Dansende Beren over 'Metamorfosis'

De muziek van Meridian Brothers past perfect bij de aanloop naar de zomer. De Colombiaanse band combineert stijlen als salsa, reggaeton and tropical graag met rock, electronica en psychedelische invloeden. Deze keer hebben ze de vibes van de jaren 70 erbij gehaald, die als ‘B-klasse’ salsa werd geklasseerd.

Op “Metamorfosis” brengen ze salsa percussie gecombineerd met een guaracha ritme. De zomerse vibes laten je mee swingen op een heerlijk Latijns-Amerikaans kunststukje, waar je instant vrolijk van wordt. Ook de psychedelische elementen zitten verwerkt in “Metamorfosis” en geven een deel van de beloofde seventies vibe aan het nummer. De band zingt over het toekomstbeeld waarbij de technologie de mensheid overneemt. Hierbij vraagt men zich af of deze toekomst vaststaat of alsnog gekeerd kan worden. Al een geluk spreken we niet al te goed Spaans en swingen we vol genot mee op de opzwepende klanken zonder dat we het minder vrolijke verhaal kunnen laten doordringen.

Meridian Brothers doen ons alvast verder dromen van zwoele zomeravonden, cocktails en uren dansen. “Metamorfosis” is nog maar het voorsmaakje van het album Meridian Brothers & El Grupo Renacimiento dat op 5 augustus verschijnt. Als je zelf wil gaan oordelen, genieten en dansen, dan kan dat op 11 september op Leffingeleuren te Middelkerke.

Tekst: Dansende Beren