Vrijdag 21/10/2022 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:30 Zaal De Zwerver- Leffinge

2022 betekent tweemaal feest voor The Dream Syndicate. Op 10 juni kwam hun nieuwe plaat ‘Ultraviolet Battle Hymns and True Confessions’ uit, later dit jaar volgt de 40e verjaardag van über-classic ‘Days Of Wine And Roses’. 

Voor de gelegenheid beloven ze een extra lange set te spelen. We beginnen eraan om 20u30.

The Dream Syndicate (us)
The Dream Syndicate (us) Vrijdag 21/10/2022, 20:30

Paisley Underground, Psychedelic, ...

STEVE WYNN komt met zijn band THE DREAM SYNDICATE op bezoek naar De Zwerver. Het is de eerste keer onder deze naam maar Steve Wynn is natuurlijk een vaste waarde in de Zwerver, met concerten onder zijn eigen naam (in januari nog speelde hij solo), met The Miracle Three (met zijn vrouw Linda Pitmon op drum) of met Gutterball, wie het archief eens wil uitpluizen komt wellicht aan een tiental concerten.

Nadat The Dream Syndicate maar bestaan had van ’81 tot ’89 en in de tijd een onuitwisbare invloed had gemaakt op de Amerikaanse gitaar-underground, verzamelde Steve Wynn in 2012 founding member Dennis Duck (drums) en lid sinds ’85 Mark Walton (bass), samen met The Miracle Three-gitarist Jason Victor, rond zich om de band een nieuw leven in te blazen.

Sindsdien brachten ze al 5 albums uit. 

The Dream Syndicate wordt weleens de missing link tussen Bob Dylan en The Velvet Underground genoemd. Samen met o.a. Green On Red, Long Ryders en The Bangles vormden ze in de jaren ’80 The Paisley Underground, een Californische muziekstroming die de mosterd haalde bij Big Star, Crazy Horse, The Byrds en Gram Parsons, en die invloeden vermengde met de energie van de punkbeweging.

  • VVK
    €23
  • ADD
    €26
  • Zwerverpaz
    €20
Rsvp
Updates
Nieuw: The Dream Syndicate
14 apr 2022Nieuw: The Dream Syndicate

Paisly Underground-iconen vieren in 2022 dubbel feest met een nieuwe plaat en 40e verjaardag van über-classic ‘Days Of Wine And Roses’.

Lees meer