Op zaterdag 30 maart organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en De Grote Post voor de derde keer het muziekfestival PUSH THE BUTTON. Verspreid over drie podia zal er een spannende mix van jazz, hiphop, pop, global sounds, experimentele en elektronische muziek weerklinken in De Grote Post.

Laatste Acht Namen

Vandaag kondigen we de tweede reeks namen aan, acht stuks. Met de zes eerder aangekondigde artiesten komen we dus aan 14. 

BOLIS PUPUL wordt zeker één van de blikvangers op 30 maart. Drie weken eerder, op 8 maart komt zijn debuut uit op het DEEWEE label van de broers Dewaele (Soulwax). Zijn labelgenoot MOVULANGO zal een DJ-set brengen. Ook M I M I, een Brusselse met Zambiaanse roots en de Leuvense ALIA brengen DJ-sets. Arabische klanken krijgen we geserveerd door het Marokkaanse duo AITA MON AMOUR. ESINAM x SIBUSILE XABA brengen een unieke samenwerking, dankzij hun Belgisch-Ghanese en Zuid-Afrikaanse wortels zijn ze sterk verbonden op artistiek en spiritueel niveau. En nog twee buitenbeentjes om af te ronden. ALEX DEFORCE & CHARLOTTE JACOBS verrassen met poëzie op een bedje van beats. Eénmansband SLUMBERLAND brengt obscure, hypnotiserende krautrock en exotisch gekleurde, vervormde postpunk met zelfgebouwde machines.

Eerder aangekondigd

Bij de eerste namen hadden we ÃO en MARTHA DA'RO, twee uitzonderlijke en unieke Belgische acts die eind vorig jaar elk een zeer goed onthaald full-album uitbrachten. De andere vier namen komen uit de UK. YONI MAYRAZ brengt een fijne mix van dansbare jazz en oldshool hiphop, het duo O. vermengt experimentele punk met impro-jazz en FOREST SWORDS en HOLY TONGUE vermengen dub met electronica en nog een pak invloeden.

De filosofie

De drie partners hebben de voorbije maanden zorgvuldig geschaafd aan een line-up die sprankelt en evenwichtig is samengesteld uit delen hiphop, electronica, jazz en wat ze zelf 'experiment' noemen.

Jaïr Tchong van KAAP ziet daar een duidelijk verhaal in. "We hebben met onze huizen elk een zeer uiteenlopende stijl van muziek die we brengen. Als KAAP richten we ons meer op jazz en wat je onder de noemer experimenteel kan noemen, De Zwerver sluit meer aan bij hiphop en electronica. Die twee muzieklijnen smelten samen in het geweldige gebouw van De Grote Post waar we het publiek met een breed smakenpallet op hun wenken kunnen bedienen."