Zaterdag 30/03/2024 Aanvangsuur: 18:00, Start 18:00 De Grote Post- Oostende

Push The Button zoekt nieuwe wegen met als gemeenschappelijke deler: intensiteit en een warm kloppend hart. 

In de derde editie van Push The Button zoeken Muziekclub De Zwerver, KAAP en De Grote Post de grenzen van hun muzikale smaak weer op met een programma dat de grenzen tussen jazz, global sounds, elektronische muziek, new wave, drone en experiment verkent. Het programma wordt later bekend gemaakt. Hou onze website en socials in de gaten..

Alex Deforce & Charlotte Jacobs
Alex Deforce & Charlotte Jacobs Zaterdag 30/03/2024, 18:00

Experimental, Singer-Songwriter/Chanson

Het betoverende Brussels-New Yorkse poëzie en electronica duo, bestaande uit Alex Deforce en Charlotte Jacobs, heeft een splinternieuw album uitgebracht op het STROOM label van Oostendenaar Nosedrip. "Kwart Voor Straks" vertelt een verhaal van voorzetjes, what-ifs en how-abouts. De samenwerking tussen Charlotte Jacobs (Brooklyn, NY) en Alex Deforce (Brussel) begon met geïmproviseerde live-optredens op verschillende locaties en de release van de 7-inch single “Zij", gevolgd door hun debuutalbum. Enkele van hun gedichten zijn gepubliceerd door Watou Kunstenfestival 2022, Het Liegend Konijn, Dichters Van Wacht en Ons Erfdeel. Alex Deforce & Charlotte Jacobs vullen de leegte in met schaduwen van stilte, waar taal een krachtige rol speelt. Stemmen versmelten in poëtische lagen van Belgitude, waar poëzie dagen en nachten herschrijft.

Yoni Mayraz (uk)
Yoni Mayraz (uk) Zaterdag 30/03/2024, 18:45

Jazz, Hip Hop, Global Sounds

Eén van de debuutplaten van 2023 was ongetwijfeld ‘Dybbuk Tse!’ van de Londense jazzmuzikant Yoni Mayraz (Astigmatic Records). Daarop brengt hij een verhaal over bezetenheid en het uitdrijven van donkere geesten.

Mayraz combineert jazz met elementen uit 90ies New York hiphop, oldschool breakbeats en muziek uit het Midden-Oosten om glinsterende nieuwe hybride vormen te creëren. ‘Dybbuk Tse!’ is live met zijn band opgenomen in een stoffige houten studio in de loop van één lenteweek. Ze slaagden erin de rauwe energie en de live-vibe die ze wisten te verfijnen in legendarische clubs als Ronnie Scott’s en The Jazz Cafe op band vast te leggen

Esinam & Sibusile Xaba BE/SA
Esinam & Sibusile Xaba BE/SA Zaterdag 30/03/2024, 19:40

In 2018 ontdekte Esinam Sibusile Xaba tijdens zijn Europese (solo)tournee en nodigde hem uit voor een vocale gastrol op 'Flowing River' van haar debuutalbum 'Shapes in Twilights of Infinity'. Bij de eerste editie van het WOMAD Festival in Zuid-Afrika stemde ze meteen in met samenwerken met een lokale artiest. Als multi-instrumentalisten vertalen de twee kunstenaars boodschappen van hun voorouders met ritmes en grooves. Hun vocale gezang versterkt de trance met ritmische patronen en omarmt ons met melodieën uit de toekomst en het verleden. Dankzij hun Belgisch-Ghanese en Zuid-Afrikaanse wortels zijn ze uniek, sterk verbonden op artistiek en spiritueel niveau. De samenwerking tussen ESINAM en Sibusile Xaba brengt heling voor lichaam en ziel.

Ão
Ão Zaterdag 30/03/2024, 20:30

Saudade, Indie, Electronica

Ão is een jong en veelbelovend viertal dat een opwindende mix brengt van saudade, indie en subtiele elektronica, met de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn als kers op de taart. Corijn put uit haar Mozambikaans-Portugese roots voor de Portugese en Engelse zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken en productie van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers.

In 2021 selecteerden wij de band al voor Jong Muziek op TAZ en begin dit jaar nam de nog prille carrière van Ão een hoge vlucht met de bezwerende single ‘Mulher’, die niet alleen in eigen land indruk maakte maar zelfs werd opgepikt door het invloedrijke KEXP uit Seattle. Ão werkt aan een debuutalbum dat kort na LL verschijnt..

