Vrijdag 22/10/2021 Aanvangsuur: 19:30, Start 20:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

Sound Track is een live -en kansenparcours van VI.BE en de livesector, presented by De Standaard, Studio Brussel, Knack Focus, Dansende Beren, Indiestyle, Luminous Dash, Krant van West-Vlaanderen, Lotto en Sabam.

Net als bij de eerste editie van Sound Track, waagden honderden ambitieuze artiesten opnieuw hun kans bij het live- en kansenparcours van VI.BE en de livesector. Eén ding is overduidelijk: na anderhalf jaar binnen zitten, staat een nieuwe generatie talent te springen om de muziekscene te veroveren. Het was dan ook niet makkelijk kiezen voor de demojury. Na veel puffen en zweten legden ze een selectie van 136 artiesten op tafel, die doorstoten naar de regionale voorrondes om live te bewijzen dat zij écht de sound van morgen zijn.

Suniman
Suniman TBA

Suniman is een geboren en getogen Oostendenaar die al op lagere school ontdekte dat hij eigenlijk kon rappen en er zijn moeder mee verraste tijdens het schoolfeest. Die schreef hem vervolgens in voor The Voice Kids België. In de blinde audities vertolkte hij het nummer ‘Billionaire’ van Travie McCoy ft. Bruno Mars.

Nadien wist hij de battles te bereiken waar hij het best goed deed hoewel hij niet won. Twee jaar daarna begon hij zich 'Lil Trip' te noemen. Met deze naam werkte Samuel samen met een bekende Frans-Belgische artiest genaamd Loïc Nottet..

UPDATE: Suniman moet helaas verstek geven wegens ziekte

The Nealions
The Nealions Vrijdag 22/10/2021, 20:00

post, stoner, psych

Oostendse psych-heads die met uitgepuurde melodieën een geslaagd muzikaal geheel creëren, ergens tussen Pink Floyd en Dans Dans.

Het spannende samenspel tussen gitaar en synthesizer, gedragen door een stevige bass en krachtig drumspel, zorgt voor een sterk mengsel van post, stoner, psych.

Brlrs
Brlrs Vrijdag 22/10/2021, 20:30

Getipt door Stefanie Mannaerts (Brutus).

Net voor de eerste lockdown beleefden de vier Oostendenaars van BRLRS de avond van hun leven, toen ze in De Zwerver hun EP voor een paar honderd fans kwamen voorstellen. Een memorabel concert dat ze zeker gaan willen overtreffen tijdens Sound Track. BRLRS brengen een mix van punkrock, garage en hier en daar wat metal- of bluesinvloeden, alles waar luide gitaren centraal staan met andere woorden.

Damusic bedacht er een uitmuntende term voor: zandpunk.

Luminous Dash over hun eerste EP: "BRLRS is een band die rock ’n roll-stad Oostende alle eer aandoet. Nu de rest van het land aan hun voeten krijgen, en met zo’n EP zou dat moeten kunnen.”

Eigen Zweet Stink
Eigen Zweet Stink Vrijdag 22/10/2021, 21:00

JAZZ MEETS FUNK MEETS HIP HOP

Getipt door Bert Cools.

Eigen Zweet Stinkt is een duo bestaande uit een drummer en een producer. De dynamiek op het podium tussen de twee leden is het geheime wapen van het project. Ze maken live performances bestaande uit vette grooves en maffe synth sequences. Live draait alles rond de sfeer die zich op dat moment plaatsvindt waardoor er ook vaak nieuwe nummers op het podium ontstaan.

Wout Helsen is een drummer uit Heist-op-den-Berg die momenteel Pop-drum studeert aan het conservatorium in Rotterdam. (Codarts)

Willem Theerens is een producer uit Knokke die op dit moment Muziekproductie studeert op het conservatorium in Gent. (KASK)

The Christian Club
The Christian Club Vrijdag 22/10/2021, 21:30

POP NOIRE

Getipt door Stefanie Mannaerts. (Brutus)

Luca Missiaen is The Christian Club. Hij studeert wijsbegeerte, wat hem helpt bij het schrijven van zijn teksten. Muziek maken is voor hem een uitlaatklep waar hij kan contempleren over existentiële maar ook romantische problemen. The Christian Club brengt dan ook donkere luistermuziek, die je even doet loskomen van dit chaotisch bestaan. Voor fans van King Krule, Jeff Buckley en Tamino.

Luca kan je ook kennen van de Brugse punkband Barno Koevoet & The Duijmschpijkers, die deze zomer nog furore maakten op door ons gecureerde kansen parcours Jong Muziek i.h.k.v. Theater aan Zee.

Lepopski
Lepopski Vrijdag 22/10/2021, 22:00

psychepop, postpop

Getipt door Eppo Janssen (Pukkelpop, Studio Brussel).

Het jonge Oostendse viertal Lepopski zou naar eigen zeggen jagen op popliedjes in hun slaapkamers. Grote helden van de band zijn The Kinks, Bowie, Talking Heads en The Beatles, maar ze willen zich vooral spiegelen aan MGMT en Ariel Pink.

Behoorlijk psychedelisch maar strak spul dus.

Ze waren vorige zomer ook te zien in één van de Lijfstroom afleveringen.

Bwana
Bwana Vrijdag 22/10/2021, 22:30

INDIEPOP

Getipt door Eppo Janssen (Pukkelpop, Studio Brussel).

Bwana is het indie-pop project van de singer-songwriter en muziekproducer Friedel Dufait uit Oostende. Ze weet meteen zielen te overtuigen met een herkenbare, krachtige en lage zangstem die vergezeld gaat door haar melancholische gitaarlijnen.

Bwana is een ‘one woman band’ en heeft alle instrumenten onder de knie die je nodig hebt om een indie pop/rock, alternative band te vormen. Ze schrijft originele en oprechte teksten, waarin je jezelf wel eens zou kunnen herkennen...'

Timothy Fernandez
Timothy Fernandez Vrijdag 22/10/2021, 23:00

Timothy Fernandez is een singer-songwriter en multi-instrumentalist die zich laat beïnvloeden door schoon volk als Phum Viphurit, Boy Pablo, Tom Misch, Jordan Rakei, Oscar Jerome, ...

De afgelopen vier jaar wisselde zijn muziek tussen folk en indie rock (Ben Howard, Sam Fender, George Ogilvie, …) en de zoektocht naar z'n eigen sound is nog steeds volop bezig.

  • VVK
    Gratis
  • ADD
    Gratis
  • Zwerverpaz
    Gratis
Rsvp
Updates