Zaterdag 12/02/2022 Aanvangsuur: 17:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

WACHTLIJST

Alle tickets zijn voorlopig de deur uit, schrijf je zeker in op de wachtlijst, want wie weet veranderen de Corona maatregelen nog.

NIEUWE DATUM & AANVANGSUUR

Je hebt het wellicht ook gehoord in het nieuws. De cultuursector gaat nog maar eens op slot.  De concerten die vóór 28 januari gepland stonden worden zeker al verplaatst. De voorronde van Humo’s Rock Rally schuift naar zaterdag 12 februari. Op deze datum was Ao verhindert dus werden zij vervangen door Speechdrops uit Brugge.

Omdat er nog steeds een sluitingsuur van kracht is wordt het aanvangsuur van deze muzikale hoogmis ook gewijzigd, we beginnen er om 18u aan i.p.v. 20u.  

INFO

Geen jaar na het afronden van de vorige editie is het alweer tijd om editie 2022 van Humo’s Rock Rally aan te kondigen.

U weet wel, die muziekwedstrijd waarmee u in de voetsporen kunt treden van Noordkaap, Evil Superstars, Novastar, Goose, Whispering Sons, Meskerem Mees en vele wereldberoemde anderen.

All Areas x Pjay Parker
All Areas x Pjay Parker TBA

Rap, Hiphop

All Areas & Pjay Parker zijn afkomstig uit West-Vlaanderen en hebben beiden een voorliefde voor Engelstalige hiphop met sterk lyricisme en harde beats. In 2020 staken ze de virtuele koppen samen en kwamen met de eerste single ‘Back of the Truck’. Al snel werden plannen gesmeed om in 2021 aan een nieuw project te werken dat later de titel ‘The Jig is Up’ kreeg.

Bwana
Bwana TBA

INDIEPOP

Getipt door Eppo Janssen (Pukkelpop, Studio Brussel).

Bwana is het indie-pop project van de singer-songwriter en muziekproducer Friedel Dufait uit Oostende. Ze weet meteen zielen te overtuigen met een herkenbare, krachtige en lage zangstem die vergezeld gaat door haar melancholische gitaarlijnen.

Bwana is een ‘one woman band’ en heeft alle instrumenten onder de knie die je nodig hebt om een indie pop/rock, alternative band te vormen. Ze schrijft originele en oprechte teksten, waarin je jezelf wel eens zou kunnen herkennen...'

Nir Shemmer
Nir Shemmer TBA

Singer-songwriter, Roots, Americana

Nir Shemmer uit Oostende is al een tijd aan de weg aan het timmeren en verraste iedereen in De Zwerver tijdens de laatste Humo’s Rock Rally voorronde. Met zijn zeskoppige band met daarin o.a. rasmuzikanten als Thomas Decock (gitaar), Renaud Debruyne (drums) en Annelies Gheeraert (backings) brengt hij in americana gedrenkte singer-songwriter pop die perfect aansluit bij de hoofdact van de avond of artiesten als My Morning Jacket, Jason Isbell & The 400 Unit, Lukas Nelson & The Promise Of The Real en Ben Harper.

Rooftop J
Rooftop J TBA

Hiphop, Rap, ...

Rooftop J is een 23-jarige rapper/songwriter afkomstig uit Brugge. Ondertussen bracht de Bruggeling reeds 19 songs uit als onafhankelijke artiest, in samenwerking met producer Yung Offender. De kwartfinalist van Humo’s Rock Rally 2020 is voornamelijk beïnvloed door Mac Miller, J. Cole, Kanye West en Felly.

Suncreek
Suncreek TBA

New Wave, Punk, Garagerock

Suncreek brengt een mengeling van new wave, postpunk en garagerock, wat menige rock ‘n roll fanaat aan het headbangen brengt. Invloeden van bands zoals The Cure, The Libertines en Red Zebra zijn zeker aanwezig, maar dat berooft Suncreek alvast niet van hun eigen sound. Eens de hevige tonen door de boxen weerklinken, is er geen ontsnappen meer aan: verstand op nul en alle remmen los.

Triple A
Triple A TBA

Rock

TRIPLE A is een Rekkems trio dat al van jongs af aan samen muziek maakt. De band laat zich inspireren door uiteenlopende muziekgenres, wat vaak leidt tot interessante n gevariëerde resultaten. Elk nummer vertelt zijn eigen verhaal in zijn eigen genre, maar de steeds terugkerende catchiness en verscheidenheid aan riffs & fills blijft hen typeren. Onlangs brachten ze hun debuutplaat ‘Solitary Line’ uit.

Williams Kaizari
Williams Kaizari TBA

Hip Hop, R&B, ...

Kaizari heeft Angolese roots wat meteen verklaart waarom je zoveel invloeden uit Dancehall en Afrikaanse muziek in mix van R&B en Hip Hop hoort.

Lepopski
Lepopski TBA

psychepop, postpop, britpop

Afgelopen vrijdag loste de Oostendse band Lepopski zijn eerste single, ‘Ice Cream’, de voorloper van hun EP die op 19 januari uitkomt, een week voor ze heel ook live komen voorstellen in De Zwerver. Het jonge viertal wordt de eerste “artist in residence” ooit bij Muziekclub De Zwerver. 

Nadat we hen in september al voor de leeuwen gooiden op de Buskerstage tijdens Leffingeleuren - een taak waar ze zich voortreffelijk van kweten - gaan we hen nu het komende jaar begeleiden in een paar stappen die deze jonge band wil zetten. 

Het eerste grote wapenfeit wordt de live-voorstelling van hun eerste EP. Op de weg daar naartoe laten ze zich begeleiden door ervaren professionals die hen adviseren op technisch en artistiek vlak.

Lepopski maakt hele catchy psychedelische pop in het verlengde van Tame Impala, MGMT, Passion Pit, Foxygen, Girls In Hawaii of Metronomy al halen ze muzikaal overduidelijk de mosterd ook in de UK in de sixties waarbij vooral The Beatles en The Kinks spontaan opwellen. 

Lepopski bestaat uit Hannes De Koninck (Zang, toetsen, ak. gitaar), Cédric Cuvereau (drum), Morgan Wylleman (bas, synth) en Jari Sinnesael (elek. gitaar).

Boshra
Boshra TBA

Darkpop, Electropop

Boshra is het project van singer/songwriter Dina Boshra en muzikanten/producers Raf Cyran & Ben Cyran. Het is onverwacht, oprecht en brengt ons terug naar haar roots. Dit is alles wat ze ooit wilde doen. In dit project hoor je hoe de Arabische en westerse wereld wordt samengebracht met mysterieuze klanken.  En dat Boshra een zaal kan inpakken bewees ze onlangs nog tijdens de selectieronde van Sound Track in De Centrale.

Speechdrops
Speechdrops TBA

Indierock, grunge

Snedige Indie-Rock met Punk-invloeden, gebracht door twee jonge, Brugse knapen vol met rauwe passie en energie!

Uitverkocht
  • VVK
    €10
  • ADD
    €12
  • Zwerverpaz
    Gratis
Rsvp
Updates
Selectie Humo's Rock Rally 2022 bekend!
18 dec 2021Selectie Humo's Rock Rally 2022 bekend!

Welgeteld 683 bands en artiesten waagden dit jaar hun kans op eeuwige roem en deden een gooi naar een strijdplek in Humo's Rock Rally. Ontdek hier welke bands een gooi doen naar eeuwige roem in Muziekclub De Zwerver.

Lees meer