Slumberland
Slumberland Zaterdag 30/03/2024, 20:30

Electronica, Crowd, Drone

Met Slumberland laat de Belgische muzikant, componist en instrumentenbouwer Jochem Baelus sinds 2013 obscure, hypnotiserende krautrock en exotisch gekleurde, vervormde postpunk op ons los. Het tactiele geluid van Slumberland wordt gegenereerd door een batterij aan naaimachines, filmprojectoren en andere ontmantelde, mechanische objecten.  Na een 1e soloalbum en het in 2019 gereleasete 'Sea, sea, sea Drifter // See, see, see Drifter’, met 2 drummers, bouwde Jochem Baelus nu een nieuwe geluidsinstallatie. Hij vertrok vanuit de eigenschappen en mogelijkheden van de menselijke stem en hoe deze te vertalen naar zijn gemodificeerde en mechanische instrumenten.  Verwacht ratelende drones van motorisch 'doedelzak' geroffel, begeleid door meeslepende, melodieuze & minimale composities en volledige verstilling.

Holy Tongue (uk)
Holy Tongue (uk) Zaterdag 30/03/2024, 21:20

Dub, Postpunk, Funk

In april ’23 zag ‘Deliverance and Spiritual Warfare’, de eerste LP van het psychedelische dub-trio Holy Tongue, het levenslicht. Net als drie eerdere EP’s verscheen die op Amidah Records. Holy Tongue is een samenwerking tussen percussioniste Valentina Magaletti (Vanishing Twin, Nicolas Jaar), producer Al Wootton (TRULE Records, FKA Deadboy) en Susumu Mukai (Zongamin). Met hun liefde voor dubreggae, On-U-Sound (Creation Rebel, African Head Charge), de vroege postpunk van Liquid Liquid of de experimentele funk van The Pop Group and 23 Skidoo creëren ze een eigen universum waarin het heerlijk dwalen is.

Martha Da'ro
Martha Da'ro Zaterdag 30/03/2024, 22:10

Pop, Hip Hop, Electronica, ...

De multigetalenteerde Martha Da'ro is zowel actrice (Black, Lupin) als zangeres. Ze maakte enkele jaren geleden indruk met haar EP ‘Cheap Wine & Paris’ wat haar ondermeer een plekje op de affiche van Leffingeleuren 2019 opleverde.

Na een lange break is Da’ro terug en sinds november heeft ze een volwaardig debuut uit, ‘Philophobia‘, een ambitieuze, slim gemaakte plaat met afwijkende songstructuren en vocale hoogstandjes die door pers en publiek goed onthaald werd. De Brussels-Angolese artieste bewandelt er een knappe middenweg tussen pop, hiphop en electronica.

O. (uk)
O. (uk) Zaterdag 30/03/2024, 22:20

Jazz, Punk, Dub, Electronica

O. profileerde zich de voorbije jaren als een ware live-sensatie. Het Britse duo slaagde er vorig jaar ook in om hun live-werk overtuigend op plaat te zetten. Debuut-EP ‘Slice’ verscheen op Speedy Wunderground. Drummer Tash Keary en baritone saxofonist Joseph Henwood vermengen op ongezien wijze experimentele rock met impro-jazz, virtuoos én met een punk-attitude waar ze in Londen hun hand niet voor omdraaien.

Aita Mon Amour (ma)
Aita Mon Amour (ma) Zaterdag 30/03/2024, 23:00

Electronica, Folk, Global Sounds

Aita is een muzikale uitingsvorm die ontstond op het Marokkaanse platteland en uitdrukking geeft aan pijn, blijdschap en vooral liefde. Aita Mon Amour is een creatie van Widad Mjama in samenwerking met Khalil Epi. Het wil de poëzie uit de vergetelheid halen en het typisch Marokkaanse geluid hedendaags laten klinken. Widad creëert een muzikaal verhaal met Aita-gedichten en –liederen, een overdracht tussen generaties, met gitaar, luit en elektronica.

Movulango
Movulango Zaterdag 30/03/2024, 23:10

Op Push The Button brengt hij een DJ-set maar vaak staat hij ook live op het podium. Movulango schildert taferelen met zijn muziek. Op zijn laatste nieuwe EP “The Irony” doet hij dat op iets experimentelere wijze dan voorheen. Hiphop en postpunk vermengen zich in zijn electropop. Je kan hem ook wekelijks horen op StuBru in zijn eigen programma “Radio Atlantis”, een slimme alias waarmee hij diverse werelden verkent, bestaande muziek deconstrueert en vermengt met zijn eigen experimenten..

Forest Swords (uk)
Forest Swords (uk) Zaterdag 30/03/2024, 23:45

Electronica, Dub

Na een break van zes jaar bracht electronica wizard Matthew Barnes, het brein achter Forest Swords, zijn derde album ‘Bolted’ uit, opnieuw op Ninja Tune. In de tussentijd werkte hij vooral aan soundtracks voor film, ballet en videogames, remixte hij Björk en Neneh Cherry én maakte hij een fel gesmaakte DJ-Kicks.

