All Cool All Fine

Wie nog nooit van High Hi gehoord heeft, willen we eigenlijk aan de oren trekken. Het Belgische drietal liet sinds De Nieuwe Lichting 2014 en de finale van Humo’s Rock Rally in datzelfde jaar al twee albums van de band rollen en bouwde in de tussentijd ook een stevige livereputatie op. Vorig najaar verscheen “Return To Dust” als eerste single van het komende derde album, ondertussen is het tweede nummer ook een feit.

“All Cool All Fine” gaat over het typische antwoord dat mensen geven wanneer iemand hen vraagt hoe het gaat: ça va wel, terwijl dat eigenlijk niet altijd zo is. Het nummer opent meteen intrigerend: er wordt een muzikale drukte gecreëerd en die zuigt je als luisteraar helemaal op. Je hoort duidelijk dat het om een nummer van High Hi gaat, ook al blijft de band experimenteren met zijn eigen sound. Gelijkaardig aan de vorige single worden de elektronische klanken wat meer op de voorgrond geplaatst, maar die sluiten hier beter aan bij de gitaren en de drums. Waar onze aandacht bij “Return To Dust” stelselmatig diende te groeien, laat de band ons hier niet los. Het nummer is vanaf de eerste noten enorm catchy, en ook het refrein onderschrijft dat gegeven. Aan het einde van deze muzikale rit wordt alles nogmaals uit de kast gehaald: het drietal knalt zijn zielen eruit en laat blijken dat dit nummer meer dan ça va wel is. Dat “All Cool All Fine” High Hi sterk op de kaart zet, is een understatement.

Eind april verschijnt het derde album Return To Dust. Op 1 mei stelt High Hi zijn nieuwe plaat voor in Ancienne Belgique maar op 15 april komen ze hun nieuwe set uittesten tijdens een try-out in De Zwerver.

Tekst: Dansende Beren