Vrijdag 11/02/2022 Aanvangsuur: 20:00, Start 21:00 Café De Zwerver- Leffinge

UITGESTELD

Dummy besliste zonet hun volledige Europese tour te annuleren, omdat de huidige situatie nog te onduidelijk is. We zijn grote fans dus laten we ze ook niet los, op dit moment zijn we nog op zoek naar een nieuwe datum. Vanaf we meer nieuws hebben laten we dit hier weten.

De ticket-kopers worden sowieso verwittigd.

Dummy (us)
Dummy (us) Vrijdag 11/02/2022, 21:00

Drone-pop, sixties artpop, kraut

Drone-pop band DUMMY (Trouble in Mind) uit LA maakt euforische, psychedelische gitaarsongs, maar weigert één artistieke richting in te slaan: geïnspireerd door sixties melodiëen en nineties noisepop, hoor je in hun muziek ook invloeden van jazz, new age en minimalisme terug.

Dummy onstond in 2018 uit indie/shoegaze band Wildhoney: gitaristen Joe Trainor & Nathan O’Dell en drummer Alex Ewell vonden in duizendpoot (vocalist, bassist, toetsenist én art director) Emma Maatman de perfecte aanvulling voor de band.

Na de release van EP's 'Dummy' en 'Ep2' in 2020, verscheen afgelopen oktober debuutalbum 'Mandatory Enjoyment', een album waarop zich een tegenstelling ontvouwt en toegankelijke nummers als 'Daffodils' samenkomen met experimentelere soundscapes en bittere teksten over de lasten van het moderne leven. En zo heeft ieder liedje van deze band een spannende, niet-voor-de-handliggende wending.

Voor fans van Stereolab, Yo La Tengo en My Bloody Valentine. Of Beach House meets Health.

  • VVK
    €10
  • ADD
    €12
  • Zwerverpaz
    €8
Rsvp
Updates
Dummy & Neal Francis uitgesteld
19 jan 2022Dummy & Neal Francis uitgesteld

De entourages van Dummy en Neal Francis namen zopas de beslissing om de Europese tournees uit te stellen, omdat de huidige situatie nog te onduidelijk is.

Lees meer