Zaterdag 10/09/2022 Aanvangsuur: 13:00 Diverse locaties verspreid over het dorp- Leffinge

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader.

Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen.

Lebanon Hanover (de/uk)
Lebanon Hanover (de/uk) TBA

darkwave, new wave

Lebanon Hanover ontstond in 2010 nadat de Berlijnse artieste Larissa Georgiou en William Maybellin, uit Newcastle elkaar ontmoetten. Allebei zijn ze bezeten door de postpunk van de jaren 80 en dat wordt weerspiegeld in de gespannen, minimale darkwave van platen als ‘Tomb For Two’ met culthit ‘Gallow’s Dance’ of ‘Let Them Be Alien’. Zelden klinkt dit soort donkere eighties-synthpoprevival uitgepuurder dan wat Lebanon Hanover ons voorschotelt in hun Frans-/Duitstalige oeuvre. Ijl, kil en wereldvreemd: het zijn vermoedelijk de woorden die het duo's muziek nog het best beschrijven. Hun jongste plaat ‘Sci-Fi Sky’ dateert uit 2020

The Mysterines (uk)
The Mysterines (uk) TBA

Grunge, Rock 'n' Roll

De Britse female-fronted grungerock-band The Mysterines komen met een puik debuut ‘Reeling’ voor het eerst naar ons land. Wij hebben zo’n vermoeden dat frontvrouw Lia Metcalfe de zaal weet in te pakken met haar stem én uitstraling. Vergelijkingen met Hole en The Distillers zijn nooit ver weg en heel af en toe gaat het richting PJ Harvey. Maar is dit niet net het soort band waar we zaten op te wachten? “Mag het weer even scheuren, zonder meteen postpunk te zijn?” vraagt Het Nieuwsblad zich af om er aan toe te voegen: “dit is een Belofte met een grote ‘B’.”

The Lounge Society (uk)
The Lounge Society (uk) TBA

Postpunk, Britpop

Jong Brits talent, we hebben hen altijd graag omarmd. The Lounge Society bezitten een goeie portie branie wat nodig is om overeind te blijven tussen die duizenden bands waarmee ze in Londen de straten plaveien. Muzikaal zit dit tussen de postpunkrevival van de voorbije jaren en de britpop van de jaren 90. Best of both worlds dus. Hun eerste EP ‘Silk for the starving’ EP (2021), verscheen op het label Speedy Wunderground, thuisbasis van Fontaines D.C., Goat Girl, Squid, Black Country, New Road en Warmdusher. Niet mis toch?

Tess Parks (ca)
Tess Parks (ca) TBA

Psychedelic

Tess Parks uit Toronto, Canada, debuteerde in 2013 met ‘Bloodhot’ (op 359 Records, het nieuwe label van Alan McGee van Creation Records) en bracht nadien ook twee albums uit in samenwerking met Anton Newcombe van Brian Jonestown Massacre. Intussen woont Parks in Londen waar ze het grootste deel van haar nieuwe plaat  ‘And Those Who Were Seen Dancing’ opnam. De plaat kwam uit op 20 mei op Fuzz Club.

Lander & Adriaan
Lander & Adriaan TBA

Rave, Funk, Electronica

Soms heb je rock, soms heb je pop, soms heb je hiphop. 

Soms heb je Lander & Adriaan. Liftmuziek voor fijnproevers. Doombient. De vleesgeworden fusie van een nachtje raven en een pannenkoeken middag. Fusilli rave. Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernard, Mauro Pawlowski…)  ontmoeten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020 alwaar zij een alliantie vormen met stok en toets. Dom hop. Heftige beats en muren van synths. Een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting.

Dansmuziek voor gevorderden. Nacht bop.

Shht
Shht TBA

Glam, Postpunk

Heerlijk onvoorspelbaar, steeds een hoek af, avontuurlijk, kitscherig, virtuoos,…. Je kan veel zeggen over Shht maar niet dat het een alledaagse band is. Al zeggen ze zelf in hun bio: “You could say the intergalactic sound of previous Shht encounters has landed on planet Earth”.

Wij geloven er alvast niets van, we mochten hun nieuwe EP al enige tijd voorproeven en zijn ervan overtuigd dat het hun beste werk tot nu is, maar het stuitert nog steeds gewoon alle kanten tegelijk op. 

Ditz (uk)
Ditz (uk) TBA

Postpunk, Noise, Hardcore

Deze Britse postpunkers waren vorig jaar nog de absolute smaakmakers op het Gentse Badlands festival. Dansende Beren was erbij:  “Van bij het begin ging het er namelijk erg vettig aan toe met heel wat fuzz, furieuze vocals, maar vooral een heel zware sound. De band uit Brighton heeft wat weg van IDLES en Metz (…).” Ze brachten intussen hun debuut 'The Great Regression' uit. Pitchfork: ‘The English punks’ debut is a rage-forward bulldozer of poetic wordplay and experimental hardcore.’

Famous (uk)
Famous (uk) TBA

Postpunk, Artrock

Muzikaal kan je Famous situeren in dezelfde Londense scene waarin ook Black Country, New Road en Black Midi vertoeven. Met twee EP’s, ‘England’ en ‘The Valley’ hebben ze al ruimschoots bewezen wat ze in hun mars hebben. Hoewel ze minder experimenteel klinken als die andere bands verwerkt ook Famous diverse invloeden in zijn postpunk. Soms klinken ze als The Fall meet Pulp, dan weer als Nick Cave meet The Cool Greenhouse. To the point, meeslepend, altijd spannend en sterke teksten, Famous is ongetwijfeld een band voor de toekomst.

Triptides (us)
Triptides (us) TBA

Psychedelic, Indie

In Maart ’21 verscheen de recentste, alweer heerlijk psychedelische plaat ‘Alter Echoes’ van Triptides uit LA. De band is onmiskenbaar schatplichtig aan de psychedelische The Byrds en vroege Pink Floyd en zeker ook geschikt voor fans van Mystic Braves en Sugar Candy Mountains tot Mystery Lights en King Gizzard.

Holiday Ghosts (uk)
Holiday Ghosts (uk) TBA

Jingle Jangle Lofi Pop

Holiday Ghosts, is het uitstekende jingle jangle lofi garage-bandje van geliefden Katja Rackin en Samuel Stacpoole, dat voor de concerten wordt uitgebreid naar een quartet. Op hun recentste worp, de ‘Credit Note EP’ slaagden ze erin de best stevige live-vibe zo goed mogelijk weer te geven. Brachten eerder ook al drie full-albums uit op o.a. FatCat Records.

  • VVK
    €33
  • ADD
    €38
  • Zwerverpaz
    €33
Rsvp
Updates
Eerste Namen Leffingeleuren
12 apr 2022Eerste Namen Leffingeleuren

Na de twee “Op En Tent”-edities in de corona-jaren ’20 en ’21 zijn we uitermate verheugd om terug te keren naar de formule die tussen 2015 en 2019 prachtige edities opleverde, met tal van hoogtepunten door acts die effectief de bands van overmorgen bleken

Lees meer
Nieuwe Plaat Tess Parks
24 mei 2022Nieuwe Plaat Tess Parks

In 2013 maakte ze furore met 'Blood Hot', daarna scoorde ze twee voltreffers aan de zijde van Anton Newcombe van The Brian Jonestown Massacre. Nu is de Canadese helemaal terug met 'And Those Were Seen Dancing'

Lees meer