Zaterdag 16/09/2023 Verschillende locaties verspreid over de stad- Oostende
Fake Indians
Fake Indians Zaterdag 16/09/2023, 14:30

Noiserock, Psychedelic

Bende noiserock slackers uit Antwerpen met de energie van een punkband en de kenmerkende groove die we nog kennen van 90ies bands als Girls Against Boys en Cop Shoot Cop.

Na ‘The Pest’ uit 2020 komt in september hun tweede plaat ‘Inforock’ uit.

Echo Beatty
Echo Beatty Zaterdag 16/09/2023, 15:15

Indie, Singer-songwriter

Echo Beatty is de alias van Annelies Van Dinter die haar nieuwe album ‘Vision Glitch’ (Unday Records) komt voorstellen. Met een bezwerende stem en heel eigen gitaarspel, wasemen Echo Beatty's bijzondere songs en live shows een urgentie en intensiteit uit. 

Annelies Van Dinter begon als tiener te drummen in punkbands en is die punk geest nooit echt kwijtgeraakt. Ze groeide op met Bob Dylan, Fleetwood Mac en Radiohead en begon al snel zelf liedjes te schrijven en te dromen van onderweg zijn met haar muziek. Ondertussen is ze al op veel plekken geweest. Ze tourde reeds internationaal met Echo Beatty deed dit ook als bandlid van o.a. Bed Rugs, Trixie Whitley en Mauro Pawlowski

Peuk
Peuk Zaterdag 16/09/2023, 15:55

Rock, Grunge, Indierock

Een peuk is iets wat je achteloos wegsmijt of kapot stampt, nadat je er genot van hebt gehad. Korte halen, lange trekken, tot diep in je longen en in je brein. En dan op de grond ermee, op naar de volgende rush. Laat net dat ook de muziek van Peuk omschrijven.

Dit Limburgse trio rond frontvrouw Nele Janssen met verder Bassist Jacky Willems (bass, HEISA) en Dave Schroyen (drums, Millionaire, Evil Superstars) legt een laag teer op je ziel en is bij beluistering even verslavend als nicotine. Denk Hole, denk Pixies, denk Nirvana, denk Sonic Youth, denk The Breeders. Denk Peuk.

Peuk’s tweede album “Escape Somehow” verscheen op 14 april op [PIAS].

Macie Stewart (us)
Macie Stewart (us) Zaterdag 16/09/2023, 16:05

Freakfolk, Singer-song

'Mouth Full of Glass’ is het solo-debuut (op Full Tim Hobby) van singer-songwriter, componiste en multi-instrumentaliste Macie Stewart. Op de rijk gearrangeerde plaat put ze uit haar jarenlange ervaring in klassiek, jazz en Ierse folk. Ze begon immers op 3-jarige leeftijd met muziek maken, als dochter van pianiste Sami Scot, waarbij het leren praten werd onderbroken door het oefenen op piano en viool. Het levert haar een tijdloze singer-songwriter plaat op vol prachtige songs waar vooral haar mooie stem naar voor komt.

Stewart werkte de voorbije jaren live of in de studio samen met o.a. The Weather Station, Japanese Breakfast, Iron & Wine en Whitney.

Runnner (us)
Runnner (us) Zaterdag 16/09/2023, 16:50

Singer-song, Indie

Runnner is het alter ego van Noah Weinman die sinds 2017 onder deze naam opereert, als muzikant en als producer. Zo werkt hij vaak samen met Skullcrusher. Zijn nieuwste plaat 'Like Dying Stars, We're Reaching Out’ baadt in Duystere sferen en doet denken aan Death Cab For Cutie, The Shins, Sufjan Stevens of Band Of Horses.

Weinman die als kind een trompet kreeg van zijn ouders, ontwikkelde zich tot zanger en multi-instrumentalist.

Deadletter (uk)
Deadletter (uk) Zaterdag 16/09/2023, 17:35

Post-punk

Een vriendenclubje uit Zuid-Londen dat met zijn hoekige ritmes, lekkere grooves en een scheurende sax het beste van The Fall, Fontaines DC en LCD Soundsystem combineert. Na gesmaakte optredens op Badlands in Gent en Brdcst in Brussel verzamelt de getalenteerde frontman Zac Lawrence zijn troepen ook deze zomer om hun live-reputatie helemaal waar te maken.

Ligt in de lijn van andere Britse postpunk bands als Opus Kink of Ditz die de voorbije jaren LL onveilig gemaakt hebben.

