Zaterdag 16/09/2023 Aanvangsuur: 17:40, Start 18:00 Onze-Lieve-Vrouwekerk- Leffinge

Voor Ayco Duyster en Eppo Janssen reserveren we opnieuw een speciaal plaatsje op ons festival. Ze hosten ook dit jaar een podium onder de naam Duyster Live, volledig in lijn dus met het gelijknamige Radio 1 programma.

Al 23 jaar lang verovert dit programma ‘vol tomeloze weemoed en oorverdovende zoetheid’ de harten van fans over heel de wereld. Ayco zal opnieuw de gasten interviewen en Eppo draait nieuwe en minder nieuwe Duyster-classics.

King Hannah (uk)
King Hannah (uk) Zaterdag 16/09/2023, 18:00

Folk Noir, Indierock, Gothic Country

Vlak voor het uitbreken van de pandemie wist King Hannah haar neus aan het venster te steken. Een klein aantal liveshows bezorgde haar al snel zo’n stevige reputatie dat ze er een platencontract bij het gewaardeerde label City Slang aan over hield.

Het duo uit Liverpool, Hannah Merrick en Craigh Whittle, bracht met 'I’m Not Sorry, I Was Just Being Me' een schitterend debuut uit dat al snel in vele eindejaarslijstes belandde en hen mooie speelplekken bezorgde, zoals en fel gesmaakt concert op Pukkelpop.

Hun tijdloze, donkere indierock leunt aan bij grote namen als Mazzy Star, PJ Harvey en Portishead. Live groeit het duo uit tot een full band.

Op het grote podium van Zaal De Zwerver zal King Hannah als kwartet spelen maar in de kerk zal het kernduo van de band, Hannah Merrick en Craig Whittle, een paar songs onder handen nemen.

Aure
Aure Zaterdag 16/09/2023, 18:40

Indiefolk

De jonge Parijse Aure mocht als eerste buitenlandse haar debuutsingle ‘The Line’ uitbrengen op het Belgische Mayway Records (The Haunted Youth, Dirk., Meskerem Mees). Een prachtige single die ook meteen in Duyster werd gedraaid. Met haar diepe en gracieuze stem en haar rake melodieën doet ze denken aan de legendarische Nico, of Melanie De Biasio, Nick Drake, Aldous Harding en Mariee Sioux. 

Haar debuut komt later dit jaar uit. In première te horen op LL dus.

Runnner (us)
Runnner (us) Zaterdag 16/09/2023, 19:20

Singer-song, Indie

Runnner is het alter ego van Noah Weinman die sinds 2017 onder deze naam opereert, als muzikant en als producer. Zo werkt hij vaak samen met Skullcrusher. Zijn nieuwste plaat 'Like Dying Stars, We're Reaching Out’ baadt in Duystere sferen en doet denken aan Death Cab For Cutie, The Shins, Sufjan Stevens of Band Of Horses.

Weinman die als kind een trompet kreeg van zijn ouders, ontwikkelde zich tot zanger en multi-instrumentalist.

Noah Weinman uit Californië speelt met zijn band Runnner een volwaardig concert in de tent maar nadien zal hij ook een paar songs in zijn eentje brengen tijdens ‘duyster. live’. 

Rozi Plain
Rozi Plain Zaterdag 16/09/2023, 20:10

Indie meets Folk & Jazz

De Britse Rozi Plain debuteerde in 2008 met een prachtige indiefolk plaat ‘Inside Over Here’ en bracht eerder dit jaar haar vijfde album ‘Prize’ uit (Memphis Industries!). Hierop combineert ze indierock met folk en jazz invloeden.

Als puber was ze fan van Arab Strap en The Beta Band, ze tourde als support voor Bill Callahan en Devendra Banhart en als bandlid van Alabaster dePlume en This Is The Kit

Op duyster.live speelt ze het afsluitende concert met haar kwartet.

  • VVK
    €38
  • ADD
    €43
  • Zwerverpaz
    €38
Rsvp
Updates
Nieuwe single Aure
31 aug 2023Nieuwe single Aure

Aures debuutsingle ‘The Line’ veroverde vele harten in haar thuisland Frankrijk en in de Lage Landen. ‘Dans La Plaine’ is haar nieuwe single, en de eerste in haar moedertaal.

Lees meer