Zaterdag 18/12/2021 Aanvangsuur: 17:30 De Kreun- Kortrijk

Sound Track is een live -en kansenparcours van VI.BE en de livesector, presented by De Standaard, Studio Brussel, Knack Focus, Dansende Beren, Indiestyle, Luminous Dash, Krant van West-Vlaanderen, Lotto en Sabam.

Net als bij de eerste editie van Sound Track, waagden honderden ambitieuze artiesten opnieuw hun kans bij het live- en kansenparcours van VI.BE en de livesector. Eén ding is overduidelijk: na anderhalf jaar binnen zitten, staat een nieuwe generatie talent te springen om de muziekscene te veroveren. Het was dan ook niet makkelijk kiezen voor de demojury. Na veel puffen en zweten legden ze een selectie van 136 artiesten op tafel, die doorstootten naar de regionale voorrondes om live te bewijzen dat zij écht de sound van morgen zijn. Na drie machtige voorrondes in Cactusclub (Brugge), 4AD (Diksmuide) en De Zwerver (Leffinge) werden 8 bands weerhouden door de professionele jury voor de finale bij onze vrienden van Het Wilde Westen in De Kreun op 18 december.

Op het programma : de running order werd bepaald door loting op voorhand - deze wordt NIET op voorhand gecommuniceerd - kom op tijd en support ALLE bands ! :-) 

- Barno Koevoet & De Duijmschpijkers
- Nick Noel & The Red Rose Rogers
- The Christian Club
- Bobbi Lu
- Bwana
- Eigen Zweet Stinkt
- Gerard
- Liquid Molly

Bwana
Bwana TBA

INDIEPOP

Getipt door Eppo Janssen (Pukkelpop, Studio Brussel).

Bwana is het indie-pop project van de singer-songwriter en muziekproducer Friedel Dufait uit Oostende. Ze weet meteen zielen te overtuigen met een herkenbare, krachtige en lage zangstem die vergezeld gaat door haar melancholische gitaarlijnen.

Bwana is een ‘one woman band’ en heeft alle instrumenten onder de knie die je nodig hebt om een indie pop/rock, alternative band te vormen. Ze schrijft originele en oprechte teksten, waarin je jezelf wel eens zou kunnen herkennen...'

The Christian Club
The Christian Club TBA

POP NOIRE

Getipt door Stefanie Mannaerts. (Brutus)

Luca Missiaen is The Christian Club. Hij studeert wijsbegeerte, wat hem helpt bij het schrijven van zijn teksten. Muziek maken is voor hem een uitlaatklep waar hij kan contempleren over existentiële maar ook romantische problemen. The Christian Club brengt dan ook donkere luistermuziek, die je even doet loskomen van dit chaotisch bestaan. Voor fans van King Krule, Jeff Buckley en Tamino.

Luca kan je ook kennen van de Brugse punkband Barno Koevoet & The Duijmschpijkers, die deze zomer nog furore maakten op door ons gecureerde kansen parcours Jong Muziek i.h.k.v. Theater aan Zee.

Eigen Zweet Stink
Eigen Zweet Stink TBA

JAZZ MEETS FUNK MEETS HIP HOP

Getipt door Bert Cools.

Eigen Zweet Stinkt is een duo bestaande uit een drummer en een producer. De dynamiek op het podium tussen de twee leden is het geheime wapen van het project. Ze maken live performances bestaande uit vette grooves en maffe synth sequences. Live draait alles rond de sfeer die zich op dat moment plaatsvindt waardoor er ook vaak nieuwe nummers op het podium ontstaan.

Wout Helsen is een drummer uit Heist-op-den-Berg die momenteel Pop-drum studeert aan het conservatorium in Rotterdam. (Codarts)

Willem Theerens is een producer uit Knokke die op dit moment Muziekproductie studeert op het conservatorium in Gent. (KASK)


Barno Koevoet
Barno Koevoet TBA

Punk, Hardcore Punk

Brugge zendt (wederom) zijn muziekzonen uit! En met Barno Koevoet & The Duijmschpijkers zijn dat deze keer vijf punkbolsters met een naar eigen zeggen liefdevolle pit.

Frontman en songschrijver Arno Vanhoutte vond de rudimentaire nummers die hij tijdens de eerste lockdown neerpende moeilijk passen bij z’n andere band Budget Trash, dus stampte hij gewoon een nieuw project uit de grond.

Dat stampen mag je op hun eerste worp ‘2020 ep’ ook vrij letterlijk nemen: het vijftal knalt in amper zeven minuten vier verschroeiende punksongs tegen je smoel, vlijmscherp en vaak verrassend inventief. Doet ook denken aan The Reatards, Shame, Bambara, … 

Bobbi Lu
Bobbi Lu TBA

GRIMES MEETS JAMES BLAK MEETS LET'S EAT GRANDMA

Het lijstje aan invloeden die Bobbi Lu wisten te inspireren, zwalpt letterlijk alle kanten uit. Gaande van Muse en Red Hot Chili Peppers tot Billie Eilish, Grimes, James Blake, Jeff Buckley en Wolf Alice… de Britse die al zes jaar in Brugge woont gaat geen enkel genre uit de weg. Lucy Ryan, zoals de zangeres echt heet, neemt alles voor haar eigen rekening. Ze zingt, speelt percussie, gitaar, synths en alles wat erbij komt kijken. 

Nick Noel & The Red Rose Rogers
Nick Noel & The Red Rose Rogers TBA

Country, Americana

Nick Noel moet na DJ Willie zowat de tweede cowboy ooit zijn uit Brugge. Nick Noel begon muziek te maken voor de soundtrack van zijn eigen western. Geleidelijk aan groeide zijn band Nick Noel & The Red Rose Rogers uit naar een zevental en is de debuutplaat zo goed als af. De eerste single werd al opgepikt door Willy.

Gerard
Gerard TBA

INDIETRONICS

Heel veel is er niet bekend over Gerard, maar dat maakt het des te leuker om zijn muziek te omschrijven. Het ‘probleem’ is, de muziek die Elias Durnez maakt, valt niet in een hokje te duwen. De jongeman maakt iets tussen elektronica en synthpop, aangevuld met tal van dromerige gitaarelementen. Denk aan een Flume, maar dan met hoekige beats die aangevuld worden door gitaargeluiden en een zweverige stem. 

Liquid Molly
Liquid Molly TBA

GRUNGE

Drie jongens uit Gistel vormen samen Liquid Molly, een grungeband met invloeden van Silverchair, Alice In Chains en Nirvana.

  • VVK
    €7
  • ADD
    €10
  • Zwerverpaz
    €4
Rsvp
Updates