The Muckers (us)
The Muckers (us) Zaterdag 16/09/2023, 18:35

Glam, Psych, Rock 'n' Roll

Rockband uit Brooklyn, New York met als centrale figuur de uit Iran uitgeweken Emir Mohsseni. Ze debuteerden voorjaar ’21 met ‘Endeavour’ op Greenway Records, thuisbasis van o.a. Frankie and the Witch Fingers en Levitation Room, twee bands die we ook al eerder in Leffinge aan het werk zagen.

The Muckers voegen een flinke scheut glamrock toe aan hun al licht ontvlambare psychedelica. In het verleden deelden ze het podium al met Pond en The Mystery Lights en ze zijn volledig klaar om met enig uitstel (corona) Europa overstag te doen gaan.
 
Volgens Rough Trade is hun geluid, net als de stad waar ze vandaan komen, een combinatie van vitaliteit en tijdloosheid, vastberadenheid en levendigheid.

Lael Neale (uk)
Lael Neale (uk) Zaterdag 16/09/2023, 18:35

Chanson, Indie, Dark Pop

Henge (uk)
Henge (uk) Zaterdag 16/09/2023, 19:30

Kraut, Psyche, Space, Progrock

Vier buitenaardse wezens vormen samen HENGE. Hun unieke genre ‘cosmic dross’ is een duizelingwekkende combinatie aan psychedelica, prog rock en techno. Iets wat we op aarde nog niet kennen. De band debuteerde in 2017 en had in no time een sterke live- reputatie opgebouwd die hen een jaar later de ‘Best Live Act 2018’ award opleverde op de Independent Festival Awards. Gelukkig kan je hun platen ‘Attention Earth!’ en ‘Exokosm’ beamen via aardse kanalen als Spotify.

King Hannah (uk)
King Hannah (uk) Zaterdag 16/09/2023, 21:05

Folk Noir, Indierock, Gothic Country

Vlak voor het uitbreken van de pandemie wist King Hannah haar neus aan het venster te steken. Een klein aantal liveshows bezorgde haar al snel zo’n stevige reputatie dat ze er een platencontract bij het gewaardeerde label City Slang aan over hield.

Het duo uit Liverpool, Hannah Merrick en Craigh Whittle, bracht met 'I’m Not Sorry, I Was Just Being Me' een schitterend debuut uit dat al snel in vele eindejaarslijstes belandde en hen mooie speelplekken bezorgde, zoals en fel gesmaakt concert op Pukkelpop.

Hun tijdloze, donkere indierock leunt aan bij grote namen als Mazzy Star, PJ Harvey en Portishead. Live groeit het duo uit tot een full band.

Lepopski
Lepopski Zaterdag 16/09/2023, 21:50

psychepop, postpop, britpop

Afgelopen vrijdag loste de Oostendse band Lepopski zijn eerste single, ‘Ice Cream’, de voorloper van hun EP die op 19 januari uitkomt, een week voor ze heel ook live komen voorstellen in De Zwerver. Het jonge viertal wordt de eerste “artist in residence” ooit bij Muziekclub De Zwerver. 

Nadat we hen in september al voor de leeuwen gooiden op de Buskerstage tijdens Leffingeleuren - een taak waar ze zich voortreffelijk van kweten - gaan we hen nu het komende jaar begeleiden in een paar stappen die deze jonge band wil zetten. 

Het eerste grote wapenfeit wordt de live-voorstelling van hun eerste EP. Op de weg daar naartoe laten ze zich begeleiden door ervaren professionals die hen adviseren op technisch en artistiek vlak.

Lepopski maakt hele catchy psychedelische pop in het verlengde van Tame Impala, MGMT, Passion Pit, Foxygen, Girls In Hawaii of Metronomy al halen ze muzikaal overduidelijk de mosterd ook in de UK in de sixties waarbij vooral The Beatles en The Kinks spontaan opwellen. 

Lepopski bestaat uit Hannes De Koninck (Zang, toetsen, ak. gitaar), Cédric Cuvereau (drum), Morgan Wylleman (bas, synth) en Jari Sinnesael (elek. gitaar).

Echt!
Echt! Zaterdag 16/09/2023, 22:35

Brusselse band die in 2017 in het leven werd geroepen om ‘echte’ instrumentale hiphop te maken. Met de jazz-skills van de vier muzikanten in het achterhoofd en een grote liefde voor ‘Stones Throw’ (J Dilla, Jonwayne, Madlib) en de sound van ‘20/20’ LDN Recordings (Ivy Lab, Deft) werkten de heren aan een expolosieve liveset en sinds kort ook een full album ‘Dunes’.

