Zaterdag 30/03/2024 Aanvangsuur: 18:00 De Grote Post- Oostende

Push The Button zoekt nieuwe wegen met als gemeenschappelijke deler: intensiteit en een warm kloppend hart. 

In de derde editie van Push The Button zoeken Muziekclub De Zwerver, KAAP en De Grote Post de grenzen van hun muzikale smaak weer op met een programma dat de grenzen tussen jazz, global sounds, elektronische muziek, new wave, drone en experiment verkent. Het programma wordt later bekend gemaakt. Hou onze website en socials in de gaten..

Forest Swords (uk)
Forest Swords (uk) TBA

Electronica, Dub

Na een break van zes jaar bracht electronica wizard Matthew Barnes, het brein achter Forest Swords, zijn derde album ‘Bolted’ uit, opnieuw op Ninja Tune. In de tussentijd werkte hij vooral aan soundtracks voor film, ballet en videogames, remixte hij Björk en Neneh Cherry én maakte hij een fel gesmaakte DJ-Kicks.

Sinds hij in 2013 debuteerde met het indrukwekkende ‘Engravings’ wist Barnes zijn mix van experimentele elektronica en dub steeds te verfijnen en live brengt hij de tracks intussen samen met een saxofonist wat in combinatie met de visuals resulteert in een opzwepend feestje.

Bolis Pupul
Bolis Pupul TBA

Slow Techno, Cosmic

De voorbije jaren maakte Bolis Pupul wereldwijd furore aan de zijde van Charlotte Adigéry. Twee jaar na hun gezamenlijke debuut ‘Topical Dancer’ komt Bolis nu met zijn solo-debuut op de proppen, ‘Letter To Yu’.

Op 8 maart brengt DEEWEE, het label van de Soulwax broers die ook als co-producers fungeerden, deze fel geanticipeerde plaat uit. Invloeden van Yellow Magic Orchestra, vroege technomuziek à la Mr. Fingers, en de Belgische New Beat vormen de basis van Bolis' muzikale universum. De cross-culturele sfeer op de plaat verwijst rechtstreeks naar zijn Belgisch-Chinese roots en is een verslag van een reis naar Hongkong, een zoektocht naar de roots van zijn moeder.

Ão
Ão TBA

Saudade, Indie, Electronica

Ão is een jong en veelbelovend viertal dat een opwindende mix brengt van saudade, indie en subtiele elektronica, met de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn als kers op de taart. Corijn put uit haar Mozambikaans-Portugese roots voor de Portugese en Engelse zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken en productie van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers.

In 2021 selecteerden wij de band al voor Jong Muziek op TAZ en begin dit jaar nam de nog prille carrière van Ão een hoge vlucht met de bezwerende single ‘Mulher’, die niet alleen in eigen land indruk maakte maar zelfs werd opgepikt door het invloedrijke KEXP uit Seattle. Ão werkt aan een debuutalbum dat kort na LL verschijnt..

Martha Da'ro
Martha Da'ro TBA

Pop, Hip Hop, Electronica, ...

De multigetalenteerde Martha Da'ro is zowel actrice (Black, Lupin) als zangeres. Ze maakte enkele jaren geleden indruk met haar EP ‘Cheap Wine & Paris’ wat haar ondermeer een plekje op de affiche van Leffingeleuren 2019 opleverde.

Na een lange break is Da’ro terug en sinds november heeft ze een volwaardig debuut uit, ‘Philophobia‘, een ambitieuze, slim gemaakte plaat met afwijkende songstructuren en vocale hoogstandjes die door pers en publiek goed onthaald werd. De Brussels-Angolese artieste bewandelt er een knappe middenweg tussen pop, hiphop en electronica.

