Ada Oda - Avevo Torto

En wat over de Belgen? Niks dan goeds voorlopig, zij dansen en spelen en zingen en nu sinds lang geleden ook in het Italiaans.

Dat is de schuld van Victoria Barracato, van Siciliaanse komaf. Haar vader is van muzikale komaf, hij heet Frédéric François en steek even met behulp van deskundige gidsen de taalgrens over en je zal zien: ze kennen die daar. Net zoals wij nu Ada Oda kennen.

Het is een Brussels duo want César Laloux doet ook mee om het plaatje compleet te maken. Dit plaatje heet evenwel Avevo Torto, het is hun derde single uit hun lp Un Amore Debole en het knalt als een elementair deeltje door de kamer, onderweg ongeduldig materie opbouwend. Hoe klinken ze? Volgens sommigen als Gang of Four, volgens ons als Pizzicato Five maar dat is maar een mening. Feit is – altijd die feiten, nergens goed voor, overigens – dat Barracato een geweldige keel heeft en daarmee op een podium durft te staan en daar meer dan goed staat.

Nog te zien op 18/03 in De Zwerver in Leffinge. Het is goed om hen te gaan bekijken. Evenwel opletten voor eventueel rondvliegende elementaire deeltjes: hier zit energie in.

Tekst: Luminous Dash