Muziekclub De Zwerver, Kaap & De Grote Post presenteren nieuw festival

Op zaterdag 2 april organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en CC De Grote Post het festival PUSH THE BUTTON, een nieuwe samenwerking die in de komende jaren zal uitgroeien tot een meerdaags stadsfestival.

Op deze nul-editie zoeken we de grenzen van onze muzikale smaak op met een rijkgevuld programma dat de grenzen aftast tussen jazz, global sounds, elektronische muziek, new wave, drone en experiment.

Programma

Het programma brengt een rijk geschakeerde verzameling originele artiesten.

Wat te denken van de legendarische Nederlandse freejazz drummer Han Bennink op hetzelfde podium als de coldwave van De Ambassade. De hybride ethiojazz van jonge Belgen Black Flower naast de traditionele Malinese n’goni speler Harouna Samake - afrobeat in Mali style. De solo-performance van Karel, de Hollandse stuiterbal op synthwave à la John Maus.

Intimistische instrumentals en geëxperimenteer van bassist Hannes Doine (Daau, Dez Mona) onder het pseudoniem Jon Doe One. De betoverende klankwereld van violiste en componiste Catherine Graindorge die mooi contrasteert met het zootje ongeregeld van Borokov Borokov, die ongetwijfeld voor een dijk van feest zorgen. Het Zwitserse liefdeskoppel Reymour brengt chansons doorweven met eighties pop.

Huna Sounds en Nosedrip weten tot diep in de nacht met hun platen een unieke vibe te creëren.

Programma