Donderdag 22/02/2024 Aanvangsuur: 19:30, Start 20:00 Café De Zwerver- Leffinge


Frankie
Frankie Donderdag 22/02/2024, 20:00

psychrock, garagerock

Frankie, half poppenkast, half band besliste te wachten met hun debuut tot ze zelf hun platen konden produceren, letterlijk. Ze bouwden hun eigen platenmachine in een oude Mitsubishi-werkplaats in Brussel. In deze grijze werkplek leidt de band zijn eigen leven en werken ze aan verschillende projecten. Frankie bestaat uit koppige individuen die af en toe proberen samen te werken, proberen het schip in de juiste richting te sturen zonder een kapitein. Half jongensband, half gekke professors.

De jongens brachten net hun eerste plaat 'Blubber' uit via EXAG’ Records.
Muzikaal gezien vinden ze inspiratie bij de vroege jaren 90 Crypt Records Memphis-stal (Oblivions, The Gories, etc.), maar ook bij outsiders als The Make-Up of The Nation Of Ulysses tot zelfs The Mothers of Invention. Live staan ze er als een huis al klinken ze stoffiger dan Billy Childish. Zij die hen aan het werk zagen tijdens TAZ Jong Muziek zullen dit enkel kunnen beamen.

FFO: Fat White Family, Black Lips, Parquet Courts, Velvet Underground, Ty Segall, Neil Hamburger, Country Teasers.

Hooveriii (us)
Hooveriii (us) Donderdag 22/02/2024, 21:15

spacerock, psych, kraut

Hooveriii (spreek uit hoover 3), aanvankelijk het solo-project van Bert Hoover uit LA, maar intussen een vijftal, was in 2019 al eens op bezoek in ’t Manuscript. Toen hadden ze net hun debuut uit. We herinneren ons een sterk optreden waarvoor Musiczine wist te noteren: “Het werd een erg aangename verrassing. Hooveriii hinkte een beetje op twee gedachten. In de compacte nummers boorden ze hedendaagse psychrock aan waarbij ze af en toe wel heel dicht in de buurt van Ty Segall kwamen. Knap gedaan maar de lange uitgesponnen nummers spraken toch net iets meer tot de verbeelding. Meeslepende spacerock waarin de gitaren van Hoover en Gabe Flores het voortouw namen. (…) Ik hoorde eerder sporen van Hawkwind en The Grateful Dead.”

Stevige psych-rock dus met een krautrock-twist.
In 2022 kwam hun voorlopig beste plaat ‘A Round Of Applause’ uit. Zopas verscheen opvolger ‘Pointe’.

FFO Ty Segall, Meatbodies, Frankie and The Witchfingers, King Gizzard, Hawkwind, The Grateful Dead, The Byrds…

  • VVK
    €12
  • ADD
    €15
  • Zwerverpaz
    €10
Updates
Hooveriii speelt KEXP sessie
10 feb 2024Hooveriii speelt KEXP sessie

De LA psych-kraut-rockers van Hooveriii bevinden zich op het hoogtepunt van hun kunnen met hun nieuwste release Pointe. Ze verkennen het concept tijd met 60's psych-bliss wat resulteerde in een euforische uitvoering op KEXP.

Lees meer