Zaterdag 10/09/2022 Aanvangsuur: 17:30, Start 18:00 Onze-Lieve-Vrouwekerk- Leffinge

Sinds de eerste editie van Duyster-live in 2018 is er heel wat gebeurd, niet in het minst voor het radioprogramma zelf.

Nadat Duyster van de ether verdween en wij de herinnering mochten mee in leven houden, kwam het programma eerst tijdelijk terug op Studio Brussel, daarna definitief en nu werd intussen bekend dat Duyster verhuist naar de maandagavond op Radio 1. Daar zullen ze goed zitten, net zoals Eppo en Ayco goed zitten in de kerk van Leffinge tijdens het festival Leffingeleuren.

De derde editie van duyster-live wordt opgezet volgens het beproefde recept. Ayco presenteert, Eppo draait plaatjes. 

Drie artiesten spelen een “Duyster Sessie”, nl. de Belgisch/britse songrwriter en debutant Loverman, de portables die hun 25 jaar vieren en later op de dag nog een volledig concert spelen, Sohnarr, het solo-project van Patricia Vanneste die we nog kennen van bij Balthazar.

Afsluiten doen we met een concert van Mess Esque, een Australisch duo met o.a. Dirty Three-gitarist Mick Turner.

Loverman
Loverman Zaterdag 10/09/2022, 18:00

Singer-songwriter, Folk Noir

'Into The Night' is de debuutsingle van de Belgisch-Britse songwriter Loverman. De akoestische gitaren en mooie orkestraties roepen herinneringen op aan Lee Hazelwood en Leonard Cohen en met zijn diepe stem is ook Sun Kil Moon of Bill Callahan nooit veraf.

Het solo-project van James de Graef, ook actief bij Shht nam een vliegende start met een eerste concert op Gent Jazz en werd opgenomen in dezelfde management-stal van Sylvie Kreush en Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, er zijn dus nog mensen die hier een grote toekomst in zien.

De Portables
De Portables Zaterdag 10/09/2022, 18:40

Postrock

Vaak kiezen bands ervoor om te debuteren met een titelloos album, alsof ze willen zeggen, dit is wie we zijn. De Portables kiezen om er hun 25e verjaardag mee te vieren, al zijn ze nog steeds op zoek naar zichzelf. Met de egaal zilveren hoes kreeg de plaat wel al automatisch een onofficiële titel, ‘The Silver Album’ (PIAS), naar analogie met, je weet wel.

De plaat bestaat uit 4 lange songs, snapshots (‘explorations, groove-driven adventures’) die telkens een plaatkant bestrijken en verder borduren op de sound van hun vorige ‘The Killing Horizon’, experimenteel, minimalistisch, instrumentaal,… maar net als vroeger blijft het onmogelijk om de band in een hoekje te plaatsen. Is het indie? Is het postrock? Wie zal het zeggen? Voor het eerst zorgde de band niet zelf voor de mix, niemand minder dan Dave Clarke tekende hiervoor. 

Het vijftal zal de release op Leffingeleuren vieren met een concert én niet toevallig een sessie tijdens Duyster in de kerk. De band werd met niet minder dan 30 verschillende songs gedraaid in het programma. Iets wat de fans niet mogen missen dus.

Sohnarr
Sohnarr Zaterdag 10/09/2022, 19:20

Neo-klassiek

Sohnarr is het solo-project van Patricia Vanneste. Nadat ze ruim tien jaar als violiste bij Balthazar actief was geweest zocht ze een persoonlijke uitlaatklep voor haar eigen muziek. Ze wilde dichter naar de kern, nauwer aanleunen bij wie ze zélf was. Daarvoor ging ze in afzondering in Zweden en Noorwegen en maakte er in haar eentje de bloedmooie plaat ‘Coral Dusk’.

Mess Esque (au)
Mess Esque (au) Zaterdag 10/09/2022, 20:10

Folk Noir

Gitarist Mick Turner (Dirty Three) en zangeres Helen Franzmann (McKisko) vormen samen het duo Mess Esque. De Australiërs debuteerden onlangs met een mooie, bij momenten experimentele plaat waar de intrigerende gitaarpartijen samenvloeien met diverse zanglijnen en vage orgeltjes.

Net als bij Dirty Three, waar Warren Ellis (Nick Cave and the Bad Seeds) met zijn viool een zinderende sfeer weet te scheppen, slaagde het duo er hier in een spannend album te maken dat de luisteraar na verloop van tijd meezuigt in zijn unieke sound. Mess Esque tourt doorheen Europa met Kurt Vile, maar wij profiteren hier van een vrije datum om het duo op ons Duyster podium te krijgen.

  • VVK
    €33
  • ADD
    €38
  • Zwerverpaz
    €33
Rsvp