Zaterdag 02/04/2022 Aanvangsuur: 17:30, Start 18:00 De Grote Post- Oostende

Het programma brengt een rijk geschakeerde verzameling originele artiesten.

Wat te denken van de legendarische Nederlandse freejazz drummer Han Bennink op hetzelfde podium als de coldwave van De Ambassade. De hybride ethiojazz van jonge Belgen Black Flower naast de traditionele Malinese n’goni speler Harouna Samake - afrobeat in Mali style. De solo-performance van Karel, de Hollandse stuiterbal op synthwave à la John Maus.

Intimistische instrumentals en geëxperimenteer van bassist Hannes Doine (Daau, Dez Mona) onder het pseudoniem Jon Doe One. De betoverende klankwereld van violiste en componiste Catherine Graindorge die mooi contrasteert met het zootje ongeregeld van Borokov Borokov, die ongetwijfeld voor een dijk van feest zorgen. Het Zwitserse liefdeskoppel Reymour brengt chansons doorweven met eighties pop.

Huna Sounds
en Nosedrip weten tot diep in de nacht met hun platen een unieke vibe te creëren.


Jon Doe One
Jon Doe One Zaterdag 02/04/2022, 18:00

Soundscape meets postpunk

Hannes d’Hoine is vooral bekend vanwege zijn bijdrage aan Die Anarchistische Abendunterhaltung/DAAU en Dez Mona. Onder de vlag Jon Doe One presenteert hij experimentele, filmische sounds die aangenaam doen denken aan het gedroomde huwelijk tussen Autechre en vroege The Cure.

Han Bennink (nl)
Han Bennink (nl) Zaterdag 02/04/2022, 19:00

Jazz, impro

Slagwerker extraordinaire Han Bennink heeft sinds begin jaren zestig een internationale carrière en speelde met giganten zoals rietblazers Eric Dolphy en Peter Brötzmann en vooral pianist Misha Mengelberg. Het fenomeen Bennink laat zich misschien nog wel het beste solo voelen: tot in iedere vezel van zijn lijf symboliseert Han vrije muziek, terwijl in iedere rake klap die hij uitdeelt minstens een halve eeuw jazz en impro doorklinkt.

Reymour (ch)
Reymour (ch) Zaterdag 02/04/2022, 19:45

Chanson, synthpop, minimal wave

Het Zwitserse liefdespaar Reymour liet de Zwitserse Alpen voor wat ze waren en vertrok gepakt en gezakt naar Brussel om er een nieuw leven te beginnen in deze culturele hotspot. Hun debuut-album ‘Leviosa’ (Knekelhuis) documenteert deze periode in een charmante mix van chanson, 80ies synthpop en minimal wave.

Black Flower
Black Flower Zaterdag 02/04/2022, 20:35

Jazz meets global sounds meets electronica

Onlangs presenteerde Black Flower in een uitverkochte AB fier het nieuwe album Magma. De geliefde pioniers van door Ethiopische jazz en funk geïnspireerde nieuwe muziek demonstreren met dit album nieuwe wegen te verkennen, met pakkende soli (Nathan Daems op de ney, fluit) als altijd stevig gefundeerd op de groove van het fenomenale bas en drum tandem.

Don Kapot
Don Kapot Zaterdag 02/04/2022, 21:30

afropunk, jazz

Maak je op voor de afro-punk rock’n’roll power van dit bonkende trio. Hun combinatie van energieke en sterk ritmische songs jaagt meteen de temperatuur de hoogte in en garandeert live zweterige feestjes.  Catchy melodieën, aanstekelijke vitaliteit met overduidelijk veel speelplezier.

Laaf je aan Don Kapot, dolle pret gegarandeerd met tracks als Baboleiro en het afsluitende Jimakos dat duidelijk maakt dat dit trio garant staat voor een fikse dosis opwinding. - Written in Music.

Huna Sounds
Huna Sounds Zaterdag 02/04/2022, 22:00

Gents DJ-collectief neemt je mee op een reis door de wereld.

Het Gents DJ-collectief HUNA SOUNDS, ook bekend van de gelijknamige avonden neemt je mee op een trip vol Arab Techno, Maghreb Bass, Afro Futurism en Eastern Hip Hop. Straffe DJ’s die voor mooie momenten zullen zorgen tussen de optredens.

