Woensdag 27/03/2024 Aanvangsuur: 19:00, Start 20:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

Het Zesde Metaal komt hun zesde plaat 'Het Langste Jaar' (Unday) voorstellen in uw favoriete muziekclub.

De eerste show was razendsnel uitverkocht, op 28 maart is er een extra show waarvan de voorverkoop start op dinsdag 31 oktober om 11u.

Rosie Stuart
Rosie Stuart Woensdag 27/03/2024, 20:00

Poprock, Solo

Rosie Stuart is een jonge singer-songwriter uit Gent die haar passie voor rockmuziek vond dankzij haar rock ’n roll mama die zong bij de Kortrijkse cultband Midnight Men. Rosie volgde songwriting aan muziekschool Muda te Evergem en speelt sinds 1,5 jaar live solo. Eerder mocht ze de support van Mayorga in de AB Club verzorgen. 

Referenties: King Hannah, PJ Harvey, Sinéad O’Connor, Courtney Barnett. 

Wannes Capelle: “Zelfs de krakkemikkige demo van ‘Vegan’ kon niet wegsteken dat Rosie over een zeldzame combinatie beschikt van zelfrelativering, punk attitude en grote klasse.”

Het Zesde Metaal
Het Zesde Metaal Woensdag 27/03/2024, 21:00

Singer-songwriter, Kleinkunst 2.0

'Het langste jaar' is de eerste single van de gelijknamige zesde langspeler van Het Zesde Metaal. Zanger Wannes Cappelle schreef het lied naar aanleiding van de herdenking van de sterfdag van een familielid. Door de ongeneeslijke ziekte waar muzikant Tom Pintens aan leed, werd het ongewild ook het meest passende lied dat de overige bandleden op diens begrafenis konden spelen. Een automatische piano zette er de exacte pianopartij neer die Pintens als producer nog zelf in de studio opnam.

‘Met 'Het langste jaar' is Het Zesde Metaal aan zijn zesde album toe. Het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Tom leidde de groep als producer naar de studio in juni 2023. Het album verschijnt in het voorjaar van 2024 bij Unday Records. 

  • VVK
    €28
  • ADD
    €31
  • Zwerverpaz
    €25
Rsvp
Updates
Het Zesde Metaal Uitverkocht
24 okt 2023Het Zesde Metaal Uitverkocht

Zoals verwacht gingen de tickets voor officiële voorstelling van 'Het Langste Jaar' vlot over de toonbank. Voor zij die er naast grepen werd er wachtlijst aangelegd.

Lees meer
Extra show Het Zesde Metaal
30 okt 2023Extra show Het Zesde Metaal

Omdat er nog zo veel vraag was naar tickets voor Het Zesde Metaal komt er een tweede datum, de voorverkoop voor die show start morgen om 11u.

Lees meer