Zaterdag 14/09/2024 Aanvangsuur: 17:30, Start 18:00 Onze-Lieve-Vrouwekerk- Leffinge

Op zaterdag heeft Leffingeleuren een extra podium in de kerk. Een plekje dat ze reserveren voor Ayco Duyster en Eppo Janssen die er hun gasten ontvangen, volledig in lijn met de ‘tomeloze weemoed en oorverdovende zoetheid’ dat hun Radio 1 programma nu al bijna 25 jaar kenmerkt.

Ayco zal opnieuw de gasten interviewen en Eppo draait nieuwe en minder nieuwe duyster-classics.

Pedro The Lion (us)
Pedro The Lion (us) Zaterdag 14/09/2024, 18:00

Indierock, duyster., slowcore

Met Pedro The Lion halen we een legendarische late 90ies band èn Duyster classic exclusief naar Leffingeleuren. Het trio rond David Bazan zal een sessie in de kerk spelen tijdens duyster.live en aansluitend een volledig concert.

Pedro The Lion die altijd zweefde tussen slowcore, emo en akoestische singer-songwriter valt muzikaal te situeren tussen Lemonheads, Pinback, Cursive en Death Cab For Cuties in.
De eerste fase van de band speelt zich af tussen 1998 en 2004.

Na een lange pauze van 15 jaar werd de band nieuw leven ingeblazen met de albums "Phoenix," en "Havasu". Vorig week brachten ze het album ‘Santa Cruz’ uit, het derde in een vijfluik dat is opgehangen aan belangrijke locaties uit de jeugd van Bazan.

Few Bits
Few Bits Zaterdag 14/09/2024, 18:40

Dreampop, Indiepop

Negen jaar na ‘Big Sparks’ uit 2016 komt er voorjaar 2025 opnieuw een plaat uit van Few Bits, de dreampopband rond Karolien Van Ransbeeck. De eerste single komt in september en dat leek ons een goede reden om hen uit te nodigen voor een sessie op duyster.Live.

Het titelloze debuutalbum (met o.a. radiohit ‘Shell’) uit 2013 was direct een schot in de roos bij critici, fans en collega-artiesten. The War On Drugs nam Few Bits daarop mee als openingsact voor het Scandinavische luik van hun ‘Lost in the Dream’-tour in 2014. Few Bits speelde ook het voorprogramma van The Lemonheads tijdens hun tour in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het alweer uitstekend ontvangen tweede album ‘Big Sparks’ verscheen in 2016. De band stond op grote Belgische festivals als Pukkelpop en Gent Jazz en ook internationaal bleef de band niet onopgemerkt. 

Strand of Oaks (solo)
Strand of Oaks (solo) Zaterdag 14/09/2024, 19:20

Singersong-writer, Indierock

Naast een album release-show in Zaal De Zwerver zal Tim Showalter van STRAND OF OAKS ook een sessie brengen in onze kerk tijdens duyster live. Tim is al jaren goed bevriend met Eppo en Ayco en was al vaker te gast in hun programma (en in Leffinge). 

This Is The Kit (uk)
This Is The Kit (uk) Zaterdag 14/09/2024, 20:00

Indiefolk

This Is The Kit is dit jaar de headliner en afsluiter van het Duyster podium.

De Britse zangeres en multi-instrumentalist Kate Stables heeft sinds 2006 een unieke plaats verworven in de indie-folkwereld met haar subtiele, vaak introspectieve nummers die worden gekenmerkt door rijke melodieën en poëtische teksten.

Op haar debuut "Krülle Bol" werkte ze samen met John Parish die we kennen van zijn werk met PJ Harvey, later koos ze meermaals Aaron Dessner van The National als producer, o.a. op doorbraak album "Off Off On" (2020).

Ook Rozi Plain die we nog kennen van  LL 23 maakt trouwens deel uit van deze band.

  • VVK
    €42
  • ADD
    €47
  • Zwerverpaz
    €42
Rsvp