Vrijdag 19/04/2024 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:30 Zaal De Zwerver- Leffinge

Met het kersverse debuutalbum ‘out of place’ op zak en twee nominaties voor de MIA’s in de hand is dit het moment om een clubtour aan te kondigen voor de band rond Marie Van Uytvanck en Amber Piddington. Het spreekt voor zich dat ze ook De Zwerver zullen aandoen.

Roufaida (nl)
Roufaida (nl) Vrijdag 19/04/2024, 20:30

Indiepop, Singer-songwriter

In de muziek van Roufaida weerklinkt de Noord-Afrikaanse diaspora. Geïnspireerd door artiesten als Björk, Fairuz en Aldous Harding maakt Roufaida ingetogen indiepop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats. Ze zingt kordaat, maar kwetsbaar in het Engels, Arabisch en Riffijns. 

Roufaida stond onder meer in voorprogramma’s voor Eefje de Visser en Balthazar, en stond op festivals als Into The Great Wide Open, Motel Mozaique en Welcome tot he Village.

Kids With Buns
Kids With Buns Vrijdag 19/04/2024, 21:30

Indiepop, Bedroompop

Het mag dan even geduurd hebben voor het duo hun wonderschone indiefolksongs met de wereld durfden te delen, zodra ze de veilige sferen van hun slaapkamers eenmaal definitief inruilde voor podia, ging het allemaal razendsnel.In 2021 wonnen ze De Nieuwe Lichting. Een prijs die eerder acts als Tamino en The Haunted Youth richting landelijke glorie lanceerde. En die kickstart kwam er zeker ook voor Kids With Buns.

Single ‘Bad Grades prijkte wekenlang als een heldere ster bovenaan de hitlijst van Studio Brussel, en de teller staat nu op bijna drie miljoen streams. Niet slecht voor een tweede single. Intussen is ‘How Bad It Could Be’ niet van de radiogolven weg te denken. Amber en Marie zoeken grenzen op, zowel muzikaal als thematisch. Ze graven diep in hun psyche en persoonlijke ervaringen wat hen in staat stelt om op minutieuze wijze hun oprechte gevoelens om te zetten in muziek. Waar hun twee gedachten samenkomen, neemt hun muziek vorm aan. Een melancholisch micro-universum ontstaat wanneer hun zuivere maar onderscheidende gitaren samensmelten met Marie's androgyne stem en Amber's zijdezachte tonen.

Niet te missen voor fans van Phoebe Bridgers of London Grammar.

  • VVK
    €19
  • ADD
    €22
  • Zwerverpaz
    €16
Rsvp
Updates
Roufaida support bij Kids With Buns
09 jan 2024Roufaida support bij Kids With Buns

In de muziek van Roufaida weerklinkt de Noord-Afrikaanse diaspora. Geïnspireerd door artiesten als Björk, Fairuz en Aldous Harding maakt Roufaida ingetogen indiepop.

Lees meer