Vrijdag 09/09/2022 Aanvangsuur: 18:00 Diverse locaties verspreid over het dorp- Leffinge

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader.

Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen.

Protomartyr (us)
Protomartyr (us) Vrijdag 09/09/2022,

Postpunk

Na vier platen waarop Protomartyr op gevatte doch gitzwarte wijze de angst en de woede in de Amerikaanse maatschappij wist te vatten slaagden ze er op hun vijfde plaat ‘Ultimate Succes Today’ in om met een weidsere sound te komen, door de toevoeging van cello, sax, klarinet en samenwerking met o.a. Kelley Deal (The Breeders). Vooral zanger Joe Casey weet met zijn uitstekende observaties en ambitieuze teksten de tijdsgeest te vatten, iets wat tegengesteld lijkt aan zijn zwalpende live-performance (maar schijn bedriegt).

The Guardian heeft het over: “the Detroit post-punks are the soundtrack of an uncertain future”.

Na drie sterke platen op kleinere labels en een gestage opmars langs concertpodia in de US, de UK en Europa wist de band na zijn eerste Domino release ‘Relatives in Descent’ serieuze potten te breken en een reputatie te vestigen als misschien wel de spannendste en origineelste band in het drukbevolkte postpunk segment. Een band die op het podium altijd een verpletterende indruk nalaat.

Voor Fans van Bambara, Nick Cave, The Fall, Iceage…

Millionaire
Millionaire Vrijdag 09/09/2022,

Rock, Psychedelic

'APPLZ ≠ APPLZ' kwam nogal ongelukkig uit op 13 maart 2020, dag van de eerste Lockdown dus. Met de nodige vertraging mag Millionaire het kleinood komen voorstellen bij ons. De plaat kwam opvallend snel na de vorige ‘Sciencing’, zeker als je er rekening mee houdt deze dan weer twaalf jaar na ‘Paradisiac’ kwam. En we willen niet nostalgisch doen, maar het debuut ‘Outside The Simian Flock’ is intussen ook al meer dan twintig jaar oud. Millionaire blijft echter fris en spannend klinken en live staat de band er in de huidige bezetting als een huis. Enige echte constante in Millionaire is  frontman Tim Vanhamel, een man die we kennen van Evil Superstars, dEUS, Eagles Of Death Metal en nog een pak andere bands en projecten. Millionaire speelt maar twee concerten deze zomer en is bij ons headliner op vrijdag in de zaal. 

Meetsysteem (nl)
Meetsysteem (nl) Vrijdag 09/09/2022,

Mystieke nederpop meets electronica

Amsterdammer Ricky Cherim experimenteerde jarenlang in de kelder van zijn ouders met tech house, beatmuziek en hiphop, maar vond uiteindelijk zijn roeping in de nederpop. Op zijn debuutalbum ‘Geen signaal’ (uitgekomen op het Rotterdamse label Nous’klaer) verkent Cherim verschillende muzikale paden om zo een meeslepend universum van electronische popmuziek te creëren. Een jaar later verschijnt er in de vorm van ‘Cr:GO’ alweer een tweede plaat. Daarop laat hij meer erg eigentijdse Spinvis-pop op de luisteraar los, vol poëzie, nostalgie en features van onder meer Ray Fuego en OceanicFocus Knack schrijft: “Echt opbeuren zal Cr:GO u niet, maar ook een synthetisch knisperend, extra dekentje van compassie en herkenning is altijd welgekomen.” Meetsysteem bracht dit jaar samen met Brusselaar Victor De Roo de EP ‘Was Het Maar Eens Niet Zo’n Feest’.

Asa Moto
Asa Moto Vrijdag 09/09/2022,

Electronica, Funk, Disco

Uit Gent komen ze, deze DEEWEE protégées, Olivier Geens en Gilles Noé. Hun jongste release is de EP 'Martino', vernoemd naar de bekende Gentse broodjeszaak. Net zoals op hun eerste EP staat Asa Moto garant voor sterke elektronische melodieën die er nooit in falen om mensen op de dansvloer te krijgen. Hun analoog meesterschap is onmiskenbaar en typerend voor hun sound. Geen toeval dat ze ook door o.a. de psychedelische Turkse band Altin Gün werden ingeschakeld om hun album ‘Yol' te producen. Voor fans van Charlotte Adigéry & Bolis Popul, Soulwax en Digitalism. 

