Zaterdag 18/01/2025 Aanvangsuur: 19:30 Zaal De Zwerver- Leffinge

Grote verrassing een paar maand geleden toen Ieper Hardcore Fest voor hun 30e editie de comeback van Congress aankondigde. De tickets vlogen de deur uit wat alleen maar bevestigde wat iedereen al wist, de fans zaten te wachten op concerten van de vaandeldragers van de H8000 hardcore scene. In januari komen ze naar De Zwerver, waar ze zo’n twintig jaar geleden te zien waren tijdens dat ander festival Goodlife Fest, georganiseerd door hun label Goodlife Records.

i.s.m. Eye Spy Records

Congress
Congress TBA

Hardcore, Edgemetal

Congress werd gevormd in de koude winter van 1993, toen de muzikale underground in België op een laag pitje draaide. Vier totaal verschillende personages met uiteenlopende muzikale achtergronden bundelden hun krachten. 'Euridium', hun eerste 7", sloeg in als een bom op de scene. Maar toen het debuutalbum 'Blackened Persistance' in 1995 werd uitgebracht, werd het nog groter. Tours en festivals volgden, de scene (H8000) bloeide op. Hoeveel bands zouden opgericht zijn na het zien van een Congress show?

Tijdens  de jaren 90 bracht de band legendarische albums uit (‘The Other Cheek’ in 1996 en ‘Angry With The Sun' in 1998), wat hun toppositie in de Europese metal/hardcore scene verzekerde. Helaas viel aan het begin van het nieuwe millennium de oorspronkelijke line-up uiteen en in 2006 stopte de band. De erfenis van Congress blijft tot op de dag van vandaag voortleven en nu is de band klaar om een clubtournee te maken om de gloriejaren van de jaren 90 te herdenken. At last the silence is broken, Anger and distortion forever!

Mindwar
Mindwar TBA

Hardcore

Hardcore uit Lokeren met diepe grooves en zware riffs. In eigen land mocht Mindwar al zo'n beetje overal spelen (onder meer op Ieperfest) o.a. op Ieperfes, maar ook het Europese circuit veroveren ze stormenderhand. Na een paar EP’s loste band in 2023 een debuutalbum ‘Still At Ward’. Explosief spul!

Heaver
Heaver TBA

Punkmetal, Post-blackened-hardcore

Een vierkoppige Oostendse band die de grenzen tussen punkmetal en post-blackened-hardcore wil verkennen. Authentiek, ambitieus en compromisloos, vastbesloten om hun unieke geluid wereldwijd te laten horen. De leden hebben hun strepen verdiend in gerenommeerde acts zoals Maudlin, DRS, The Affect Heuristic, en meer. Gewapend met ervaring, een gedeelde visie, en een DIY-ethos, evolueert HEAVER tot een machine die elke uitdaging met creativiteit en vastberadenheid aangaat.

  • VVK
    €23
  • ADD
    €26
  • Zwerverpaz
    €20
Rsvp