Woensdag 05/06/2024 Aanvangsuur: 19:30, Start 20:00 De Grote Post- Oostende

Heerlijk pulserende desert blues voor fans van Mdou Moctar en Bombino. Twee concerten voor de prijs van één!

i.s.m. De Grote Post

Tartit (ml)
Tartit (ml) Woensdag 05/06/2024, 20:00

Desert Blues, Tuareg

De 9 leden van Tartit behoren tot de Touareg, uit de Timboektoe regio in Mali. De band ontstond in 1992 in een vluchtelingenkamp in Mauritanië. De naam van de groep betekent "unie", samenkomen, het creëren van een nieuwe culturele ruimte. Tartits muziekstijl doorbreekt traditionele normen. Tehardent, de Tamasheq-naam voor het snaarinstrument dat in veel West-Afrikaanse landen te horen is, wordt traditioneel alleen door mannen bespeeld.

De tinde, een traditionele handtrommel, en de imzad, een viool, worden allebei traditioneel door vrouwen bespeeld. Ze werden niet in dezelfde ensembles bespeeld. Toch brengt Tartit ze samen om een transformatie van de muziek en cultuur van de Kel Tamasheq te vertegenwoordigen. Ze staan voor een verbinding van traditie en cultuur, terwijl ze het moderne omarmen.

Etran de L’Aïr (ne)
Etran de L’Aïr (ne) Woensdag 05/06/2024, 21:15

Desert Blues

Etran de l’Aïr zijn helden van de desert blues, de opzwepende woestijnmuziek die doorbrak dankzij bands als Tinariwen, Tamikrest, Mdou Moctar en Bombino. De musici roepen de sfeer op van Agadez (Niger), hoofdstad van de rock in de Sahara. Ooit begonnen op lokale bruiloften, bouwen ze vijfentwintig jaar later nog altijd de beste feestjes op de hipste festivals en hun roots getrouw zorgen ze steeds voor een opzwepend dansfeest. Sinds 2018 brengen ze ook platen uit op Sahel Sounds. 

De Volkskrant
De Volkskrant
"De gitaren dansen steeds wilder rond elkaar en laten zo een onvermijdelijke trance intreden"
  • VVK
    €22
  • ADD
    €25
  • Zwerverpaz
    €20
Rsvp