Zaterdag 21/05/2022 Aanvangsuur: 20:30, Start 21:00 Zaal De Zwerver- Leffinge

UPDATE: CONCERT AFGELAST

Na de ellende van twee jaar corona zien we ons nu genoodzaakt het concert van Chuck Prophet te annuleren.
Deze held werd getroffen door kanker en moet al zijn concerten voor de komende maanden afzeggen. Laat ons hopen dat hij vooral snel en volledig herstelt. En hopelijk kan hij ook snel een nieuwe tour plannen.

De tickets worden terug betaald.

Chuck Prophet & The Mission Express (us)
Chuck Prophet & The Mission Express (us) Zaterdag 21/05/2022, 21:00

Begin 2020 kwam de veertiende soloplaat uit van Chuck Prophet, de opvolger van het onvolprezen 'Bobby Fuller Died For Your Sins' (2017). De voormalige Green On Red gitarist komt de plaat exclusief in De Zwerver voorstellen met zijn band The Mission Express.

Chuck Prophet werd in 1984 als 21-jarige bij Green On Red ingelijfd. Wat volgde waren acht wilde jaren met evenveel platen en waanzinnig veel shows. De band was één van de belangrijkste exponenten van de zogenaamde Paisley Underground, samen met The Dream Syndicate en The Long Ryders.

In 1992 stopte Green On Red maar nadien kwamen ze kortstondig opnieuw samen voor onder meer een zinderend concert in de N9 in Eeklo (2006). Green On Red lag mee aan de basis van de (alt.)country- en rootsrock revival die in de USA van de jaren 90 ontstond, met bands als Wilco, My Morning Jacket, Ryan Adam en Lambchop als bekende exponenten.

Zelf hebben ze nooit onder stoelen of banken gestoken waar ze de mosterd vandaan haalden, The Band, Neil Young, Bob Dylan, verder moet je het niet gaan zoeken.

Chuck Prophet and The Mission Express staat garant voor een topshow in de stijl van Tom Petty and The Heartbreakers of The Jayhawks met subliem gitaarwerk dat doet denken aan het beste van Keith Richards.

  • VVK
    €16
  • ADD
    €19
  • Zwerverpaz
    €14
Rsvp
Updates
Chuck Prophet afgelast
22 maart 2022Chuck Prophet afgelast

Na de ellende van twee jaar corona zien we ons nu genoodzaakt het concert van Chuck Prophet te annuleren. Deze held werd getroffen door kanker en moet al zijn concerten voor de komende maanden afzeggen. Laat ons hopen dat hij snel en volledig herstelt.

Lees meer