Vrijdag 23/09/2022 Aanvangsuur: 21:00, Start 21:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

In 1993 raakte deze legendarische en invloedrijke band bij het grote publiek bekend door de ‘Nirvana Unplugged’-gekte. Niet alleen spelen Chris en Curt Kirkwood daarop mee, ze spelen ook drie Meat Puppets songs waarvan zeker ‘Plateau’ een onuitwisbare indruk nalaat. Sinds 2018 spelen ze weer met het originele trio, aangevuld met  twee muzikanten. 

Meat Puppets (us)
Meat Puppets Vrijdag 23/09/2022, 21:00

Cowpunk, Rock, Rootsrock

Meat Puppets werd begin jaren ’80 in Phoenix, Arizona, opgericht door de broers Chris en Curt Kirkwood op bass en gitaar en drummer Derrick Bostrom die sinds kort weer deel uitmaakt van de band. Aanvankelijk een hardcore band wist het trio een deal te versieren bij Greg Ginn’s SST.

Vanaf de tweede plaat werden invloeden als Neil Young, The Grateful Dead en country en western in de muziek verwerkt wat de band een eigen sound en een vaste schare fans opleverde. In die periode plaveien ze samen met tijdsgenoten als Screaming Trees, Violent Femmes, Pixies, Hüsker Dü en Minutemen de paden waarop Nirvana en andere grungebands successen zullen oogsten.

Begin jaren ’90 verkast de band zoals vele anderen naar een major en maakt er de platen ‘Forbidden Places’ en ‘Too High To Die’ met daarop de radiohit ‘Backwater’.

  • VVK
    €17
  • ADD
    €20
  • Zwerverpaz
    €15
Rsvp