Dali Muru & The Polyphonic Swarm (de/fr/uk)
Dali Muru & The Polyphonic Swarm (de/fr/uk) Vrijdag 09/09/2022,

Electronica, Experimental, Triphop

De "denkbeeldige soundtrack” van dit duo kwam uit op het STROOM label van de Oostendse DJ Nosedrip. Cineaste en poweet Dalia Neis weeft samen met muzikant/producer Enir Da een filmisch lappendeken met grimmige sprookjes, haperende samples van tsjechische new wave fluiten, brokjes Oost-Europese folk en visuele triphop poëzie. Live vinden ze dit nog eens opnieuw uit op het podium in een trio in ongewone bezetting.

Whispering Sons
Whispering Sons Zaterdag 10/09/2022,

New Wave, Postpunk

In 2021 bracht Whispering Sons hun sterke tweede album ‘Several Others’ uit. Momenteel touren ze Europa rond om het album live te promoten. Het bracht hen in Duitsland in de grote clubs als support van Idles, in Londen gaan ze het podium delen met Pearl Jam en Johnny Marr in Hyde Park, verder spelen ze van Portugal tot Roemenië, om dan hun zomer af te ronden in … Leffinge. De band rond Fenne Kuppens is duidelijk héél goed bezig en vaste concertgangers weten dat hun naar postpunk neigende new wave vooral live staat als een huis.

Lebanon Hanover (de/uk)
Lebanon Hanover (de/uk) Zaterdag 10/09/2022,

darkwave, new wave

Lebanon Hanover ontstond in 2010 nadat de Berlijnse artieste Larissa Georgiou en William Maybellin, uit Newcastle elkaar ontmoetten. Allebei zijn ze bezeten door de postpunk van de jaren 80 en dat wordt weerspiegeld in de gespannen, minimale darkwave van platen als ‘Tomb For Two’ met culthit ‘Gallow’s Dance’ of ‘Let Them Be Alien’. Zelden klinkt dit soort donkere eighties-synthpoprevival uitgepuurder dan wat Lebanon Hanover ons voorschotelt in hun Frans-/Duitstalige oeuvre. Ijl, kil en wereldvreemd: het zijn vermoedelijk de woorden die het duo's muziek nog het best beschrijven. Hun jongste plaat ‘Sci-Fi Sky’ dateert uit 2020

Lander & Adriaan
Lander & Adriaan Zaterdag 10/09/2022,

Rave, Funk, Electronica

Soms heb je rock, soms heb je pop, soms heb je hiphop. 

Soms heb je Lander & Adriaan. Liftmuziek voor fijnproevers. Doombient. De vleesgeworden fusie van een nachtje raven en een pannenkoeken middag. Fusilli rave. Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernard, Mauro Pawlowski…)  ontmoeten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020 alwaar zij een alliantie vormen met stok en toets. Dom hop. Heftige beats en muren van synths. Een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting.

Dansmuziek voor gevorderden. Nacht bop.

Shht
Shht Zaterdag 10/09/2022,

Glam, Postpunk

Heerlijk onvoorspelbaar, steeds een hoek af, avontuurlijk, kitscherig, virtuoos,…. Je kan veel zeggen over Shht maar niet dat het een alledaagse band is. Al zeggen ze zelf in hun bio: “You could say the intergalactic sound of previous Shht encounters has landed on planet Earth”.

Wij geloven er alvast niets van, we mochten hun nieuwe EP al enige tijd voorproeven en zijn ervan overtuigd dat het hun beste werk tot nu is, maar het stuitert nog steeds gewoon alle kanten tegelijk op. 

Ditz (uk)
Ditz (uk) Zaterdag 10/09/2022,

Postpunk, Noise, Hardcore

Deze Britse postpunkers waren vorig jaar nog de absolute smaakmakers op het Gentse Badlands festival. Dansende Beren was erbij:  “Van bij het begin ging het er namelijk erg vettig aan toe met heel wat fuzz, furieuze vocals, maar vooral een heel zware sound. De band uit Brighton heeft wat weg van IDLES en Metz (…).” Ze brachten intussen hun debuut 'The Great Regression' uit. Pitchfork: ‘The English punks’ debut is a rage-forward bulldozer of poetic wordplay and experimental hardcore.’

