Zondag 11/09/2022 Aanvangsuur: 13:00 Diverse locaties verspreid over het dorp- Leffinge

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader.

Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen.

Meridian Brothers (co)
Meridian Brothers (co) TBA

Cumbia, Psych, Global Sounds

Meridian Brothers is een experimentele band uit Colombia wiens concerten onvermijdelijk uitmonden in één grote danspartij. De muziek is bijna niet te omschrijven; het is een combinatie van elektronische en organische instrumenten met elementen van Latin rock, cumbia, reggaeton en een flinke scheut psychedelica. Met een ongeëvenaard gevoel voor ritmiek en de nodige humor zorgt dit voor een soort Zappa-achtige trip en vormt de band een heel nieuw genre op zichzelf.

Oprichter Eblis Álvarez schrijft, arrangeert, produceert, zingt en speelt alles zelf op de albums. Wanneer Meridian Brothers live optreden, staan er echter een heleboel muzikanten aan Álvarez’ zijde.

Clamm (au)
Clamm (au) TBA

punk, garage

Politieke punkband uit Melbourne, explosief trio dat op hun debuut ‘Beseech Me’ thema’s als geweld, materialisme, mentale gezondheid en de algemene toestand in het hedendaagse Australië behandelt.

Past perfect in de Australische punktraditie met Comsic Psychos, Eddy Current Suppression Ring, Amyl And The Sniffers, Total Control, Civic,…

Zach Person (us)
Zach Person (us) TBA

Bluesrock

Wie Zach Person live aan het werk ziet zou niet onmiddellijk denken aan een TV-format zoals American Idol. Maar hij deed mee, en als 16-jarige maakte hij diepe indruk met zijn akoestische versie van Gary Clark Jr.'s ‘Next Door Neighbor Blues’. Vijf jaar later was zijn titelloze debuut een feit, daarop hoor je de jonge Texaan experimenteren met een eigentijdse sound met invloeden van rock, country, R&B en electronica.

Blues leeft, en is klaar voor de volgende generatie! In afwachting van dit concert kan je al eens live-sessies zoals Audiotree live of Jam In The Van bekijken.

Joshua Ray Walker (us)
Joshua Ray Walker (us) TBA

Country

Na Daniel Romano en Garrett T. Capps presenteren we dit keer, from Dallas, Texas: Joshua Ray Walker. Wie weet er beter verhalen te vertellen dan een countryzanger uit het zuiden van de US of A? Wij houden van verhalen en we houden van country. Joshua Ray Walker begeleidt zichzelf op gitaar en heeft die zo herkenbare en noodzakelijke snik in zijn stem die je nodig hebt om het te maken in ‘The Lone Star State’.

Zijn eerste drie platen vormen samen een trilogy, waarover hij zegt: “In my mind, this album’s taking place on the night before the bar closes forever - the songs are just me taking snapshots of that world, and all the moments that happen in it”

Sons
Sons TBA

Garage, Punk, Rock 'n' Roll

Met de release van hun tweede plaat ‘Sweet Boy’ eerder dit jaar en de sterke live prestaties die ze al wisten neer te zetten is Sons aan het opklimmen tot één van de bands van dit jaar. Nadat ze eerder al eens ons café en de kapel wisten te slopen is het nu aan de zaal om er aan te geloven. Meedogenloze garagerock voor fans van The Nomads, The Ohsees of Mystery Lights.

Vito
Vito TBA

Americana, Singer-songwriter

Hun muziek kun je naar eigen zeggen het best samenvatten als ‘Belgicana’: een energieke, melancholische mix van Patti Smith & Kurt Vile in de discotheek na sluitingsuur.

Z’n ‘Belgicana’ bestaat nog maar een kleine vier jaar, maar heeft er toch al een heus avontuur opzitten. Zo werd Vito ondermeer onder andere geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2018, sleepte hij op Westtalent 2017 zowel de derde als de publieksprijs in de wacht en won hij in de zomer van 2018 de Theater Aan Zee Jongmuziekprijs. In mei 2019 speelde Vito het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte Ancienne Belgique. Uitgekozen door Tom Barman himself.

  • VVK
    €30
  • ADD
    €35
  • Zwerverpaz
    €33
Rsvp
Updates
Eerste Namen Leffingeleuren
12 apr 2022Eerste Namen Leffingeleuren

Na de twee “Op En Tent”-edities in de corona-jaren ’20 en ’21 zijn we uitermate verheugd om terug te keren naar de formule die tussen 2015 en 2019 prachtige edities opleverde, met tal van hoogtepunten door acts die effectief de bands van overmorgen bleken

Lees meer
Nieuwe single Meridian Brothers
18 mei 2022Nieuwe single Meridian Brothers

De muziek van Meridian Brothers past perfect bij de aanloop naar de zomer. De Colombiaanse band combineert stijlen als salsa, reggaeton and tropical graag met rock, electronica en psychedelische invloeden.

Lees meer
Nieuwe Single Clamm
16 mei 2022Nieuwe Single Clamm

Dat er in Melbourne een bloeiende muziekscene is, hoeven we je niet meer te vertellen. Eentje die daar nu volop de vruchten van probeert te plukken, is CLAMM.

Lees meer