Zondag 01/05/2022 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:15 De Grote Post- Oostende

Dit concert kadert in een samenwerking met Kaap en De Grote Post

MDOU MOCTAR is de rijzende ster van de Touareg Desert Blues. Op zijn recentste plaat 'Afrique Victime' mixt hij dit genre op verbluffende wijze met psychedelische rock. Het resultaat sloeg in als een bom en daardoor verscheen het kleinood in 2021 album top 10 van OOR, Pitchfork, Dansende Beren, The Guardian, ... 

Dushime
Dushime Zondag 01/05/2022, 20:15

Electronica, Noise

De dromerige, rustgevende stem van Dushime past als geen ander bij de subtiele beats en noise die ze begeleidt. Haar onstuitbare en unieke energie is een helende en verbindende kracht in de creatie en uitvoering van haar muziek.

Mdou Moctar (ne)
Mdou Moctar (ne) Zondag 01/05/2022, 21:00

Desert Blues, Psych Rock

De Nigerese virtuoze Touareg-gitarist Mdou Moctar bracht op 21 mei 2021 voor het eerst een plaat uit op het toonaangevende Matador Records. ‘Afrique Victime’ werd in openlucht opgenomen bij hem thuis in Niger en etaleert de souplesse van de band en het talent en veelzijdigheid van Mdou Moctar op elektrische en akoestische gitaar. Mdou Moctar brengt de ultieme mix van desert blues en psych-rock. 

De plaat werd bij de release overal lovend onthaald. Bij DJ Mag was het ‘Album Of The Month’.

Pitchfork schreef ‘The Tuareg guitarist and his bandmates deliver the fullest picture of his gifts yet. (8.4)’ en bij Oor klonk het: ‘De vergelijking met Hendrix heeft niets te maken met koloniaal superioriteitsdenken, maar dient om het hoge niveau van de Toeareg-muzikant uit Niger aan te geven.’

  • VVK
    €17
  • ADD
    €20
  • Zwerverpaz
    €15
Rsvp
Updates
Mdou Moctar Boiler Room sessie
06 dec 2021Mdou Moctar Boiler Room sessie

In November speelde Mdou Moctar een sessie in het kader van het Boiler Room Festival Barcelona die vandaag volledig werd gereleased op het wereldvermaarde videoplatform.

Lees meer
Dushime support bij Mdou Moctar
21 apr 2022Dushime support bij Mdou Moctar

Als support voor bij Mdou Moctar kozen we voor Dushime! Haar dromerige, rustgevende stem past als geen ander bij de subtiele beats en noise die ze begeleidt.

Lees meer