Zondag 19/05/2024 Aanvangsuur: 19:00, Start 19:30 Foyer De Zwerver- Leffinge

The Great Escape is een showcase festival in Brighton dat elk jaar een pak beloftevolle bands naar Europa haalt. Wij pikken er de Aussies Gut Health en Mock Media uit Canada uit. Beide bands verzoenen punk, artpunk, postpunk en indierock als waren The Modern Lovers, The Clash, Talking Heads en B-52’s aan het jammen geslagen. Daarbovenop voegen we één van de meest beloftevolle bands toe die er momenteel in ons land rondlopen, Lézard.

Gut Health (au)
Gut Health (au) Zondag 19/05/2024, 19:30

punk meets jazz

Gut Health, een zeskoppig ensemble uit Melbourne rond frontvrouw Athina Uh Oh, maakt behoorlijk wat deining in de Australische muziekscene. Met hun mix van punk en jazz brachten ze het al tot het voorprogramma van QOTSA op hun tour down under. Zowel soundwise als visueel een opvallende en avontuurlijk band die hun debuut-EP "Electric Party Chrome Girl” zullen voorstellen.

Mock Media (ca)
Mock Media (ca) Zondag 19/05/2024, 20:50

50 shades of punk

Mock Media is een zogenaamde ‘supergroup’, een band bestaande uit leden van andere, gerenommeerde bands, alle Canadese, uit British Columbia in dit geval: Garnet Aronyk (Crack Cloud), Bennett Smith (N0V3L), Austin Boylan (Pottery) and Evan Aesen (Painted Fruits). 

‘Mock Media’ is een album van stiekem eclecticisme: de hoogdravende punkrockstijlen dienen als het raamwerk van de band om hun onstuimige verkenningen in pop, elektronica en wereldfolkmuziek mee te omhullen.

Lézard
Lézard Zondag 19/05/2024, 22:15

Post-punk

Lézard maakte vorig jaar tijdens Leffingeleuren al behoorlijk wat indruk op onze Buskerstage en komt nu terug met een pak meer ervaring. Ze werden laureat van Sound Track in Oost-Vlaanderen en ook tijdens Humo’s Rock Rally wisten ze heel wat zieltjes te winnen. 

We horen stevige invloeden uit de jaren ’80. Bands als XTC, Talking Heads en de rauwe underground post-punk uit die periode zijn nooit veraf.

  • VVK
    €10
  • ADD
    €13
  • Zwerverpaz
    €7