Zaterdag 14/09/2024 Aanvangsuur: 14:00 Diverse locaties verspreid over het dorp- Leffinge
Strand Of Oaks (us)
Strand Of Oaks (us) TBA

Singer - songwriter, Space Disco, Lofi

Strand Of Oaks is al acht platen lang de artiestennaam voor de sympathieke Tim Showalter die we al in verschillende gedaantes aan het werk zagen, meestal tussen akoestische solo-shows of Crazy Horse achtige elektrische full-bandshows in.

Op zijn achtste album, ‘Miracle Focus’, evolueert Strand Of Oaks naar een meer optimistische sound, vooral gedragen door synthesizers en geïnspireerd door een nieuwe fase in zijn leven waarin hij onder andere begon te schilderen en acteren. Hij kwam ook in het reine met de trauma’s die hij op zijn vorige platen bezong. eerder deze week kwam een nieuwe single uit de plaat uit, ‘Party At Monster Lake’.

Rendez-Vous (fr)
Rendez-Vous (fr) TBA

New Wave, Postpunk, Indierock

Eén van de toonaangevende bands die momenteel uit Parijs komen. Met een mix van industrial, coldwave, synthpop en new wave verwierven ze al een serieuze live-reputatie en brachten ze eind 2018 debuutalbum ‘Superior State’ uit. Nieuw werk is klaar en komt eraan al is het nog even wachten op de juiste release datum.

"Energiek, luid, furieus en met een hoge hooliganfactor is ook de postpunk van het Parijse viertal Rendez Vous. (…) Die kreeg nu een vervolg met het debuutalbum ‘Superior State’, dat niet alleen in thuisland jubelende recensies kreeg.  Rendez Vous is een kolfje naar de hand voor wie nog steeds opveert bij het meest stuwende van Joy Division, The Sound, Bauhaus of recenter Soviet Soviet, Protomartyr of Vietcong/Preoccupations." - Gonzo circus

Dame Area (es)
Dame Area (es) TBA

Industrial, Tribal, Postpunk, EBM

Sinds een paar jaar timmert dit duo uit Barcelona hard aan de weg en toen we hen in januari op Eurosonic aan het werk zagen gingen ook wij volledig overstag. In hun eigen stad hingen ze lang rond in de ter ziele gegane club Màgia Roja, tevens een label, door The Quietus omschreven als "Spanjes meest extreme en belangrijke label-slash-locatie”. De voorbije jaren speelden ze ook al 200 concerten in Europa.

Met elementen uit techno, EBM, postpunk en electropunk brouwen ze een in-your-face universum dat weinigen onberoerd laat. Denk Crystal Castles meet Underworld. Met hun motto “Imagine the past, remember the future” zijn Silvia Kostance (zang) and Viktor L. Crux (electronica/percussie) klaar om elk podium in geen tijd in een stomend feest om te bouwen

Prison Affair (es)
Prison Affair (es) TBA

Egg Punk

Met gepaste trots presenteren we het Belgische live-debuut van de egg-punk sensatie uit Barcelona. Hun opnames presenteren ze als demo’s en echt touren lijken ze niet te doen, maar het wachten wordt dan toch beloond. In de zomer komt er trouwens een split 7inch uit met Snõõper.

Talk Show
Talk Show TBA

Big Beat, Postpunk, Industrial, Electronica

Even leek het alsof de pandemie de steile opgang van Talk Show ging stuiten, maar de Londenaars wisten zich te herpakken. Dat deden ze ondermeer met een muzikale koerswijziging. Van postpunk op eerdere EP’s ging het op hun debuut-album ‘Effigy’ richting gitaargedreven, dansbare rock, gemixt met techno en industrial, waar de geest van The Prodigy, Nine Inch Nails, Senser en The KLF in rondwaart.

De grote troef bij uitstek van de band is de indrukwekkende frontman Harrison Swann die je als een sjamaan meeneemt naar de sfeer van de legendarische Engelse warehouse parties.

The Line Of Best Fit: “Effigy sees Talk Show comfortable on their new path, having settled on a sound that allows their creativeness to thrive. They’re a band stepping into new territory with confidence, with endless possibilities ahead.” (8/10)

Beige Banquet (uk)
Beige Banquet (uk) TBA

Postpunk, Kraut, Punkfunk

Vijfkoppige postpunkband uit Londen met een repetitieve, krachtige stijl die vooral bekend staat omwille van de wilde, energieke liveshows. In maart kwam hun tweede album, 'Ornamental Hermit’ (Swish Swash Records) uit.

