Vrijdag 10/03/2023 Aanvangsuur: 20:00, Start 20:30 Zaal De Zwerver- Leffinge
Nir Shemmer
Nir Shemmer Vrijdag 10/03/2023, 20:30

Singer-songwriter, Roots, Americana

Nir Shemmer uit Oostende is al een tijd aan de weg aan het timmeren en verraste iedereen in De Zwerver tijdens de laatste Humo’s Rock Rally voorronde. Met zijn zeskoppige band met daarin o.a. rasmuzikanten als Thomas Decock (gitaar), Renaud Debruyne (drums) en Annelies Gheeraert (backings) brengt hij in americana gedrenkte singer-songwriter pop die perfect aansluit bij de hoofdact van de avond of artiesten als My Morning Jacket, Jason Isbell & The 400 Unit, Lukas Nelson & The Promise Of The Real en Ben Harper.

Fantastic Cat (us)
Fantastic Cat (us) Vrijdag 10/03/2023, 21:30

Roots, Folk, Americana

Vier singer-songwriters die de krachten bundelen, dat doet direct denken aan Crosby, Stills, Nash & Young of The Travelling Wilburys. Ook al waren die negen heren nog net van een ander kaliber dan Anthony D’ Amato (Coldsnap), Mike Montali (eerder al in De Zwerver met Hollis Brown), Don Dilego (eerder in De Zwerver op een avond met Jesse Malin) en Brian Dunne (die in Nederland onder de hoede werd genomen door Danny Vera),

Fantatstic Cat is een schitterende band die zijn debuutplaat met de nodig ironie ‘The Very Best Of Fantastic Cat’ noemde. Een plaat vol indiefolk, americana, countryrock, prachtige verhalen en warme gitaarklanken die zo uit Laurel Canyon kon gekomen zijn. 

Recensie Written in Music ****

Fantastic Cat klinkt bij momenten ronduit fantastisch op dit gevarieerde werkstuk dat na de verfijnde countryrock van Lakewood in grandeur wordt afgesloten met het harmonieuze, meeslepende epos Theme From Cat Fantastic.

  • VVK
    €18
  • ADD
    €21
  • Zwerverpaz
    €15
Rsvp
Updates
Nieuwe single Nir Shemmer
01 maart 2023Nieuwe single Nir Shemmer

Muzikanten halen hun inspiratie op veel plekken, maar hoeveel liedjes zijn er gebaseerd op boeken? Nir Shemmer neemt de handschoen op en schreef zijn nieuwste single Winona geïnspireerd door het boek A Thousand Moons van schrijver Sebastian Barry.

Lees meer
Live-verslag Fantastic Cat
16 maart 2023Live-verslag Fantastic Cat

Fantastic Cat is een zogenaamde supergroep samengesteld uit vier singer-songwriters, vergelijkbaar met eerdere projecten als The Highwaymen, Traveling Wilburys of Monsters Of Folk.

Lees meer