Zaterdag 29/06/2024 Aanvangsuur: 20:00, Start 21:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

Enige try-out voor de troepen van Tim Vanhamel die een select aantal festivals doen deze zomer.

Millionaire
Millionaire Zaterdag 29/06/2024, 21:00

Rock, Psychedelic

Vier platen bracht Millionaire intussen uit, de laatste was ‘APPLZ ≠ APPLZ’ die nogal ongelukkig uitkwam op 13 maart 2020, dag van de eerste lockdown. Intussen werkt Tim volop aan nieuwe songs en bereikte ons ook het heel opvallende en heuglijke nieuws dat de fenomenale debuutplaat van de band, ‘Outside The Simian Flock’ uit 2001, deze zomer eindelijk en voor het eerst op vinyl uitkomt! Millionaire stelde die eerste plaat voor op Leffingeleuren 2002.

Millionaires tweede album ‘Paradisiac’ werd geproduced door Josh Homme van Queens Of The Stone Age. Nadien speelde Millionaire nog supports voor hen maar ook voor Foo Fighters en Muse, die hen ook vaak als een grote invloed citeerden. Josh Homme vroeg Tim daarna ook nog voor zijn hobbyproject The Eagles Of Death Metal waarmee ze samen één plaat maakten (‘Death By Sexy’ in 2006). Die tweede Millionaire-plaat werd voorgesteld op Leffingeleuren 2006, dat was toen het laatste optreden van Millionaire in hele lange tijd.

In 2008 bracht Tim onder zijn eigen naam ‘Welcome To The Blue House’ uit. In 2009 zat hij in Disko Drunkards, met The Glimmers, waarmee hij ook een plaat uitbracht en op Leffingeleuren stond. In 2010 volgde een plaat (‘Grandchildren Of The Revolution’) met Broken Glass Heroes, een band die hij samen met Pascal Deweze oprichtte. Hij richtte ook nog de band Eat Lions op. Daarna speelde hij bij Magnus en The Hickey Underworld

In 2017 kwam er dan toch een derde Millionaire plaat ‘Sciencing’, twaalf jaar na ‘Paradisiac’. 

Naast alle reeds opgenoemde bands mogen we niet vergeten dat Tim ook ooit een eerste bandje had, Sister Poo Poo. Daarna belandde hij bij Evil Superstars waarmee hij twee platen maakte. Toen die band ophield te bestaan ging hij op tour met dEUS tijdens de ‘Ideal Crash’ tour. En momenteel heeft hij nog een electronisch dub-project Comité Hypnotisé waarmee hij ook al twee platen maakte.

Ware het niet dat hij nog zo jong was, we zouden bijna gaan pleiten voor een lifetime achievement award!

  • VVK
    €25
  • ADD
    €28
  • Zwerverpaz
    €22