Aanvankelijk was Beige Banquet het project van Tom Brierley (zang-gitaar) maar intussen evolueerden ze tot een hecht vijftal dat voor zichzelf het label ‘dark punk’ bedacht.

Deelden al het podium met geestesgenoten als Crack Cloud en Preoccupations op toonaangevende festivals zoals End of the Road, Left Of The Dial, Into the Great Wide Open, en Misty Fields. Muzikale referenties als Devo, The Fall en The Cool Greenhouse liggen voor de hand.

Wombo (us)
Wombo (us) TBA

Indie, Postpunk, Artrock, Country, Dreampop

Wombo is een artrock/indierock trio uit Louisville, Kentucky dat werd opgericht in 2016 door leadzangeres en bassiste Sydney Chadwick, gitarist Cameron Lowe en drummer Joel Taylor. Ze debuteerden met de EP "Staring at Trees" uit 2017, waar prog, psychedelica en noiserock prominent aanwezig waren. Muzikaal laveren ze tussen catchy en dissonant en de vocals hangen tussen dromerig en spookachtig.

Op hun full-albums ‘Blossomlooksdownuponus’ uit 2020 en ‘Fairy Rust’ uit 2022 voegde de groep net genoeg precisie en afwerking toe om hun popinvloeden te laten schitteren met behoud van hun uitdagende ideeën. Vorig jaar bracht de band nog de EP ‘Slab’ uit, mochten ze openen voor The Breeders en tourden ze voor het eerst in Europa. 

Bob Uit Zuid
Bob Uit Zuid TBA

Hiphop, Rap

Bob uit Zuid, de rapper die een speciale plaats inneemt bij het bekende Nederlandse indielabel Excelsior Recordings en in de Nederlandse hiphopscene in het algemeen, bracht zonet zijn tweede album ‘Heilig’ uit. Bij de totstandkoming ervan kreeg hij hulp van zijn kompanen De Stier uit Oost en Prins Claus, naar eigen zeggen zijn 'trouwe dienaars in het goede'. Er staat trouwens ook een duet op met Zwangere Guy. Met invloeden die uiteenlopen van de Beastie Boys tot The Black Keys en Osdorp Posse creëert hij een eigen sound waarmee hij zich in relatief korte tijd een cultstatus heeft verworven.

Gewapend met een liveband voorzien van fuzzgitaren en orgels toont hij zich ook op dit nieuwe album een meester van zijn vak en trakteert hij zijn discipelen op teksten over de meest bizarre onderwerpen wat de paradoxale aard van zijn kunstenaarsschap symboliseert; de grens tussen goudeerlijke hart-op-de-tong en absurdisme en satire vervaagt en de luisteraar wordt een universum ingetrokken waar herder Bob de kudde leidt – stel vooral niet te veel vragen.

De Volkskrant: “Bij Bob uit Zuid is de gekte onverminderd groot: een warme jarennegentigsound met krankzinnige teksten”.

Dorpsstraat 3 (nl)
Dorpsstraat 3 (nl) TBA

Postpunk, Synthwave, Kraut

Dorpsstraat 3 haalt inspiratie uit verschillende soorten muziek die zowel geografisch als in tijd uit hele verschillende plekken komen, om het allemaal bij elkaar te gooien. Soms lijkt het alsof deze invloeden altijd al samen hoorden en soms word je erdoor in de war gebracht. Met invloeden gaande van Grauzone, De Ambassade, Kraftwerk en Erkin Koray creëert Dorpsstraat 3 muziek die balanceert tussen post-punk en synthwave.

Op die manier vertelt Dorpsstraat 3 verhalen die je nog nooit gehoord hebt. Vage exotiek, verdronken walsjes. Weemoedig als een verschaalde pint. André Hazes in een kraakpand. Laat je verrassen door deze unieke band.

  • VVK
    Gratis
  • ADD
    Gratis
  • Zwerverpaz
    Gratis
Updates
Eerste namen Leffingeleuren 2024
17 apr 2024Eerste namen Leffingeleuren 2024

In ons eerste elftal vind je alleen maar spannende artiesten, zonder dat de platgetreden paden ook maar van ver zichtbaar zijn. Met zoals steeds een paar gloednieuwe acts, andere hebben al wat kilometers op de teller.

Lees meer
Nieuwe Plaat King Hannah
31 mei 2024Nieuwe Plaat King Hannah

King Hannah dropte zopas hun twee plaat 'Big Swimmer' en die lost de hoge verwachtingen meer dan in. Bij ons staat ie op instant repeat maar oordeel vooral zelf.

Lees meer