Vrijdag 04/11/2022 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:00 Café De Zwerver- Leffinge

The Sadies nemen met hun nieuwste album 'Colder Streams' afscheid van hun betreurde gitarist Dallas Good.

Deze goed onthaalde plaat (Exclaim *****, All Music ****1/2,  Paste Magazine ****) werd geproducet door Richard Reed Parry en bevat gastbijdrages van o.a. Jon Spencer. 

Dj Willie
Dj Willie Vrijdag 04/11/2022, 20:00

Country

Dj Willie is voor country wat Martin Luther King is voor de zwarte gemeenschap. Een activist, een ambassadeur. Zijn dj-sets staan bol van de echte levensliederen, over gebroken harten, de dood, verslaving kortom vol van smart.

Deze bastaardzoon van Willie Nelson windt er geen doekjes om maar geeft je een deken om je warm te houden in koude tijden. 

The Hanging Stars (uk)
The Hanging Stars (uk) Vrijdag 04/11/2022, 20:30

Cosmic Country, Psych Folk

De muziek van The Hanging Stars klinkt als de ontbrekende schakel tussen de Californische woestijnzon en de grijze luchten van Londen, de stad waar de groep vandaan komt. Maar ja, wat moet je je daar nou bij voorstellen?

Luister dus even naar het in maart verschenen vierde album Hollow Heart, waarop de groep net als op voorganger A New Kind Of Sky psychedelische folk en cosmic countryrock verweeft met Amerikaanse Westcoastpop uit de late jaren zestig en begin jaren zeventig. In recensies duiken vergelijkingen op met The Byrds, The Flying Burrito Brothers, Big Star, Buffalo Springfield en – een opmerkelijke naam in dit rijtje – Pink Floyd.

The Sadies (ca)
The Sadies (ca) Vrijdag 04/11/2022, 21:30

Country, Surf, Americana, Garage, Pysche

De Canadese band The Sadies kwamen eerder dit jaar in het nieuws door het onverwachte overlijden van medeoprichter Dallas Good. Binnenkort verschijnt hun elfde studioalbum, ‘Colder Streams’ (Yep Roc Records), waarop ze als vanouds grossieren in country, folkrock, psychedelica, garagerock en surf. Op de plaat wordt samengewerkt met Jon Spencer en Richard Reed Parry (Arcade Fire). Die laatste stond in voor de productie, een werkje dat hij omschrijft als “which mostly meant I just hung around listening to the greatest live band in the country playing their asses off, and then get off the couch and sing backing vocals”. In het verleden werkte de band al samen met andere grootheden als Neil Young, Kurt Vile of King Khan. 

Na het verlies van mede bandlid Dallas Good besliste de rest van de band, waaronder zijn broer Travis, dat ze de erfenis van Dallas verder willen uitdragen. The Sadies zijn een liveband pur sang.

  • VVK
    €16
  • ADD
    €19
  • Zwerverpaz
    €14
Rsvp
Updates
Kurt Vile Loves The Sadies
18 okt 2022Kurt Vile Loves The Sadies

De liefde tussen Kurt Vile en The Sadies is groot. Zo was hij te horen op 'It's Easy (Like Walking)' uit hun vorige plaat 'Northern Passages'.

Lees meer