AliA
AliA TBA

House, Funk, Techno

De jonge Leuvense AliA is gepassioneerd door elektronische muziek in al haar facetten en geldt als een van de meest toonaangevende Belgische DJ’s van het moment. Met een vader die DJ was in de Leuvense Silo groeide ze op met een brede waaier van stijlen variërend tussen jazz, funk, soul, hiphop en drum ’n’ bass… die ze moeiteloos in compromisloze en genre-overschrijdende sets weet te verwerken, zowel op de dansvloer als in haar sets op Kiosk-radio. Haar muziekkennis en mix-techniek worden door velen bewonderd.

O. (uk)
O. (uk) TBA

Jazz, Punk, Dub, Electronica

O. profileerde zich de voorbije jaren als een ware live-sensatie. Het Britse duo slaagde er vorig jaar ook in om hun live-werk overtuigend op plaat te zetten. Debuut-EP ‘Slice’ verscheen op Speedy Wunderground. Drummer Tash Keary en baritone saxofonist Joseph Henwood vermengen op ongezien wijze experimentele rock met impro-jazz, virtuoos én met een punk-attitude waar ze in Londen hun hand niet voor omdraaien.

Yoni Mayraz (uk)
Yoni Mayraz (uk) TBA

Jazz, Hip Hop, Global Sounds

Eén van de debuutplaten van 2023 was ongetwijfeld ‘Dybbuk Tse!’ van de Londense jazzmuzikant Yoni Mayraz (Astigmatic Records). Daarop brengt hij een verhaal over bezetenheid en het uitdrijven van donkere geesten.

Mayraz combineert jazz met elementen uit 90ies New York hiphop, oldschool breakbeats en muziek uit het Midden-Oosten om glinsterende nieuwe hybride vormen te creëren. ‘Dybbuk Tse!’ is live met zijn band opgenomen in een stoffige houten studio in de loop van één lenteweek. Ze slaagden erin de rauwe energie en de live-vibe die ze wisten te verfijnen in legendarische clubs als Ronnie Scott’s en The Jazz Cafe op band vast te leggen

Holy Tongue (uk)
Holy Tongue (uk) TBA

Dub, Postpunk, Funk

In april ’23 zag ‘Deliverance and Spiritual Warfare’, de eerste LP van het psychedelische dub-trio Holy Tongue, het levenslicht. Net als drie eerdere EP’s verscheen die op Amidah Records. Holy Tongue is een samenwerking tussen percussioniste Valentina Magaletti (Vanishing Twin, Nicolas Jaar), producer Al Wootton (TRULE Records, FKA Deadboy) en Susumu Mukai (Zongamin). Met hun liefde voor dubreggae, On-U-Sound (Creation Rebel, African Head Charge), de vroege postpunk van Liquid Liquid of de experimentele funk van The Pop Group and 23 Skidoo creëren ze een eigen universum waarin het heerlijk dwalen is.

Aita Mon Amour (ma)
Aita Mon Amour (ma) TBA

Electronica, Folk, Global Sounds

Aita is een muzikale uitingsvorm die ontstond op het Marokkaanse platteland en uitdrukking geeft aan pijn, blijdschap en vooral liefde. Aita Mon Amour is een creatie van Widad Mjama in samenwerking met Khalil Epi. Het wil de poëzie uit de vergetelheid halen en het typisch Marokkaanse geluid hedendaags laten klinken. Widad creëert een muzikaal verhaal met Aita-gedichten en –liederen, een overdracht tussen generaties, met gitaar, luit en elektronica.

M I M I
M I M I TBA

Ambient, Hyperpop, Techno

M I M I is een veelzijdige DJ en transdisciplinaire kunstenaar, geboren in Lusaka, Zambia en woonachtig in Brussel. Ze beperkt zich niet tot één muziekstijl, maar combineert continue allerlei genres. Ze staat op het podium als dj, met het collectief Lait de Coco, en voorheen met Martha Da'ro. Daarnaast heeft ze ook een maandelijkse radioshow op The Word Radio. M I M I haalt inspiratie uit avant-gardebewegingen, verkent haar roots en heeft een heel eigenzinnige, afro-futuristische kijk op kunst en muziek.