Bar Italia (uk)
Bar Italia (uk) Zaterdag 16/09/2023, 22:35

Lofi, Shoegaze

Het Londense trio bracht op 19 mei hun (volwaardige) debuut ‘Tracey Denim’ uit op het gereputeerde Matador (vinyl op 8 september!), nadat ze eerder al twee releases hadden op het World Music label van Dean Blunt.

Hun muzikale opvoeding genoten ze blijkbaar in de jaren tachtig en negentig, hun sound situeert zich ergens tussen Sebadoh en The Cure in met tal van referenties naar lofi, grunge en shoegaze.

Alvast één van de gitaar-releases die dit jaar zal blijven hangen.

Sergeant
Sergeant Zaterdag 16/09/2023, 23:30

Kraut, Punk, Avant-pop

Sergeant is de avant-popband van componerend cineast Benjamin Cools en zoek-zingend acteur Ferre Marnef. Met scharen en fluiten componeert Sergeant zijn gesamplede zelf rond de afgrond van popmuziek. De nummers op hun eerste plaat klinken als een 'date gone wrong' tussen postpunk en krautrock, maar vooral ook als het soort indierock dat Warp in de jaren 2000 heel even cool achtte. Via het Parijs van de jaren 70 (Gainsbourg!), het industriële Ruhrgebied nemen ze je mee op een trip die bol staat van de dadaïstische collages en abstracte punk.

Hun titelloze debuut wordt uitgebracht door het Oostendse experimentele muzieklabel STROOM, dat gerund wordt door Ziggy Devriendt (ook wel bekend als Nosedrip).

Kookaburra
Kookaburra Zaterdag 16/09/2023, 23:30

Garage, psyche

Het Belgische kwartet Kookaburra is een garage/fuzz/psych-punk band met een thuisbasis in Antwerpen/Oostende. Hun wilde, energieke gitaarrock wisten ze in 2020 vast te leggen op hun debuut ‘Dry Eyes / White Mice’ en na het nodige uitstel komen ze die eindelijk in De Zwerver voorstellen.

Bolis Pupul
Bolis Pupul Zaterdag 16/09/2023, 00:15

Slow Techno, Cosmic

De voorbije jaren maakte Bolis Pupul wereldwijd furore aan de zijde van Charlotte Adigéry. Twee jaar na hun gezamenlijke debuut ‘Topical Dancer’ komt Bolis nu met zijn solo-debuut op de proppen, ‘Letter To Yu’.

Op 8 maart brengt DEEWEE, het label van de Soulwax broers die ook als co-producers fungeerden, deze fel geanticipeerde plaat uit. Invloeden van Yellow Magic Orchestra, vroege technomuziek à la Mr. Fingers, en de Belgische New Beat vormen de basis van Bolis' muzikale universum. De cross-culturele sfeer op de plaat verwijst rechtstreeks naar zijn Belgisch-Chinese roots en is een verslag van een reis naar Hongkong, een zoektocht naar de roots van zijn moeder.

The Psychotic Monks (fr)
The Psychotic Monks (fr) Zaterdag 16/09/2023, 00:15

Postpunk, Garage, Crank Wave

Samen met Slift vormt The Psychotic Monks de voorhoede van een Franse golf noisy postpunkbands die de mosterd halen bij o.a. Shellac, Swans, Joy Division, Ohsees, Gilla Band,…

Geen grote verrassing dus dat bassist Daniel Fox van die laatste band achter de knoppen zat bij de opnames van hun jongste plaat ‘Pink Colour Surgery’.

Aroh
Aroh Zaterdag 16/09/2023, 01:15

Acid, Techno, Rave

Brussels DJ wiens speelveld heel breed gaat maar als het is om de dansvloer te beroeren zoekt hij het vooral in de richting van Wave, Techno en Rave. Hij maakt deel uit van de Kontakt Group en is vaak terug te vinden bij Crevette Records. Op zijn maandelijkse Kiosk Radio show hoor je ook heel veel niet-elektronische muziek. Aroh is dan ook een veelvraat die voortdurend op zoek is naar nieuwe en wonderbaarlijke muziek, of het nu op plaat of op MP3 is, het maakt hem niet uit, zolang hij mag graven in de underground.

  • VVK
    Gratis
  • ADD
    Gratis
  • Zwerverpaz
    Gratis
Updates
Nieuwe single Lael Neale
30 aug 2023Nieuwe single Lael Neale

Een paar maanden geleden bracht Lael Neale 'Star Eaters Delight' uit, haar opvallende en indrukwekkende nieuwe album. Vandaag heeft ze een nieuw nummer genaamd 'I'll Be Your Star'.

Lees meer