The Lounge Society (uk)
The Lounge Society (uk) Zaterdag 10/09/2022,

Postpunk, Britpop

Jong Brits talent, we hebben hen altijd graag omarmd. The Lounge Society bezitten een goeie portie branie wat nodig is om overeind te blijven tussen die duizenden bands waarmee ze in Londen de straten plaveien. Muzikaal zit dit tussen de postpunkrevival van de voorbije jaren en de britpop van de jaren 90. Best of both worlds dus. Hun eerste EP ‘Silk for the starving’ EP (2021), verscheen op het label Speedy Wunderground, thuisbasis van Fontaines D.C., Goat Girl, Squid, Black Country, New Road en Warmdusher. Niet mis toch?

Tess Parks (ca)
Tess Parks (ca) Zaterdag 10/09/2022,

Psychedelic

Tess Parks uit Toronto, Canada, debuteerde in 2013 met ‘Bloodhot’ (op 359 Records, het nieuwe label van Alan McGee van Creation Records) en bracht nadien ook twee albums uit in samenwerking met Anton Newcombe van Brian Jonestown Massacre. Intussen woont Parks in Londen waar ze het grootste deel van haar nieuwe plaat  ‘And Those Who Were Seen Dancing’ opnam. De plaat kwam uit op 20 mei op Fuzz Club.

Opus Kink (uk)
Opus Kink (uk) Zaterdag 10/09/2022,

Postpunk, Jazz

Dit sextet uit Brighton heeft het potentieel om een absolute topper te worden.

Met hun mix van punk, folk en jazz doen ze denken aan een samenwerking tussen Viagra Boys en Babyshambles, geruggesteund door een ferme blazerssectie. Een plaat hebben ze nog niet maar alle nummers die je online vindt zijn niet minder dan uitmuntend.

The Mysterines (uk)
The Mysterines (uk) Zaterdag 10/09/2022,

Grunge, Rock 'n' Roll

De Britse female-fronted grungerock-band The Mysterines komen met een puik debuut ‘Reeling’ voor het eerst naar ons land. Wij hebben zo’n vermoeden dat frontvrouw Lia Metcalfe de zaal weet in te pakken met haar stem én uitstraling. Vergelijkingen met Hole en The Distillers zijn nooit ver weg en heel af en toe gaat het richting PJ Harvey. Maar is dit niet net het soort band waar we zaten op te wachten? “Mag het weer even scheuren, zonder meteen postpunk te zijn?” vraagt Het Nieuwsblad zich af om er aan toe te voegen: “dit is een Belofte met een grote ‘B’.”

Famous (uk)
Famous (uk) Zaterdag 10/09/2022,

Postpunk, Artrock

Muzikaal kan je Famous situeren in dezelfde Londense scene waarin ook Black Country, New Road en Black Midi vertoeven. Met twee EP’s, ‘England’ en ‘The Valley’ hebben ze al ruimschoots bewezen wat ze in hun mars hebben. Hoewel ze minder experimenteel klinken als die andere bands verwerkt ook Famous diverse invloeden in zijn postpunk. Soms klinken ze als The Fall meet Pulp, dan weer als Nick Cave meet The Cool Greenhouse. To the point, meeslepend, altijd spannend en sterke teksten, Famous is ongetwijfeld een band voor de toekomst.

Triptides (us)
Triptides (us) Zaterdag 10/09/2022,

Psychedelic, Indie

In Maart ’21 verscheen de recentste, alweer heerlijk psychedelische plaat ‘Alter Echoes’ van Triptides uit LA. De band is onmiskenbaar schatplichtig aan de psychedelische The Byrds en vroege Pink Floyd en zeker ook geschikt voor fans van Mystic Braves en Sugar Candy Mountains tot Mystery Lights en King Gizzard.

Holiday Ghosts (uk)
Holiday Ghosts (uk) Zaterdag 10/09/2022,

Jingle Jangle Lofi Pop

Holiday Ghosts, is het uitstekende jingle jangle lofi garage-bandje van geliefden Katja Rackin en Samuel Stacpoole, dat voor de concerten wordt uitgebreid naar een quartet. Op hun recentste worp, de ‘Credit Note EP’ slaagden ze erin de best stevige live-vibe zo goed mogelijk weer te geven. Brachten eerder ook al drie full-albums uit op o.a. FatCat Records.

