PTB 2024

Op zaterdag 30 maart organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en De Grote Post voor de derde keer het muziekfestival PUSH THE BUTTON. Verspreid over drie podia zal er een spannende mix van jazz, hiphop, global sounds, experimentele en elektronische muziek weerklinken in De Grote Post.

De zes eerste namen

Vandaag kondigen we de eerste zes van een vijftiental acts aan. Met ÃO en MARTHA DA'RO hebben we twee uitzonderlijke en unieke Belgische acts die eind vorig jaar elk een zeer goed onthaald full-album uitbrachten.

De andere vier namen komen uit de UK
. YONI MAYRAZ brengt een fijne mix van dansbare jazz en oldshool hiphop, het duo O. brengt vermengt experimentele punk met impro-jazz en FOREST SWORDS en HOLY TONGUE vermengen dub met electronica en nog een pak invloeden.

De filosofie

De drie partners hebben de voorbije maanden zorgvuldig geschaafd aan een line-up die sprankelt en evenwichtig is samengesteld uit delen hiphop, electronica, jazz en wat ze zelf 'experiment' noemen.Jaïr Tchong van KAAP ziet daar een duidelijk verhaal in.

"We hebben met onze huizen elk een zeer uiteenlopende stijl van muziek die we brengen. Als KAAP richten we ons meer op jazz en wat je onder de noemer experimenteel kan noemen, De Zwerver sluit meer aan bij hiphop en electronica. Die twee muzieklijnen smelten samen in het geweldige gebouw van De Grote Post waar we het publiek met een breed smakenpalet op hun wenken kunnen bedienen." 

De filosofie