Borokov Borokov
Borokov Borokov Zaterdag 02/04/2022, 22:15

Absurde elektronica

Op 1 april komt ‘De Verkeerde Fout’, het tweede duetten-album van Antwerpse cultpopiconen Borokov Borokov uit. Naar eigen zeggen zal het een album worden ‘zoals het vorige eigenlijk had moeten klinken’. Dat vorige, 'Enkel Duetten', was een viering van Belgische absurditeit.

Recentelijk kijkt het drietal echter over zowel de taal- als landsgrenzen heen. “Soddisfatto” was alles behalve Nederlandstalig, “Rita De Rover” was dan weer hartstikke Hollands. De nieuwste samenwerking, “ぜんぶ、できる”, kijkt voor het eerst in de geschiedenis van Borokov Borokov over alle grenzen heen. Het nummer, geromaniseerd als “Zenbu, dekiru” en volgens Google Translate “Alles kan gedaan worden”, is namelijk een duet met de Japanse Kanna Sato, bekend van haar band Good Life Fellows en een Japanse Uber Eats-commercial. Klassiek Borokov Borokov-gebliepbloep begeleidt de ietwat hese stem van Sato voor wat een gezellig popnummer wordt.

Catherine Graindorge
Catherine Graindorge Zaterdag 02/04/2022, 23:10

drone, experimental

Violiste en componiste Catherine Graindorge’s tweede album Eldorado verscheen najaar 2021 in de reeks tak:til op het gerespecteerde Duitse Glitterbeat Records. Het album werd opgenomen door producer John Parish (PJ Harvey) en bevat beklijvende, hoogst oorspronkelijke muziek die zich eenvoudig in een David Lynch film laat denken. Ze wordt bijgestaan door harmoniumspeler Simon Ho.

De Ambassade (nl)
De Ambassade (nl) Zaterdag 02/04/2022, 23:40

Coldwave

De Ambassade herken je meteen aan hun afstandelijke, kille liedjes over verloren liefde die ze drenken in experimentele new wave en spookachtige holle Nederlandse zang met galm. In 2016 brachten ze een eerste single ‘Wat voel je nou’/’Geen genade’ uit. Binnen en buiten de Amsterdamse scene veroorzaakte die heel wat deining; mensen wilden weten wie er achter het project zat en vooral of er nog meer van die cursed nederpop bestond. Vijf later weten we intussen van wel, zagen we ze triomfantelijk het podium bestijgen en kregen we intussen een eerste album voorgeschoteld in de vorm van ‘Duistre kamers’.

Karel (nl)
Karel (nl) Zaterdag 02/04/2022, 00:45

Synthpop, bedroom-pop

Amsterdammer Karel beleefde zijn doorbraak in Nederland al meteen in zijn debuutjaar, 2018, na een fel gesmaakt optreden op Down The Rabbit Hole waarop hij in zijn eentje zijn thuisland rondtrok op zoek naar publiek en bevestiging. Karel zet zich in zijn eentje af tegen de 'band-cultuur’ in de popmuziek en brengt zijn eighties synthpop met een tape en een micro, waarbij hij zich meer tussen dan voor zijn publiek bevindt.

Bedroom-pop voor de late uurtjes, zwaar beïnvloed door Level 42, New Order and Duran Duran, of hedendaagse tegenhangers zoals John Maus of The Knife.

Nosedrip
Nosedrip Zaterdag 02/04/2022, 01:20

NOSEDRIP is een Oostendse DJ, labelbaas van het gerenommeerde Stroom en radiomaker, bvb. op NTS radio waar hij maandelijks te horen is met zijn eigen show (Tune in once a month for an expert selection of any or all of the following: new age, new wave, French psych, minimal synth, post-punk and a whole lot else…). Moeilijk te voorspellen wat we zullen te horen krijgen maar dat het intrigerend en meeslepend wordt staat nu al vast.

  • VVK
    €20
  • ADD
    €23
  • Zwerverpaz
    €20
Rsvp
Updates
Nieuwe plaat Borokov Borokov
01 apr 2022Nieuwe plaat Borokov Borokov

Al enkele jaren vragen we ons af of Borokov Borokov nu een grap is of niet. Het probleem is echter, hoe meer we ons dat collectief afvragen, des te dieper we sukkelen in die onzekerheid en des te meer het Antwerpse synthtrio een draagvlak voor hun grappen

Lees meer