Sons
Sons Zondag 11/09/2022,

Garage, Punk, Rock 'n' Roll

Met de release van hun tweede plaat ‘Sweet Boy’ eerder dit jaar en de sterke live prestaties die ze al wisten neer te zetten is Sons aan het opklimmen tot één van de bands van dit jaar. Nadat ze eerder al eens ons café en de kapel wisten te slopen is het nu aan de zaal om er aan te geloven. Meedogenloze garagerock voor fans van The Nomads, The Ohsees of Mystery Lights.

Meridian Brothers (co)
Meridian Brothers (co) Zondag 11/09/2022,

Cumbia, Psych, Global Sounds

Meridian Brothers is een experimentele band uit Colombia wiens concerten onvermijdelijk uitmonden in één grote danspartij. De muziek is bijna niet te omschrijven; het is een combinatie van elektronische en organische instrumenten met elementen van Latin rock, cumbia, reggaeton en een flinke scheut psychedelica. Met een ongeëvenaard gevoel voor ritmiek en de nodige humor zorgt dit voor een soort Zappa-achtige trip en vormt de band een heel nieuw genre op zichzelf.

Oprichter Eblis Álvarez schrijft, arrangeert, produceert, zingt en speelt alles zelf op de albums. Wanneer Meridian Brothers live optreden, staan er echter een heleboel muzikanten aan Álvarez’ zijde.

Vito
Vito Zondag 11/09/2022,

Americana, Singer-songwriter

Hun muziek kun je naar eigen zeggen het best samenvatten als ‘Belgicana’: een energieke, melancholische mix van Patti Smith & Kurt Vile in de discotheek na sluitingsuur.

Z’n ‘Belgicana’ bestaat nog maar een kleine vier jaar, maar heeft er toch al een heus avontuur opzitten. Zo werd Vito ondermeer onder andere geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2018, sleepte hij op Westtalent 2017 zowel de derde als de publieksprijs in de wacht en won hij in de zomer van 2018 de Theater Aan Zee Jongmuziekprijs. In mei 2019 speelde Vito het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte Ancienne Belgique. Uitgekozen door Tom Barman himself.

Clamm (au)
Clamm (au) Zondag 11/09/2022,

punk, garage

Politieke punkband uit Melbourne, explosief trio dat op hun debuut ‘Beseech Me’ thema’s als geweld, materialisme, mentale gezondheid en de algemene toestand in het hedendaagse Australië behandelt.

Past perfect in de Australische punktraditie met Comsic Psychos, Eddy Current Suppression Ring, Amyl And The Sniffers, Total Control, Civic,…

Zach Person (us)
Zach Person (us) Zondag 11/09/2022,

Bluesrock

Wie Zach Person live aan het werk ziet zou niet onmiddellijk denken aan een TV-format zoals American Idol. Maar hij deed mee, en als 16-jarige maakte hij diepe indruk met zijn akoestische versie van Gary Clark Jr.'s ‘Next Door Neighbor Blues’. Vijf jaar later was zijn titelloze debuut een feit, daarop hoor je de jonge Texaan experimenteren met een eigentijdse sound met invloeden van rock, country, R&B en electronica.

Blues leeft, en is klaar voor de volgende generatie! In afwachting van dit concert kan je al eens live-sessies zoals Audiotree live of Jam In The Van bekijken.

Joshua Ray Walker (us)
Joshua Ray Walker (us) Zondag 11/09/2022,

Country

Na Daniel Romano en Garrett T. Capps presenteren we dit keer, from Dallas, Texas: Joshua Ray Walker. Wie weet er beter verhalen te vertellen dan een countryzanger uit het zuiden van de US of A? Wij houden van verhalen en we houden van country. Joshua Ray Walker begeleidt zichzelf op gitaar en heeft die zo herkenbare en noodzakelijke snik in zijn stem die je nodig hebt om het te maken in ‘The Lone Star State’.

Zijn eerste drie platen vormen samen een trilogy, waarover hij zegt: “In my mind, this album’s taking place on the night before the bar closes forever - the songs are just me taking snapshots of that world, and all the moments that happen in it”

  • VVK
    €30
  • ADD
    €35
  • Zwerverpaz
    €30
Rsvp
Updates
Eerste Namen Leffingeleuren
12 apr 2022Eerste Namen Leffingeleuren

Na de twee “Op En Tent”-edities in de corona-jaren ’20 en ’21 zijn we uitermate verheugd om terug te keren naar de formule die tussen 2015 en 2019 prachtige edities opleverde, met tal van hoogtepunten door acts die effectief de bands van overmorgen bleken

Lees meer