Vrijdag 17/05/2024 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:30 Café De Zwerver- Leffinge

Alt.country/Indie à la Big Thief met knipogen naar klassiekers als Neil Young.

Victoria Pax
Vito (solo) Vrijdag 17/05/2024, 20:30

Americana, Singer-songwriter

Victoria Pax is het muzikale alter-ego van Gentse Oostendenaar Vito Dhaenens (28). Een wild paard met gebroken knieën op de kippenboerderij. Probeert (waarschijnlijk net iets té veel) niets dan vredesrijst te eten en liefdesgif te drinken in een poging te ontsnappen uit de kooi van het zelfbewustzijn. Vaart, zingt en danst zo richting het beloofde land waar vrede zegeviert.

Wil klinken als John Talabot, JJ Cale, Big Thief, George Harrison, Gregory Isaacs, Bob Dylan, Richie Hawtin, Bob Marley, Fontaines DC, Kurt Vile, Michael Jackson, Patti Smith en Talking Heads. En Roy Orbison. En misschien ook als Rihanna. 

Klinkt tevergeefs als Victoria Pax.

Victoria Pax moedigt je aan om je gevel te schilderen in éénder welke pot verf binnen handbereik. Het vergt moed en volharding om Victoria Pax te zijn. Join the ride.

Florry (us)
Florry (us) Vrijdag 17/05/2024, 21:30

Alt.country, Indie, Folk

Florry is de band van Francie Medosch  uit Pennsylvania. Vorig jaar kwam het derde album uit, ‘The Holey Bible’ die door Stereogum meteen tot Album Of The Week werd verkozen (“Think of them as The Band for the Bandcamp era.”). Je hoort er volop 12-string gitaren, violen, mandolines, mondharmonica en heel veel pedal steel. 100% americana dus, nu en dan naar country neigend, waarmee ze niet alleen herinneringen oproept aan The Band, maar ook aan Uncle Tupelo of Neko Case. In de US tourde ze al met Kurt Vile en MJ Lenderman (Wednesday), nu zakte de Amerikaanse in duo af naar Europa voor een eerste tour hier.

  • VVK
    €8
  • ADD
    €10
  • Zwerverpaz
    Gratis
Rsvp
Updates