unieke amalgaam van blues en jazz. 

I.S.M. KAAP

Lonnie Holley w/ Mourning [A] BLKstar (us)
Lonnie Holley w/ Mourning [A] BLKstar (us) Donderdag 26/10/2023, 20:30

Afrofuturism, Jazz en Blues

Kunstenaar en muzikant Lonnie Holley wordt wel gerekend tot wat in de beeldende kunst outsider art is gaan heten: een selfmade artiest zonder officiële opleiding die een geheel eigen artistiek universum weet in te richten. Holley groeide als zevende kind (van de 27) op in beroerde omstandigheden: een berucht werkkamp voor jongeren en ook jarenlang op straat.

Dit jaar bracht hij het alom geprezen album Oh Me Oh My uit. Met bijdragen van Moor Mother, Jeff Parker en Rokia Kone, is het een bijzonder krachtig document geworden.

Holley ging eerder al op tournee met Deerhunter en The War On Drugs, en inmiddels heeft zijn beeldend werk exposities gehad in plekken van het Witte Huis tot en met het New Yorkse Metropolitan Museum of Art. In De Zwerver zal hij te zien zijn met Mourning [A] BLKSTR.

Mourning [A] BLKSTR is een intergenerationeel amalgaam van ‘black culture’ en toegewijd aan het delen van verhalen en liedjes over wat ze zelf noemen: de naderende apocalypse in Amerika. Hun muziek versmelt live-instrumentatie met de esthetiek van hiphop productie en creëert sonische werelden die de Afrikaanse diaspora belichten. Het in Cleveland gevestigde afrofuturistisch collectief toert wereldwijd en speelde eerder op festivals als Crossing Border, Big Ears Festival, Le Guess Who? en in de Brusselse AB.

"Lonnie Holley is the closest thing America has to a prophet."
-San Francisco Weekly

  • VVK
    €19
  • ADD
    €21
  • Zwerverpaz
    €16
Rsvp