Donderdag 28/03/2024 Aanvangsuur: 19:30, Start 20:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

Het Zesde Metaal komt hun zesde plaat 'Het Langste Jaar' (Unday) tweemaal voorstellen in uw favoriete muziekclub.

Rosie Stuart
Rosie Stuart Donderdag 28/03/2024, 20:00

Poprock, Solo

Rosie Stuart is een jonge singer-songwriter uit Gent die haar passie voor rockmuziek vond dankzij haar rock ’n roll mama die zong bij de Kortrijkse cultband Midnight Men. Rosie volgde songwriting aan muziekschool Muda te Evergem en speelt sinds 1,5 jaar live solo. Eerder mocht ze de support van Mayorga in de AB Club verzorgen. 

Referenties: King Hannah, PJ Harvey, Sinéad O’Connor, Courtney Barnett. 

Wannes Capelle: “Zelfs de krakkemikkige demo van ‘Vegan’ kon niet wegsteken dat Rosie over een zeldzame combinatie beschikt van zelfrelativering, punk attitude en grote klasse.”

Het Zesde Metaal
Het Zesde Metaal Donderdag 28/03/2024, 21:00

Singer-songwriter, Kleinkunst 2.0

'Het langste jaar' is de eerste single van de gelijknamige zesde langspeler van Het Zesde Metaal. Zanger Wannes Cappelle schreef het lied naar aanleiding van de herdenking van de sterfdag van een familielid. Door de ongeneeslijke ziekte waar muzikant Tom Pintens aan leed, werd het ongewild ook het meest passende lied dat de overige bandleden op diens begrafenis konden spelen. Een automatische piano zette er de exacte pianopartij neer die Pintens als producer nog zelf in de studio opnam.

‘Met 'Het langste jaar' is Het Zesde Metaal aan zijn zesde album toe. Het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Tom leidde de groep als producer naar de studio in juni 2023. Het album verschijnt in het voorjaar van 2024 bij Unday Records. 

  • VVK
    €28
  • ADD
    €31
  • Zwerverpaz
    €25
Rsvp
Updates
Extra show Het Zesde Metaal
30 okt 2023Extra show Het Zesde Metaal

Omdat er nog zo veel vraag was naar tickets voor Het Zesde Metaal komt er een tweede datum, de voorverkoop voor die show start morgen om 11u.

Lees meer
Radio De Zwerver op Spotify
29 okt 2023Radio De Zwerver op Spotify

Zoals gewoonlijk vind je ook dit al het lekkers dat we (tot nu toe) in 2023 en 2024 te bieden hebben samengevat in één leuke playlist. Geniet van Radio De Zwerver met nummers van o.a. Blonde Redhead, Brutus, Militarie Gun, Bob Mould, Lucy Kruger & The Gro

Lees meer
Nieuwe single Het Zesde Metaal
29 nov 2023Nieuwe single Het Zesde Metaal

Eind januari laat Het Zesde Metaal hun zesde langspeelplaat los op de wereld. De groep lost nu een tweede single daaruit, als opvolger voor het populaire ‘Het langste jaar’.

Lees meer
Derde single Het Zesde Metaal
05 jan 2024Derde single Het Zesde Metaal

Binnenkort verschijnt Het Langste Jaar, het zesde studioalbum van Het Zesde Metaal. Na 'Het Langste Jaar' en 'Zaden van Morgen' loste Het Zesde Metaal vandaag de derde single, 'Nog maar Begonnen'.

Lees meer