Alex Deforce & Charlotte Jacobs
Alex Deforce & Charlotte Jacobs TBA

Experimental, Singer-Songwriter/Chanson

Het betoverende Brussels-New Yorkse poëzie en electronica duo, bestaande uit Alex Deforce en Charlotte Jacobs, heeft een splinternieuw album uitgebracht op het STROOM label van Oostendenaar Nosedrip. "Kwart Voor Straks" vertelt een verhaal van voorzetjes, what-ifs en how-abouts. De samenwerking tussen Charlotte Jacobs (Brooklyn, NY) en Alex Deforce (Brussel) begon met geïmproviseerde live-optredens op verschillende locaties en de release van de 7-inch single “Zij", gevolgd door hun debuutalbum. Enkele van hun gedichten zijn gepubliceerd door Watou Kunstenfestival 2022, Het Liegend Konijn, Dichters Van Wacht en Ons Erfdeel. Alex Deforce & Charlotte Jacobs vullen de leegte in met schaduwen van stilte, waar taal een krachtige rol speelt. Stemmen versmelten in poëtische lagen van Belgitude, waar poëzie dagen en nachten herschrijft.

Slumberland
Slumberland TBA

Electronica, Crowd, Drone

Met Slumberland laat de Belgische muzikant, componist en instrumentenbouwer Jochem Baelus sinds 2013 obscure, hypnotiserende krautrock en exotisch gekleurde, vervormde postpunk op ons los. Het tactiele geluid van Slumberland wordt gegenereerd door een batterij aan naaimachines, filmprojectoren en andere ontmantelde, mechanische objecten.  Na een 1e soloalbum en het in 2019 gereleasete 'Sea, sea, sea Drifter // See, see, see Drifter’, met 2 drummers, bouwde Jochem Baelus nu een nieuwe geluidsinstallatie. Hij vertrok vanuit de eigenschappen en mogelijkheden van de menselijke stem en hoe deze te vertalen naar zijn gemodificeerde en mechanische instrumenten.  Verwacht ratelende drones van motorisch 'doedelzak' geroffel, begeleid door meeslepende, melodieuze & minimale composities en volledige verstilling.

Movulango
Movulango TBA

Op Push The Button brengt hij een DJ-set maar vaak staat hij ook live op het podium. Movulango schildert taferelen met zijn muziek. Op zijn laatste nieuwe EP “The Irony” doet hij dat op iets experimentelere wijze dan voorheen. Hiphop en postpunk vermengen zich in zijn electropop. Je kan hem ook wekelijks horen op StuBru in zijn eigen programma “Radio Atlantis”, een slimme alias waarmee hij diverse werelden verkent, bestaande muziek deconstrueert en vermengt met zijn eigen experimenten..

Esinam & Sibusile Xaba BE/SA
Esinam & Sibusile Xaba BE/SA TBA

In 2018 ontdekte Esinam Sibusile Xaba tijdens zijn Europese (solo)tournee en nodigde hem uit voor een vocale gastrol op 'Flowing River' van haar debuutalbum 'Shapes in Twilights of Infinity'. Bij de eerste editie van het WOMAD Festival in Zuid-Afrika stemde ze meteen in met samenwerken met een lokale artiest. Als multi-instrumentalisten vertalen de twee kunstenaars boodschappen van hun voorouders met ritmes en grooves. Hun vocale gezang versterkt de trance met ritmische patronen en omarmt ons met melodieën uit de toekomst en het verleden. Dankzij hun Belgisch-Ghanese en Zuid-Afrikaanse wortels zijn ze uniek, sterk verbonden op artistiek en spiritueel niveau. De samenwerking tussen ESINAM en Sibusile Xaba brengt heling voor lichaam en ziel.

  • VVK
    €25
  • ADD
    €28
  • Zwerverpaz
    €25
Rsvp
Updates
Eerste namen Push The Button
05 jan 2024Eerste namen Push The Button

Op zaterdag 30 maart organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en De Grote Post voor de derde keer het muziekfestival PUSH THE BUTTON.

Lees meer