Donderdag 01/02/2024 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

Na een pauze van zo’n vier jaar komt Taxiwars nog eens naar Leffinge. 

Porcelain Id
Porcelain Id Donderdag 01/02/2024, 20:00

Singersong-writer, Indiefolk

Als support kozen we PORCELAIN ID van wie hun debuutalbum ‘Bibi:1’ op 16 februari uitkomt op Unday Records.

PORCELAIN ID is het pseudoniem waaronder Hubert Tuyishime (zij/hun) sinds 2020 bijzonder soulvolle popliedjes loslaat, met vaak een combinatie van akoestische gitaar en lofi electronica. Ze ontpopten zich de voorbije jaren als één van de veelbelovende Belgische talenten, wonnen de gerenommeerde Sound Track-wedstrijd, bouwden een stevige live-reputatie op en werd door De Morgen 'een folkzanger voor de nieuwe tijd' genoemd. PORCELAIN ID gaat een andere muzikale richting uit: de eenvoudige maar impressionante combinatie stem-gitaar wordt aangevuld met een flinke dosis elektronica, in de richting van Bon Iver of Yves Tumor en evolueerde in een band. Samen met producer Youniss maakte Hubert Tuyishime – aka Porcelain id - 11 sterke songs, gebundeld op hun debuutalbum.

Hun nieuwe liveshow (in trio) ging in première op Fifty Lab in Brussel; de vele aanwezigen zagen een ontbolstering van Hubert als frontman die hun band doorheen de dynamische show loodste. Intussen stonden ze ook op Eurosonic in Groningen en volgen later nog We Are Open in Antwerpen en Motel Mozaïque in Rotterdam.

Taxiwars
Taxiwars Donderdag 01/02/2024, 21:10

Jazz meets Rock

De jazzband rond dEUS-frontman Tom Barman is al ruim tien jaar en drie platen lang één van de absolute smaakmakers van de rijk geschakeerde Belgische jazz-scene.

Dankzij de opvallende, atypische vocals van Barman neemt het quartet daarin een opmerkelijk plaats in. In Taxiwars werkt hij samen met Robin Verheyen, de naar New York uitgeweken saxofonist die daar zijn weg heeft gevonden en er samenwerkt met Marc Copland, Ravi Coltrane en Joey Baron. Bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre vormen de solide en sublieme backbone van de band. 

Op hun drie platen ‘Taxiwars’, ‘Fever’ en ‘Artificial Horizon’ verheft zich boven alle genres, jazz, rock, hiphop, elektronica, poëzie … TaxiWars is het allemaal. Naast vernieuwing bouwt het project waarmee Barman een jarenlange droom in vervulling liet gaan, evengoed verder op de rijke jazztraditie uit het begin van de jaren zestig. Invloeden van jazzgrootheden als Archie Shepp, Charles Mingus en Pharaoh Sanders zijn nooit ver weg.

  • VVK
    €22
  • ADD
    €25
  • Zwerverpaz
    €19
Updates
Nieuwe single Porcelain Id
26 jan 2024Nieuwe single Porcelain Id

Drukke dagen voor Porcelain Id. Twee weken voor hun langverwachte debuutalbum delen ze nog een laatste voorproefje in de vorm van de nieuwe single 'Moon'.

Lees meer