Sinds hij in 2013 debuteerde met het indrukwekkende ‘Engravings’ wist Barnes zijn mix van experimentele elektronica en dub steeds te verfijnen en live brengt hij de tracks intussen samen met een saxofonist wat in combinatie met de visuals resulteert in een opzwepend feestje.

Bolis Pupul
Bolis Pupul Zaterdag 30/03/2024, 00:40

Slow Techno, Cosmic

De voorbije jaren maakte Bolis Pupul wereldwijd furore aan de zijde van Charlotte Adigéry. Twee jaar na hun gezamenlijke debuut ‘Topical Dancer’ komt Bolis nu met zijn solo-debuut op de proppen, ‘Letter To Yu’.

Op 8 maart brengt DEEWEE, het label van de Soulwax broers die ook als co-producers fungeerden, deze fel geanticipeerde plaat uit. Invloeden van Yellow Magic Orchestra, vroege technomuziek à la Mr. Fingers, en de Belgische New Beat vormen de basis van Bolis' muzikale universum. De cross-culturele sfeer op de plaat verwijst rechtstreeks naar zijn Belgisch-Chinese roots en is een verslag van een reis naar Hongkong, een zoektocht naar de roots van zijn moeder.

AliA
AliA Zaterdag 30/03/2024, 01:30

House, Funk, Techno

De jonge Leuvense AliA is gepassioneerd door elektronische muziek in al haar facetten en geldt als een van de meest toonaangevende Belgische DJ’s van het moment. Met een vader die DJ was in de Leuvense Silo groeide ze op met een brede waaier van stijlen variërend tussen jazz, funk, soul, hiphop en drum ’n’ bass… die ze moeiteloos in compromisloze en genre-overschrijdende sets weet te verwerken, zowel op de dansvloer als in haar sets op Kiosk-radio. Haar muziekkennis en mix-techniek worden door velen bewonderd.

M I M I
M I M I Zaterdag 30/03/2024, 03:00

Ambient, Hyperpop, Techno

M I M I is een veelzijdige DJ en transdisciplinaire kunstenaar, geboren in Lusaka, Zambia en woonachtig in Brussel. Ze beperkt zich niet tot één muziekstijl, maar combineert continue allerlei genres. Ze staat op het podium als dj, met het collectief Lait de Coco, en voorheen met Martha Da'ro. Daarnaast heeft ze ook een maandelijkse radioshow op The Word Radio. M I M I haalt inspiratie uit avant-gardebewegingen, verkent haar roots en heeft een heel eigenzinnige, afro-futuristische kijk op kunst en muziek.

  • VVK
    €25
  • ADD
    €28
  • Zwerverpaz
    €25
Rsvp
Updates
Eerste namen Push The Button
05 jan 2024Eerste namen Push The Button

Op zaterdag 30 maart organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en De Grote Post voor de derde keer het muziekfestival PUSH THE BUTTON.

Lees meer
Tijdsschema Push The Button online.
06 maart 2024Tijdsschema Push The Button online.

Op zaterdag 30 presenteren we een muzikale ontdekkingstocht in drie zalen van de iconische Grote Post. Vanaf heden kan je ook je persoonlijk parcours uitstippelen, rep je naar de Push The Button website waar je de running order vindt.

Lees meer
Debuutplaat Bolis Pupul bedolven onder lof!
08 maart 2024Debuutplaat Bolis Pupul bedolven onder lof!

Vandaag verscheen de langverwachte debuutplaat van DEEWEE protegé Bolis Pupul die we vooral kennen als sidekick van Charlotte Adigéry. Zowel in binnen- als buitenland wordt 'Letter to Yu' terecht ontzettend lovend onthaald.

Lees meer
O. verrast met nieuwe single.
06 maart 2024O. verrast met nieuwe single.

O. is een van de nieuwere toevoegingen aan het Speedy Wunderground universum; hun debuutsingle "OGO" kwam uit eind 2022, en vorig jaar brachten ze een EP uit genaamd SLICE. Vandaag is het duo terug met nieuws over hun eerste volledige album, 'WeirdOs'.

Lees meer
Luister naar onze Push The Button afspeellijst
12 maart 2024Luister naar onze Push The Button afspeellijst

Ook de derde editie van PUSH THE BUTTON is er eentje vol ontdekkingen, zet onze spotify-lijst op een laat je verrassen door zo veel moois. Van dub over jazz naar donkere R&B, zwoele saudade en meeslepende electronica.

Lees meer